Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok/nők. Miért vagytok megdöbbenve amikor provokáció eredménye a pofon?
Kérdező, mit szólnál, ha a munkahelyeden vagy a baráti társaságodban lenne egy nálad kétszer nagyobb ember, aki random felpofoz, ha nem tetszik neki valami? És csak annyit mondanának, viselkedj?
Ez a különbség: egy férfi nem fél a pofontól. Csak a nőnek kell viselkedni, mert a pasi az erősebb. Mert ha a pasi nem viselkedik, mi lesz? Egy dolog biztos nem lesz: nem fog akkora pofont kapni, hogy átrepül a szobán.
Nem, nem "nőt gyereket soha", hanem "senkit soha".
Engem ha egyszer-kétszer provokálna a barátnőm, figyelmeztetném, hogy hagyja abba. Ha rendszeresen tenné, akkor meg szakítanék. Viszont ezt elvárnám tőle is. Ha egy vita során megütne, otthagynám, leszarom, hogy nő. Neki se szabad.
Senkinek nincs joga bántalmaznia senkit. Nyilván egy nő se üssön meg férfit, ha nem önvédelemről van szó. Az meg kétlem, hogy olyan gyakori lenne, hogy valaki azért provokálja a másikat, hogy az majd jól helybenhagyja. A pofonon is azért döbben le az ember, mert a párjától nem ezt várja. Aztán meg félelemben él az ember, hogy mit mondjon vagy tegyen éppen, ha egyáltalán lélegeznie szabad neki, vagy a másiknak megint épp eldurran az agya...
De szerintem az is jogos, hogy egy tanár vagy egy szülő se üsse meg a gyereket, mert nem viselkedik, vagy rosszak a jegyei. Értelmes felnőtt embernek tudnia kell, hogy hogy kezeljen konfliktusokat egy gyerekkel erőszak nélkül. Ha nem, nem való szülőnek/pedagógusnak. Ez az óvónőkre stb is vonatkozik. Ennyi. Nem kell gyerekekkel foglalkozni, ha idegbeteg valaki.
"ettől függetlenül a nőket van, hogy ütik,"
Van, hogy ütik? Úgy beszélsz erről, mint hogy van, hogy néha esik az eső.
Én 49 éves vagyok, soha senki nem ütött meg, nem azért mert talpat nyalok, hanem eleve nem ismerkedem agresszív barmokkal, másrészt azonnal leveszi mindenki, hogy velem ilyent nem lehet tenni. Ha valaki netán bepróbálkozna ilyennel, az azonnal repül (enyhe pofon), vagy feljelenteném rögtön.
Kapj már észhez, kisapám! Ilyent írsz, hogy a nőket, van, hogy ütik, olyan kontextusban, mintha az almás palacsinta receptjét beszélnéd meg.
Mintha a nőnek el kéne tűrnie, mert őket "néha ütik", ez az élet rendje.
Úgy tennélek helyre és az összes hozzád hasonlót, ha ezt nálam megpróbálnád, hogy eszedbe nem jutna ilyen többször.
Akitől nem szeretnél pofont, azt nem provokálod? Nagyon primitív körökben mozoghatsz.
Kicsit elszállt az agyam, hogy ilyen eccerű emberek vannak. És mi a megoldás, drága? A nő nyaljon be a pasinak, mert ha nem, akkor provokálja?
Hogy téged megpofozott a barátnőd? Milyen kárt okozott benned? Szerinted egyenrangú azzal, ha te kiütöd? Ha a plüss macim nekem támad, akkor nem lepofozom, hanem odébb teszem.
Tudod van erő és ellenerő.
Ha veled szembe megy egy gyengébb, az nem jogosít felé arra, hogy kárt okozz neki. Jogos önvédelem van, de egy 50 kilós nővel szemben, mint én is, elég nevetséges érvelés ez egy 80-90 kilós pasi részéről. Le tudod szerelni a nőt, nincs jogod pofozkodni. A nőnek sincs, de ő a gyengébb átlagos esetben, bár láttam nem egyszer a fordítottját is, de nem ez a jellemző.
A kiprovokálással meg az a gond, már maga a szó is gond, de ettől függetlenül, hogy a hozzád hasonló barmok egyre lejjebb teszik a lécet, és a végén már az is provokálás, ha nincs meleg vacsora tálalva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!