Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Lányok/nők. Miért vagytok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok/nők. Miért vagytok megdöbbenve amikor provokáció eredménye a pofon?

Figyelt kérdés
Ha az embert provokálják egy idő után "elszakad a cérna" a másik félnél. Ilyen esetekben lány megtép lányt (nem egy ilyen párost szedtem már szét), férfi mos fel férfival, szülő vág szájon gyereket és igen, férfi nőt, vagy nő férfit. Én úgy vagyok vele, hogy akitől nem szeretnék pofont kapni azt nem provokálom. Miért vált ki akkora társadalmi felhördülést ha megütnek valakit aki kiprovokálja és történetesen nő.
2017. jan. 26. 18:01
 71/95 Sunshinedoll ***** válasza:
92%
Mert azt hittem, emberrel randizok, nem egy állattal :D
2017. jan. 27. 12:23
 72/95 A kérdező kommentje:
Mielőtt ez a szó bejött a köztudatba is megvalósították magukat az emberek. Ott van Caesar, Hannibál, Arisztotelész, Hippokratész, Jézus, Mária Magdolna, Árpád, Szent Erzsébet, Mátyás, Tesla, Einstein, Petőfi 10 élet kevés lenne felsorolni. Ők szolgáltak, ezáltal megvalósították magukat. Mióta hajhásszuk az önmegvalósítást vannak "született feleségek", "Bridget Jonesok", "faterok motoron" akik anno "sulihuligánok" voltak, de mára már "feláldozhatók", meg persze ott vannak a "jó barátok". Ezek meg szerepek amiket önmegvalósítási tervként árulnak nekünk. Ez nem magunk megvalósítása, hanem a kedvenc karakterünké. A szerepekből kinőni lehet csak a szolgálathoz pedig csak felnőni lehet. De ez is csak egy vélemény. :)
2017. jan. 27. 12:26
 73/95 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, szerintem költözz Kínába, ott nem lesz problémád az önmegvalósító emberekkel, mindenki a társadalomért tesz mindent.

A nyugati világot meg hagyd a nyugati felfogású embereknek.

2017. jan. 27. 12:41
 74/95 A kérdező kommentje:
Nem akarok én erőltetni semmit, csak kibeszélni egy problémát. Aki akar beszél róla, aki meg nem akar nem beszél róla.
2017. jan. 27. 12:57
 75/95 anonim ***** válasza:
100%

A probléma, amit felvázoltál, valós, és igazából nem is ezzel van a baj, hanem a mögöttes tartalommal. Szóval hogy te tulajdonképpen (egyik korábbi válaszodból kiindulva) a feminizmust okolod a családon belüli erőszakért. Sarkítva. Hogy a feminizmus "kilúgozta" belőlünk az alázatot (amit te egészen kicsit másként értesz, mint a legtöbb ember úgy általában, te inkább önzetlenségre gondolsz), szóval azzal, hogy kiállunk magunkért- provokáljuk a másik felet- mondhatni érthető és megérdemelt a fizikai agresszió. Ezt azért remélem érzed, hogy nincs teljesen rendben, ha tényleg így gondolod. Ha nem így gondolod, akkor most leírtam neked átkozódás meg minden indulat nélkül, hogy egyébként külső szemlélőként hogy értelmeződik, és talán ezért támad téged olyan sok válaszoló.

Egyébként nekem személy szerint herótom van az ilyen "nőt és gyereket nem ütök meg", meg "a gyengébbet nem bántjuk" dologtól. Ne csak azért ne üssön meg valaki, mert nő vagyok. Azért ne üssön meg, mert vagy tisztel annyira, mint embert, hogy nem bántalmaz, vagy mert ő maga elég érett és felnőtt ahhoz, hogy még a direkt provokációra sem reagál így. Egyébként ezt a "nőt és gyereket nem ütök meg" mentalitást én még csak és kizárólag egyébként agresszív és végtelenül szexista emberektől hallottam, akik olyan nagyon hűdelovagiasnak gondolták magukat emiatt.

Amúgy, csak úgy mellesleg, ha valaki provokál, nemtől függetlenül, az egy gyerekes, éretlen alak. Ha valaki erre pofonnal válaszol, az szintén nemtől függetlenül egy gyerekes, éretlen alak. Nem éri meg lesüllyedni arra a szintre, hogy még te legyél a rossz.

