Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Én vagyok a pénzéhes, amiért közös kasszát szeretnék?
Párommal 5 hónapja vagyunk együtt. Tegnap költöztem hozzá véglegesen, ma délután pedig úgy döntött, hogy beszéljük át az anyagi dolgokat. Én kisgyermekgondozó vagyok, ő mérnökinformatikus. Szerinte nem kellene közös kasszán lennünk legalább addig, amíg el nem jegyez, mert 50%-50% az alapja annak, hogy anyagilag is megbízzunk egymásban és ne függjön egyikünk a másikunktól. Na most az a nagy helyzet, hogy ő 500,000 Ft-ot keres nettóban, én 145,000-et. De fizessem a felét mindennek. Annyi, hogy a rezsit kifizeti, azt nem kell feleznünk, de a saját telefonszámlámat is nekem kell állnom. Ugyanakkor kaja 50-50, minden egyéb szintén felesbe menne.
Szerintetek ez így fair?
24/N
Szerinted hogy lenne igazságos.
Adja a lakást, fizeti a rezsit, plusz a telefonod, gondolom a közös programokat akkor már, és a kaját meg felesbe?
Vagy minden közös, a bevétel, meg a kiadás is, egy számla, stb, mintha házasok lennétek?
De a rezsibe a csaj nem fizet. A pasi akár azt is kérhetné ha már mindent feleznek nem?Amúgy mekkora háztartás van 2 főre? 😄
11#
Mivel gondolom, hogy ő eszik többet férfiként, lehúzás, hogy te adj bele az ő étkezésébe.
Akkor már a rezsit kéne megosztani inkább.
Én úgy gondolom, övé a kecó, te meg megspórolod a bérleti díjat, elfogadsz ajándékba ingyen lakhatást, ez sem fair.
Én nem költöznék össze, nem tisztázottak a határok.
En a ketto kozotti megoldast tartanam fairnek. Nem fele-fele varnam el, hogy fizess, de nem tennem oda a fizetesem.
Mondjuk ketszer annyit fizetnek a helyeben a kiadasokbol. De nem lenne a te dontesed folotte.
21. Szerinted aki 500 ezret keres az azzal egyenlő hogy 500 ezret költ és 500 ezer forintos életszínvonala van?
Nekem a legjobb barátom programozó, 470 ezret keres, de ebből félretesz havi 250-300 ezret mert saját lakásra gyűjt.
Fizeti a rezsiből a részedet, ami minimum egy 25 rugó havonta.
Ennyiből megfizetne egy takarítónőt is, szóval hagyjuk ezt az "én csinálom a házimunkát" szöveget.
1. Ezt összeköltözés előtt kellett volna tisztázni, nem pedig utána.
2. A rezsit fizeti helyetted, és gyanítom lakbért sem kér. Tehát te gyakorlatilag megspórolod a teljes lakhatást, ami manapság minimum 80 ezer forintot jelent. Vagy albérletben laktok és fizeted a felét? Eddig hol éltél? Ki fizette a lakhatásod?
3. Ha ragaszkodik az 50-50 %-hoz, akkor nyugodtan a sarkadra állhatsz és megmondhatod, hogy a háztartás is 50-50%.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!