Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok/nők. Miért vagytok megdöbbenve amikor provokáció eredménye a pofon?
Kérdező, szerintem költözz Kínába, ott nem lesz problémád az önmegvalósító emberekkel, mindenki a társadalomért tesz mindent.
A nyugati világot meg hagyd a nyugati felfogású embereknek.
A probléma, amit felvázoltál, valós, és igazából nem is ezzel van a baj, hanem a mögöttes tartalommal. Szóval hogy te tulajdonképpen (egyik korábbi válaszodból kiindulva) a feminizmust okolod a családon belüli erőszakért. Sarkítva. Hogy a feminizmus "kilúgozta" belőlünk az alázatot (amit te egészen kicsit másként értesz, mint a legtöbb ember úgy általában, te inkább önzetlenségre gondolsz), szóval azzal, hogy kiállunk magunkért- provokáljuk a másik felet- mondhatni érthető és megérdemelt a fizikai agresszió. Ezt azért remélem érzed, hogy nincs teljesen rendben, ha tényleg így gondolod. Ha nem így gondolod, akkor most leírtam neked átkozódás meg minden indulat nélkül, hogy egyébként külső szemlélőként hogy értelmeződik, és talán ezért támad téged olyan sok válaszoló.
Egyébként nekem személy szerint herótom van az ilyen "nőt és gyereket nem ütök meg", meg "a gyengébbet nem bántjuk" dologtól. Ne csak azért ne üssön meg valaki, mert nő vagyok. Azért ne üssön meg, mert vagy tisztel annyira, mint embert, hogy nem bántalmaz, vagy mert ő maga elég érett és felnőtt ahhoz, hogy még a direkt provokációra sem reagál így. Egyébként ezt a "nőt és gyereket nem ütök meg" mentalitást én még csak és kizárólag egyébként agresszív és végtelenül szexista emberektől hallottam, akik olyan nagyon hűdelovagiasnak gondolták magukat emiatt.
Amúgy, csak úgy mellesleg, ha valaki provokál, nemtől függetlenül, az egy gyerekes, éretlen alak. Ha valaki erre pofonnal válaszol, az szintén nemtől függetlenül egy gyerekes, éretlen alak. Nem éri meg lesüllyedni arra a szintre, hogy még te legyél a rossz.
A probléma továbbra is a kérdésfeltevéseddel van. Nincs olyan, hogy valaki kiprovokálja azt hogy megüssék. Én soha nem ütöm meg a gyerekemet, pedig néha hisztis, akaratos, és teljesen irreálisan viselkedik. De ha én megütném, abban a pillanatban minden amiben hiszek, amit tanítok, ami vagyok az szerte foszlana. Nem taníthatom agresszió-mentességre pofonnal.
A partnered meg pláne nem a gyereked. Ha képtelen vagy lereagálni a viselkedését ember módjára, akkor veled van a baj. És a kérdéseddel,mert ez tipikusan áldozat hibáztató mentalitás. Ha ezt nem érted, akkor hiába szónokolsz itt, mert fogalmad sincs a feminizmusról sem, ha azt hiszed, a hiszti meg a cirkuszolás a feminizmus miatt van. Az részint a hormonok miatt, részint meg a jellem és neveltetés miatt van. Egyébként tipikusan nem a feminista nők módszere ez, mert ha velem egy férfi nem úgy bánik ahogy szerintem kellene, akkor nem "provokálom" hanem otthagyom a fenébe és kuka. Én semmi többet nem várok el mint amit adok, ez vonatkozik a szeretet és tisztelet mértékére stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!