Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok/nők. Miért vagytok megdöbbenve amikor provokáció eredménye a pofon?
Figyelt kérdés
Ha az embert provokálják egy idő után "elszakad a cérna" a másik félnél. Ilyen esetekben lány megtép lányt (nem egy ilyen párost szedtem már szét), férfi mos fel férfival, szülő vág szájon gyereket és igen, férfi nőt, vagy nő férfit. Én úgy vagyok vele, hogy akitől nem szeretnék pofont kapni azt nem provokálom. Miért vált ki akkora társadalmi felhördülést ha megütnek valakit aki kiprovokálja és történetesen nő.2017. jan. 26. 18:01
61/95 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom ti hogy vagytok ezzel, de pont egy olyan nemzet tagjai vagyunk, mely az alázatnak köszönheti a létét, mellesleg, bizonyos értelemben az Európai társadalmak. Például alázatos volt Árpád és a fiai akik a népükért haltak meg a pozsonyi csatában, alázatosak voltunk a tatárdúlás idején is, mert ahelyett, hogy átengedtük volna őket és hűbérük lettünk volna, kiálltunk a saját és a többi európai királyság szabadságáért a saját kárunkra, ugyan ez az alázat játszott szerepet a török hódoltság idején, amikor zsidókat mentettünk a német megszállás alatt lehetne még sorolni. Mit gondoltok miért van annyi magyar szent ? Hol a fenében lennénk most, ha az emberek azt mondják "f@xomat! megyek megvalósítom magam" vajon lenne lehetőségünk itt vitázni ? Az alázat az én olvasatomban a jó szolgálata. Sajnálom, hogy ez megvetendő :(
2017. jan. 26. 22:26
62/95 A kérdező kommentje:
Nem azt mondom, hogy kényelmes, csak úgy gondolom jó.
2017. jan. 26. 22:28
63/95 anonim válasza:
"Hát nem tudom ti hogy vagytok ezzel, de pont egy olyan nemzet tagjai vagyunk, mely az alázatnak köszönheti a létét, "
Ja, akkor nézz körül, mert kb. sereghajtók vagyunk az Unióban ezzel a fene nagy alázatossággal.
64/95 A kérdező kommentje:
Azt nem is mondtam, hogy a többi nemzet feltétlenül az. És a "kultúra" is onnan jön egy ideje. A mai magyart azért zavarja a, hogy sereghajtók vagyunk, mert a nyugati kultúrát fogadta be ami inkább gazdasági (adok-kapok,seftelgetek) alapú. Ezen nem kell csodálkozni mert mi nem rég játszunk csak ebben a csapatban, rosszak vagyunk benne. Külföldön egy (nem feminista) nő csodálkozik olyan gesztusokon amik itt még sűrűn vannak kabát felsegítés, ajtónyitás/előreengedés, székkihúzás stb. Tetszik nekik, értékelik csak megkérdezik miért csinálod. Nem értik az alázatot, mert egyenlőek. Viszont ha csak eljátszunk a gondolattal, hogy mindenki alázatos, akkor is mindenki egyenlő nem ?
2017. jan. 26. 22:44
65/95 anonim válasza:
Rosszul használod az "alázatos" szót.
A fenti esetben csak udvariasság.
Itthon sem szokás kabátot feladni szerencsére már.
Bár engem a kabátfelsegítés kifejezetten zavar. Magam is fel tudom venni, és ha netán az ujjába raktam a sálat, kesztyűt, akkor kifejezetten kínos és vicces jelenetre lehet számítani :)
66/95 A kérdező kommentje:
A kabátról én is ezért szoktam le, de van még szerencsére elég apróság. Csak példának hoztam az udvariasságot, igazából a mások szolgálatán a hangsúly. Az udvariasság és az etikett csak eszköz ennek kifejezésére. Ma már kevesebb az olyan "látványos" helyzet, mint a pozsonyi csata, vagy az egri vár ostroma, így maradnak a protokoll adta apróságok :)
2017. jan. 26. 23:02
67/95 anonim válasza:
:) Hát gratulálok kérdező. Eddig nem láttam embert, aki egy kontextusba hozta a pozsonyi csatát és a kabát felsegítést :)
68/95 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, jó éjszakát mindenkinek. :)
2017. jan. 26. 23:18
70/95 anonim válasza:
Az önmegvalósítás szted a rossznak és a gonoszságnak az szolgálata? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!