Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Én vagyok a pénzéhes, amiért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Én vagyok a pénzéhes, amiért közös kasszát szeretnék?

Figyelt kérdés

Párommal 5 hónapja vagyunk együtt. Tegnap költöztem hozzá véglegesen, ma délután pedig úgy döntött, hogy beszéljük át az anyagi dolgokat. Én kisgyermekgondozó vagyok, ő mérnökinformatikus. Szerinte nem kellene közös kasszán lennünk legalább addig, amíg el nem jegyez, mert 50%-50% az alapja annak, hogy anyagilag is megbízzunk egymásban és ne függjön egyikünk a másikunktól. Na most az a nagy helyzet, hogy ő 500,000 Ft-ot keres nettóban, én 145,000-et. De fizessem a felét mindennek. Annyi, hogy a rezsit kifizeti, azt nem kell feleznünk, de a saját telefonszámlámat is nekem kell állnom. Ugyanakkor kaja 50-50, minden egyéb szintén felesbe menne.

Szerintetek ez így fair?

24/N

2021. febr. 2. 18:42
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 anonim ***** válasza:
78%

Utolsó: nyilván nem. Viszont ha eddig is külön lakott és most nem kell semmit a lakhatásra költeni, akkor igen is spórol. Ha mondjuk eddig a szüleinél lakott, akkor persze nem.

Szerintem ilyen esetben a KÖZÖS dolgokat (rezsi, kaja, szórakozás, háztartási cuccok) fizetéssel arányosan lehetne fizetni, a saját dolgokat (pl. a telefonszámlát, ruházkodást) pedig mindenki magának...

2021. febr. 2. 19:50
 42/65 anonim ***** válasza:
71%

Persze, ha már odaköltözök, akkor jó lenne tisztában lenni vele, hogy komolyan terveznek e, vagy csak kell neki egy lakótárs, hogy kevesebb legyen a bérleti díja, de azért jó, ha dughat is vele..

Te ismered a srácot, ha nagyon sóher, lehet csak félre akar tenni egy csomót, és veled kényelmesebb ideiglenesen lakni(pláne ha takarítasz is helyette), mint egy vadidegennel. Igen, sok férfi van így, úgy adják elő, hogy nem rossz a kapcsolat, majd lesz valahogy, még nem tudja, próbáljátok ki az együttélést és felezzetek mindent, mert ha szakítanátok neki szívás lenne(bármennyi pénze is van, a legkevesebbet sem akar rádkölteni)

Aki megkér, hogy költözzek hozzá, attól normális megkérdezni, hogy MIÉRT!

2021. febr. 2. 19:51
 43/65 anonim ***** válasza:
42%

Fuhh de szemetek itt egyesek :D Akinek ne inge, ne vegye magára: az illetékesekhez szólok, hogy mégis hogy képzelitek, hogy szerencsétlen kérdező a 145-ös fizetésének a FELÉT (!!!) majd beadja, mert reális ekkora fizukülönbségnél az 50-50-es arány? Vagy, hogy a pasi fog ezen a színvonalon élni örökre, mert "ha a csaj csóró, így jártál, hö, nyomorogjatok csak"?!

Remélem, egyikőtöknek sincs kapcsolata, aki így gondolkodik. A közös kasszát elvből tagadók meg szerintem gondolkodjanak már el a kapcsolatuk minőségén. Ha egy komoly, több éves kapcsolatban, ne adj' isten házasságban nem bízol meg annyira a párodban, hogy bedobsz valamennyit a közösbe, amihez ugyebár ő is hozzáfér: mi a rákos hollókutyát keresel még mellette?

Köszöntem.