2017. jan. 27. 13:08
 76/95 A kérdező kommentje:
75 ez egy tök jó válasz így már tud az ember beszélni. A feminizmussal már csak napjainkban van baj. Mióta a jogi környezet már rendelkezésre áll, miszerint férfi és nő egyenlő, innentől már szerintem felesleges még pluszba a feminizmus bármilyen propagálása, legalábbis a nyugati világban. Innentől már csak annyi lenne a dolog, hogy a törvényeket be kell tartani és a jogainkat érvényesíteni, ha valami jogtalan hátrány ér bennünket. Ezt ugyan úgy megteheti a nő is férfi is bárki akire a jog kiterjed. Viszont ha mellé propagáljuk, hogy az egyik csoport elnyomott a másik által, az elnyomott csoportnak pedig többletjogokat követelünk ezzel az egyik csoportot áldozati a másikat pedig elnyomói szerepbe kényszerítjük. Olyan nőknek is megvan a negatív véleménye a férfiakról akit még soha az életbe nem erőszakoltak meg, mint ahogy a olyan férfiaknak is megvan a negatív véleménye a nőkről akit az életbe nem "fosztott" ki az exneje. Mondom azzal, hogy kb "cigány kártyát" követelünk a nőknek mert a férfi ebben a kontextusban az "elnyomó fehér ember" nem megoldjuk, hanem elmélyítjük a problémát. Azt kéne elérni, hogy az emberek ismerjék a jogaikat és merjenek élni velük. Nem azon kellene lovagolni, hogy mekkora a testi ereje annak aki üt, hanem azon, hogy ez egy olyan ország ahol nem szabad megütni embereket ugyanis ebbe a csoportba beletartozik minden homo sapiens, nem kell külön kiemelni a cigányokat, zsidókat, gyerekeket, nőket.
2017. jan. 27. 14:02
 77/95 A kérdező kommentje:
Zavar, hogy egy kalap alá vagyok véve az erőszaktevőkkel pusztán a nemem miatt, mert nem vagyok erőszaktevő. A nőket is zavarja gondolom bármilyen általánosítás ami feléjük irányul. Ennek meg az az eredménye ugye, hogy félünk egymástól.
2017. jan. 27. 14:07
 78/95 anonim ***** válasza:
100%

A probléma továbbra is a kérdésfeltevéseddel van. Nincs olyan, hogy valaki kiprovokálja azt hogy megüssék. Én soha nem ütöm meg a gyerekemet, pedig néha hisztis, akaratos, és teljesen irreálisan viselkedik. De ha én megütném, abban a pillanatban minden amiben hiszek, amit tanítok, ami vagyok az szerte foszlana. Nem taníthatom agresszió-mentességre pofonnal.

A partnered meg pláne nem a gyereked. Ha képtelen vagy lereagálni a viselkedését ember módjára, akkor veled van a baj. És a kérdéseddel,mert ez tipikusan áldozat hibáztató mentalitás. Ha ezt nem érted, akkor hiába szónokolsz itt, mert fogalmad sincs a feminizmusról sem, ha azt hiszed, a hiszti meg a cirkuszolás a feminizmus miatt van. Az részint a hormonok miatt, részint meg a jellem és neveltetés miatt van. Egyébként tipikusan nem a feminista nők módszere ez, mert ha velem egy férfi nem úgy bánik ahogy szerintem kellene, akkor nem "provokálom" hanem otthagyom a fenébe és kuka. Én semmi többet nem várok el mint amit adok, ez vonatkozik a szeretet és tisztelet mértékére stb.

2017. jan. 27. 15:21
 79/95 A kérdező kommentje:
A kérdés azon részét amelyre utalsz, azt hiszem, már kiveséztük és pontosítottuk. Azt hiszem érthetővé tettem, hogy a véleményem az erőszakkal van ami lehet verbális/fizikai vagy éppen pszichikai és nincs neme. A feminizmust példának hoztam, hogy provokatív eszme mert megosztó és nem megoldás centrikus. De ha ettől jobban érzed magad az MGTOW is ilyen eszme. Ezek az eszmék csak arra jók, hogy beskatulyázzunk velük másokat, de megoldást nem kínálnak. Az nem megoldás, hogy a nőnek nem kell férfi a férfinak meg nem kell nő. A Föld és benne az ember egy zárt rendszer amelybe a nemek nem alá/fölé, hanem egymás mellé rendelt. Nem az a feladat, hogy eldöntsük hogy a végén a férfiak vagy a nők vagy bármelyik csoport "oltsa le a lámpát" hanem az hogy hogyan tudunk együttműködni egymással. Ismétlem, nem papolok és egyet értek veletek csak máshogy fejezem ki magam. Ha ezzel bárkit megbántottam elnézést kérek. Kíváncsi voltam hogyan hangzik ez a ti olvasatotokban a ti szátokból. Így értjük meg egymást.
2017. jan. 27. 15:42
 80/95 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyi időd van itt fórumozni akkor inkább keress rá arra, mi a feminizmus valójában, és okítsd magad, mert fogalmad sincs róla.
2017. jan. 27. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!