Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Én vagyok a pénzéhes, amiért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Én vagyok a pénzéhes, amiért közös kasszát szeretnék?

Figyelt kérdés

Párommal 5 hónapja vagyunk együtt. Tegnap költöztem hozzá véglegesen, ma délután pedig úgy döntött, hogy beszéljük át az anyagi dolgokat. Én kisgyermekgondozó vagyok, ő mérnökinformatikus. Szerinte nem kellene közös kasszán lennünk legalább addig, amíg el nem jegyez, mert 50%-50% az alapja annak, hogy anyagilag is megbízzunk egymásban és ne függjön egyikünk a másikunktól. Na most az a nagy helyzet, hogy ő 500,000 Ft-ot keres nettóban, én 145,000-et. De fizessem a felét mindennek. Annyi, hogy a rezsit kifizeti, azt nem kell feleznünk, de a saját telefonszámlámat is nekem kell állnom. Ugyanakkor kaja 50-50, minden egyéb szintén felesbe menne.

Szerintetek ez így fair?

24/N

2021. febr. 2. 18:42
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
92%
#10: Pont ez az, hogy semmilyen utazás nem fér bele. De ha mindennek a felét kell állni a a kérdezőnek, akkor a pasijának is be kell látnia, hogy kereshet 500 ezret, 5 milliót, akkor is 145 ezres színvonalon fognak élni, mivel a kérdező ennek a felét tudja fizetni.
2021. febr. 2. 19:10
 22/65 anonim ***** válasza:
89%

Szerinted hogy lenne igazságos.

Adja a lakást, fizeti a rezsit, plusz a telefonod, gondolom a közös programokat akkor már, és a kaját meg felesbe?

Vagy minden közös, a bevétel, meg a kiadás is, egy számla, stb, mintha házasok lennétek?

23/65 anonim ***** válasza:
88%

De a rezsibe a csaj nem fizet. A pasi akár azt is kérhetné ha már mindent feleznek nem?Amúgy mekkora háztartás van 2 főre? 😄

11#

24/65 anonim ***** válasza:
67%

Mivel gondolom, hogy ő eszik többet férfiként, lehúzás, hogy te adj bele az ő étkezésébe.

Akkor már a rezsit kéne megosztani inkább.

Én úgy gondolom, övé a kecó, te meg megspórolod a bérleti díjat, elfogadsz ajándékba ingyen lakhatást, ez sem fair.

Én nem költöznék össze, nem tisztázottak a határok.

2021. febr. 2. 19:12
 25/65 anonim ***** válasza:
65%

En a ketto kozotti megoldast tartanam fairnek. Nem fele-fele varnam el, hogy fizess, de nem tennem oda a fizetesem.

Mondjuk ketszer annyit fizetnek a helyeben a kiadasokbol. De nem lenne a te dontesed folotte.

2021. febr. 2. 19:13
 26/65 anonim ***** válasza:
79%
Nő vagyok. Kevesebbet keresek a férjemnél, mégis, sosem fordult meg a fejemben, hogy közös kasszán legyünk, pedig házasok vagyunk. Egyáltalán nem tartom fairnek, hogy olyan pénzzel is rendelkezzek, amiért nem én dolgoztam meg. Ha ennyire keveset keresel, próbálj más munka után nézni, vagy érd be annyival, amennyi van. Persze, az más dolog ha 1-2 nagyobb kiadásodban segít, de azt egyáltalán nem tartom fairnek, hogy közösködni akarsz vele, csak azért mert ő háromszor annyit keres, mint te.
2021. febr. 2. 19:14
 27/65 anonim ***** válasza:
68%

21. Szerinted aki 500 ezret keres az azzal egyenlő hogy 500 ezret költ és 500 ezer forintos életszínvonala van?

Nekem a legjobb barátom programozó, 470 ezret keres, de ebből félretesz havi 250-300 ezret mert saját lakásra gyűjt.

2021. febr. 2. 19:14
 28/65 anonim ***** válasza:
80%

Fizeti a rezsiből a részedet, ami minimum egy 25 rugó havonta.

Ennyiből megfizetne egy takarítónőt is, szóval hagyjuk ezt az "én csinálom a házimunkát" szöveget.

2021. febr. 2. 19:15
 29/65 anonim ***** válasza:
100%
Azzal egyetértek, hogy korai volt az összeköltözés, amíg az anyagiakat nem beszéltétek át.
2021. febr. 2. 19:15
 30/65 anonim ***** válasza:
91%

1. Ezt összeköltözés előtt kellett volna tisztázni, nem pedig utána.

2. A rezsit fizeti helyetted, és gyanítom lakbért sem kér. Tehát te gyakorlatilag megspórolod a teljes lakhatást, ami manapság minimum 80 ezer forintot jelent. Vagy albérletben laktok és fizeted a felét? Eddig hol éltél? Ki fizette a lakhatásod?

3. Ha ragaszkodik az 50-50 %-hoz, akkor nyugodtan a sarkadra állhatsz és megmondhatod, hogy a háztartás is 50-50%.

2021. febr. 2. 19:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!