Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Én vagyok a pénzéhes, amiért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Én vagyok a pénzéhes, amiért közös kasszát szeretnék?

Figyelt kérdés

Párommal 5 hónapja vagyunk együtt. Tegnap költöztem hozzá véglegesen, ma délután pedig úgy döntött, hogy beszéljük át az anyagi dolgokat. Én kisgyermekgondozó vagyok, ő mérnökinformatikus. Szerinte nem kellene közös kasszán lennünk legalább addig, amíg el nem jegyez, mert 50%-50% az alapja annak, hogy anyagilag is megbízzunk egymásban és ne függjön egyikünk a másikunktól. Na most az a nagy helyzet, hogy ő 500,000 Ft-ot keres nettóban, én 145,000-et. De fizessem a felét mindennek. Annyi, hogy a rezsit kifizeti, azt nem kell feleznünk, de a saját telefonszámlámat is nekem kell állnom. Ugyanakkor kaja 50-50, minden egyéb szintén felesbe menne.

Szerintetek ez így fair?

24/N

2021. febr. 2. 18:42
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 A kérdező kommentje:
Úgy gondolom, hogy közös kassza is az alapja egy kapcsolatnak. Szerintem fukarság hogy 50/50-et szeretne, mivel tudja jól hogy vezetem a háztartást is.
2021. febr. 2. 18:57
 12/65 anonim ***** válasza:
96%

Hát, én abszolút közös kassza párti vagyok, de 5 hónap után nem biztos, hogy átállnék rá. És azzal, hogy a rezsit teljesen ő állja, mégiscsak többet tett bele, albérleti díjat sem kell fizetned. Azt nem értem, hogy a telefonszámládat miért kéne neki fizetni?

Ha ez így nagyon nem oké neked, akkor szerintem mondhatsz annyit, hogy arányosítva fizessetek, pl. a kaja 40-60% vagy 30-70%, vagy esetleg, ha közös programotok van, fizesse nagyban ő.

Szerintem egy ilyen fiatal kapcsolatban, ekkora kereskülönbséggel valami hibrid kassza lenne a legideálisabb, ahol neked sem kell kuporgatnod a hó végén, de ő sem érzi azt, hogy anyagilag rajta akarsz felkapaszkodni.

2021. febr. 2. 18:58
 13/65 anonim ***** válasza:
95%
ne haragudj de hogy merült fel benned, h ő fizesse a telószámládat?
2021. febr. 2. 18:59
 14/65 anonim ***** válasza:
85%

Igen, fair.

Ha neked nem telik kaviárra a 145 ezer Ftból, akkor egyél tonhalat. Ha neked nem telik 2500 négyzetméteres lakás rezsijére, akkor költözzetek kisebb helyre.

Nem is értem, eddig hogyan éltél meg?

N

2021. febr. 2. 19:01
 15/65 anonim ***** válasza:
87%

11# Te 5 hónap után beleöntenél 90-100 ezer forintot havonta egy idegen nőbe?

Örülj neki hogy ingyen szállást biztosít a kis popódnak, az albi+rezsi kb 120 ezer lenne havonta, királylány.

16/65 anonim ***** válasza:
36%
11# de a rezsit fizeti.
 17/65 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem úgy gondoltad hogy odaköltözöl aztán hawai, igaza van a pasinak teljes mértékben. És még így is rendes mert akár a rezsi felét is kérhetné.

Ha nagy lábon akarsz élni, akkor teremtsd meg magadnak 🤷‍♀️

2021. febr. 2. 19:06
 18/65 anonim ***** válasza:
94%

#11:

Nem, te csak a háztartás 50%-át csinálod, elvégre arról volt szó, hogy korrektül feleztek. Te se legyél hülye, ha a kiadásokat felezitek, akkor a munkát is.

2021. febr. 2. 19:06
 19/65 anonim ***** válasza:
27%
Na..meg egy penzleso...eleg nagy a pofad..a rezsibe is be kellene szallnod, de neked nem eleg..fizesse a szamladat...eszem megall...
2021. febr. 2. 19:09
 20/65 Noren1989 ***** válasza:
61%

Ez az egyik a 4ből, akiből vàlasztani kellett a minap?

Good try 🥳🤭

2021. febr. 2. 19:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!