Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Én vagyok a pénzéhes, amiért közös kasszát szeretnék?
Párommal 5 hónapja vagyunk együtt. Tegnap költöztem hozzá véglegesen, ma délután pedig úgy döntött, hogy beszéljük át az anyagi dolgokat. Én kisgyermekgondozó vagyok, ő mérnökinformatikus. Szerinte nem kellene közös kasszán lennünk legalább addig, amíg el nem jegyez, mert 50%-50% az alapja annak, hogy anyagilag is megbízzunk egymásban és ne függjön egyikünk a másikunktól. Na most az a nagy helyzet, hogy ő 500,000 Ft-ot keres nettóban, én 145,000-et. De fizessem a felét mindennek. Annyi, hogy a rezsit kifizeti, azt nem kell feleznünk, de a saját telefonszámlámat is nekem kell állnom. Ugyanakkor kaja 50-50, minden egyéb szintén felesbe menne.
Szerintetek ez így fair?
24/N
Az a kapcsolat ahol ennyire ki kell szamolni mindent, meg ki mit csinal stb az kuka.
Soha nem beszéltünk igy meg semmit, mégis minden "magától" haladt előre. Osszekoltoztunk 2 het után az elso talalkozasunk utan. 7 hónapra rá már a gyermekünket vartam. Már rég volt ez, azóta is boldogok vagyunk és azóta se kérjük számon a masikat minden szarság miatt :D nojetek fel, szeressétek egymást.
51.
Ez csak 3 esetben működhet:
1.Nagyjából azonos anyagi szinten álltatok akkor
2.A felek nagyon becsületesek, a gazdagabb nem fölényeskedik, a szegényebb nem sajátítja el az "eddig nem tehettem meg, de most általa megtehetek bármit" mentalitást, amolyan "a pénze már az enyém" lelkivilággal
3.Olyan betegesen sok pénze van valamelyiknek, hogy akár naponta felgyújthatnának 5-10 milliót, akkor is maradna még és még a kutyának is külön 3 emeletes házat húzatnak fel, saját csicsásokkal és élménymedencével.
52, nem feltétlen. Amikor összejöttem a most már férjemmel, sokkal jobban kerestem mint ő, és lakásom is csak nekem volt. Első perctől kezdve úgy álltunk egymáshoz hogy minden közös, szerintem szóba se jött soha, hogy te pénzed, én pénzem. Később felküzdötte magát, most már háromszorosát keresi az enyémnek, vettünk azóta házat, de még mindig minden közös pénz, megtakartás és házimunka is. És nem vagyunk gazdagok.
Szerintem ha tényleg szeretitek egymást, magától jön hogy mindent megosztunk egymással.
"Szerintem fukarság hogy 50/50-et szeretne, mivel tudja jól hogy vezetem a háztartást is"
De, szerintem pontosan kiderült és nem értem, miért nem evidens számodra, hogy pár napig vinni a háztartást(mert a pasi nem tud dönteni mennyit ér ez számára) is "teher" és abszolút nincs rendben, hogy az egyik munka mellett mos, mosogat, főz, bevásárol, takarít, amíg a másik munka után pihen és gondolkozik, mennyit is "fizessen" ezért a munkáért.
Ezt ott helyben rendezni kell, biztos hogy nem havi 15 ezret(mint a rezsi fele egy garzonnál).
Aki ki van tartva(eltartják), az azért cserébe szokott lenni, hogy viszi a háztartást, ami munka után fárasztó, nem véletlen nem akarja a pasi sem csinálni és már most mondta, hogy a csaj viszi a háztartást.. Tessék felezni!
Egyébként ki mondta, hogy nincs lakbér? Ki tudja, hogy hol laknak? Egyébként kaja 50-50?? Biztos nem mennék ebbe bele 170/50 kilós mindenevő nőként! Az én kajám ritkán van havi 30 felett és kifejezetten imádom az olcsó ételeket, pl paradicsomleves, pároltkáposzta, tejbegríz, tojásleves, krumplileves meg kelkáposztafőzelék, saláta(amit otthon dobsz össze).. és éhes is lettem:)
Az életben nem feleznék olyannal, aki 60 kiló felett van és el tud pusztítani 3x annyi kaját, mint én, ráadásul vegán, vega, szálkásít vagy tömegel vagy csak finnyás, esetleg sznob. Vagy közösködés és ő is nyer, én is vesztek vagy nem játszunk ilyet. Tudom, ez szemetül hangzik, de 170es fizetésből 20ezer az igenis 20 ezer! 5 mozi popcornnal, vagy egy használt kors táska ára.
En csak azt nem ertem, hogy mit akar meg a Kerdezo? Osszekoltozes ide vagy oda, ez a kapcsolat meg nagyon frissnek mondhato! Most arra szamitott, hogy az osszekoltozest kovetoen arany eletet el, ahol kvazi eltartjak? Eleg korrekt ajanlat, hogy a rezsit teljes mertekben o fizeti. Gondolom azt szeretne, hogy a szabadon rendelkezhessen a parja fel millas fizetese felett es mindezt cirka 5 honap utan..Kicsit sem atlatszo. Mellesleg az ilyen dolgokat osszekoltozes elott szoktak tisztazni, sot..neha jo meg a kapcsolat elott, igy konnyen ki lehet szurni a penzehes noket.
N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!