2021. febr. 2. 20:32
 44/65 anonim ***** válasza:
68%
43 Attól, hogy te másban hiszel, nem kell össze-vissza képzelegni más kapcsolatáról.
2021. febr. 2. 20:39
 45/65 anonim ***** válasza:
75%
...többek között ezért is ideális az, ha nagyjából azonos keresetű emberek jönnek össze, mert így mínusz ez a probléma. Ezt áthidalni nem lehet, maximum akkor, ha a gazdagabb fél amolyan "leszarom, mer' fussa" gondolkodással kezeli a pénzét.
2021. febr. 2. 21:18
 46/65 anonim ***** válasza:
54%

Utolsó: Nekem is mindig ez volt az elvem. Ha valamelyik fél nagyságrendekkel jobban keres, akkor vagy a gazdagabb fizet, és a másik szarul érzi magát, vagy egyenlősködnek, de akkor meg a gazdagabb nem tudja az általa megszokott életszínvonalat élni.

Viszont én azért nettó 300-350 között majdnem mindig megkerestem...

Két 145 ezres fizus mi a szart csinál? Összesen 300 ezerből hogy élnek meg ketten?

Illetve ha valaki szarul keres, akkor ez a párválasztását is meg kell határozza?

2021. febr. 2. 21:21
 47/65 anonim ***** válasza:
36%
Itt a csaj élősködő, nyilván tisztába van vele hogy az ő fizetése semmire nem elég..
2021. febr. 2. 21:28
 48/65 anonim ***** válasza:
83%
5 hónap együttlét után furcsa ez a szemlélet. Miert kellene neki fizetnie a te telefonodat? Milyen háztartást vezetsz ha most költöztetek össze, ugyan mar. Te költöztél hozza, tehát gondolom bérleti díjat nem kér, rezsit fizeti, megis mit fizessen még neked? Igy is rendes veled. A házimunkát el lehet osztani, gondolom eddig is megvolt valahogy. Csak te gondolod hogy a kevesebb kereseted miatt kompenzalni kene a házimunkával de nem biztos hogy neki erre van igénye. Nyilvan ha gyerek is van nem lehet mindent kiszámolni, de most ( nőként) en sem értem mit akarsz még.
2021. febr. 2. 22:23
 49/65 anonim ***** válasza:
83%
Házasság, közös gyerekek esetén és is közös kassza híve vagyok, na de pár hónap együttjárás után épp hogy csak beköltöztél hozzá, miért kéne fizetnie mindenedet? Eddig ki fizette a dolgaidat?
2021. febr. 2. 22:32
 50/65 anonim ***** válasza:
68%

Aki a közös kassza mellett kampányol az vegye már figyelbe hogy 5 hónapról beszélünk... Ennyi idő alatt alig ismered ki a másikat, teljesen hülyeség lenne önteni a pénzt a kapcsolatba.

Ha átlagos pár lennétek akkor most albérletben laknatok ami havonta kb 180 rezsivel. És ezt felesbe fizetnétek. Na most neked nem kell ezt ki fizetni, tehát ott vagy mint egy átlagember 235 e fizetéssel.

És ha már oda költöztél akkor a házi munka mehet felesben, megsúgom nem olyan nagy dolog ha nincs gyerek, nevetséges hogy néhány nő erre hivatkozva akarja lehuzni a pasit.

A kaját kb 30-70 %ban fizettetném veled mert gondolom kevesebbet eszel mint a pasid.

Amúgy jól mutatja a színvonalat hogy egy napig se bírtam... Azért ilyenkor úgy szoktak tenni mintha nagyon felesbe akarnának fizetni mindent, ezzel elaltatva a pasi gyanúját. Aztán kb 2 év múlva véletlenül teherbe esel, akkor már nem lesz kérdés hogy elvesz téged. És ennyi, megcsináltad. Otthon maradsz a gyerekre hivatkozva és sulykolod a pasidnak hogy a te munkád még fontosabb is mint az övé. Opcionális: amikor otthon vagy a gyerekkel és senki nem lát akkor döglesz egész nap és elhanyagolod a gyereknevelést.

2021. febr. 2. 22:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!