Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Én vagyok a pénzéhes, amiért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Én vagyok a pénzéhes, amiért közös kasszát szeretnék?

Figyelt kérdés

Párommal 5 hónapja vagyunk együtt. Tegnap költöztem hozzá véglegesen, ma délután pedig úgy döntött, hogy beszéljük át az anyagi dolgokat. Én kisgyermekgondozó vagyok, ő mérnökinformatikus. Szerinte nem kellene közös kasszán lennünk legalább addig, amíg el nem jegyez, mert 50%-50% az alapja annak, hogy anyagilag is megbízzunk egymásban és ne függjön egyikünk a másikunktól. Na most az a nagy helyzet, hogy ő 500,000 Ft-ot keres nettóban, én 145,000-et. De fizessem a felét mindennek. Annyi, hogy a rezsit kifizeti, azt nem kell feleznünk, de a saját telefonszámlámat is nekem kell állnom. Ugyanakkor kaja 50-50, minden egyéb szintén felesbe menne.

Szerintetek ez így fair?

24/N

2021. febr. 2. 18:42
1 2 3 4 5 6 7
 61/65 anonim ***** válasza:
92%

Biztos lehetsz benne hogy költ rá, csak azt nem írta.

Eltartani meg miért kellene?

2021. febr. 3. 12:02
 62/65 anonim ***** válasza:
14%
nem vagy az kapcsolatban ugy fer.közös kassza.akik másképp gondolják azoknak a pénz fontosabb mint a párjuk.és akkor legyenek boldogok a pénzükkel.irom ezt 40-es ffiként.
2021. febr. 3. 13:50
 63/65 anonim ***** válasza:
87%

62.

De ez a gondolkodás kaput nyit egy olyan mentalitáshoz, hogy "csak házasodni kell jól" és majd a másik félen keresztül valósítjuk meg önmagunkat... Ami mondjuk eléggé működik is a világban, mindkét nem oldaláról (társadalmi beidegződések miatt valamivel több nő, mint férfi, de ez utóbbiak közt is bőséggel láttam már rá példát, hogy az életben nem dolgozott, de a gazdag /és masszív önértékelési zavaros/ feleségén keresztül élt jólétben)

Ez a gondolatmenet, tehát hibás, vagy csak akkor működik, ha az #52 válaszom alatt írt 3 lehetőség egyike áll fent (1.azonos anyagiak, 2.nagyon becsületes emberek, 3.végtelen pénz)

2021. febr. 3. 14:08
 64/65 anonim válasza:
100%

5 hónapos kapcsolatnál még nagy túlzás a közös kassza és ezt házas nőként írom. Nálunk én keresem a többet, mégis közös a kassza de ezt én ajánlottam fel.

Ilyenkor szerintem a többet kereső félnek kellene felajánlani a közös kasszát

2021. febr. 6. 18:53
 65/65 anonim ***** válasza:

- Tok jo, h nem kell albit es rezsit fizetned, ez szerintem szep gesztus a reszerol. Ezért cserébe nem követelnem rajta, h szálljon be a házimunkába, hacsak pl kifejezetten szeret főzni, vagy ilyesmi.

- Viszont a párod több mint 3x annyit keres, mint te... Szóval marad 150 ezer Ft kajára, szórakozásra, ruházkodásra es nyilván megtakarításod is van.

- En ilyen esetben azt javasolnám, h a fizetésetekkel aranyosan legyen kozos kassza, azaz állja o a kozos költségek 2/3-at, te pedig az 1/3-at.

Szerintem ez igy fair. A telefonszolgaltatod meg cseréld le DIGIre.

2021. márc. 11. 17:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!