Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Én vagyok a pénzéhes, amiért közös kasszát szeretnék?
Párommal 5 hónapja vagyunk együtt. Tegnap költöztem hozzá véglegesen, ma délután pedig úgy döntött, hogy beszéljük át az anyagi dolgokat. Én kisgyermekgondozó vagyok, ő mérnökinformatikus. Szerinte nem kellene közös kasszán lennünk legalább addig, amíg el nem jegyez, mert 50%-50% az alapja annak, hogy anyagilag is megbízzunk egymásban és ne függjön egyikünk a másikunktól. Na most az a nagy helyzet, hogy ő 500,000 Ft-ot keres nettóban, én 145,000-et. De fizessem a felét mindennek. Annyi, hogy a rezsit kifizeti, azt nem kell feleznünk, de a saját telefonszámlámat is nekem kell állnom. Ugyanakkor kaja 50-50, minden egyéb szintén felesbe menne.
Szerintetek ez így fair?
24/N
Nem fair, de azért vagy vele, hogy eltartson?
Ezért kell kaszton belül összejönni.. Nekem se tetszene, ha el kellene tartani a bnőmet, mert 1/3-annyit keres mint én.
közös kasszát is hülyeségnek tartom.. ki kell számolni előre, hogy mennyi a közös rezsi.. és megegyezni, hogy ki mennyit hajlandó beleadni. Aztán vagy dűlőre juttok, vagy nem.. utóbbi esetben nem kell összeköltözni, csak átjárni dugni egymáshoz. Hosszútávú kapcsolat úgysem lesz a dologból.
Igen, ez az egyenlőség - na jó még ez sem az mert a rezsit egyedül fizeti - amire régóta vágytok.
Gyakorlatilag csak a saját kajádat kell fizetned, mégis mit akarsz még?
Először igen, és ha úgy látja, hogy szintet tudtok lépni, komolyan tervez veled, akkor leültök ezt megbeszélni.
Addig te ragaszkodj hozzá, hogy x összeget el tudj tenni havonta. Ennek a felállásnak nagy hátránya, ha te hozni akarod az ő életszínvonalát, akkor anyagilag belerokkansz. Ragaszkodj egy ésszerű költségvetéshez, amibe tényleg 50%-ban be tudsz szállni.
Ez rá nézve lesz hátrányos, hogy az ételen, szórakozáson, és egyebeken spórolsz. De ha azt akarja, hogy 50% adj bele, le kell adnia a saját életszínvonalát a tiédre.
Ellenkező esetben az lesz a vége, hogy kölcsönkéregetsz, hogy be tudd adni az 50%-od a nyaralásba. Esetleges szakítás után meg ott maradsz egy csomó adóssággal.
Valahogy a nők mindig közös kasszázni akarnak, ha horogra akad egy pénzes figura :DDD
Szánalmas aranyásó vagy :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!