Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
"Szimpla" meleg fiú + ismert meleg fiú - ti mit reagálnátok erre?
Próbálom összefoglalni, de nem rövid!
Összejöttem egy igen ismert élsportolónkkal, tök jól is éreztük egymást, minden jó volt, aztán meg jöttek a meglepetések.
Tehát együtt voltunk, teljesen jól elvoltunk, jónak indult a kapcsolat, de azt tudtam persze, hogy neki a látszat miatt muszáj lányt is tartania. Tart is. Eddig még oké. Ami viszont nem oké, hogy pár napra rá berángatott az öltözőbe, és közölte, hogy értsem meg, neki az imidzse nagyon fontos, és nem engedheti meg magának a legkisebb gyanút se ezzel kapcsolatban, mert a karrierje végét jelenti, és fogjam fel, hogy vége, és ha bármit kikotyogok, akkor megjárom. elintéz.
Eléggé lepadlóztam, mert tényleg kellemes napokat töltöttünk mi ketten. Aztán meg látom, hogy FB-on sorozatosan nyomatja a meztelen csajos képeket meg a nagy macsó kommenteket alá, szóval tényleg véresen komolyan eljátssza, hogy ő hetero és zabálja a csajokat, és ahogy látom, mindenki tök jól meg is kajálja, mert nehéz lenne elhinni, hogy egy ilyen élsportoló meleg.
Még ezzel se lenne bajom, meg azzal se, hogy fizetett álbarátnőt tart, akinek mellesleg szintén jól jön, hogy dicsekedhet, hogy huuu neki egy olimpikon pasija van, az már másodlagos, hogy amúgy semmi sincs köztük, de hát ezek szerint az bőven elég a csajszinak, hogy a barátnőknek eldicsekedhet, ki a fiúja. Na ez is elég undorító, de az ő dolga, oké. Na meg a média előtt muszáj valakivel megjelenni ugye :(
Én elnézném neki az összes ilyen díszmacsós húzást, amiket művel, az álbarátnővel együtt, csak azt nem értem, hogy velem titokban miért kell így viselkednie. Az elején még őszinte volt kettesben, de ez a gond, hogy most már kettesben se, mert még ott is jön azzal, hogy neki az imidzse mindennél többet számít, és mit is mondjak, tök kellemes, hogy miután eléggé megszerettem és jól elvoltunk, hallom meg látom, hogy aztán ő "kocskosbu.izik" a legjobban, ha ez a téma kerül szóba, mert gondolom, ez is az álca része.
Jó, tegyük fel, még ezt is elnézem, na de velem miért kell másképpen viselkednie? Ha kettesben vagyunk, akkor hol sérül az a hatalmas hetero élsportoló imidzse?
Szóval nagyon szomorú vagyok, és ti mit tennétek? Elnéznétek neki, vagy akár haverilag is összevesznétek vele? Mert én lassan hajlok ez utóbbira, hiszen elég durva már, amit csinál.
Ja még annyi "kedvesség", hogy FB-on kitett egy új képet magáról, én meg csak oda mertem írni neki, hogy milyen királyul néz ki, aztán kitörölte, és privátban meg elkezdett őrjöngeni, hogy meg ne próbáljak ilyet még egyszer, mert minden ilyet azonnal töröl, ami kicsit is gyanús lehet, szóval egy fiú ne írja már oda neki, hogy jól néz ki, és le is tilt, ha még egyszer meglátja. Bezzeg a lányoknak nyomja ám a szöveget itt is. nem tudom, de számomra gyomorforgató na. Biztos bennem van a hiba.
Nagyon brutális érzés ... és azóta is szomorúan nézegetem, hogy gőzerővel teszi ki a hetero imidzsnek megfelelő meztelen csajos dumákat meg képeket, és miközben nyilvánosan hangosan szidja azokat "a mocskos buu..ikat", este meg megy fiúzni megint ... (csak persze már nem velem, de azért megtudtam).
Kedves, igaz? Szóval mit tennétek? Vagy zárjam le és ennyi volt, kész? És az is érdekelne, hogy mit gondoltok az ilyen fiúról? Nem szimpibb az olyan, aki nem titkolózik ilyen betegesen, és nem él ennyire durván kettős életet? Vagy el kell fogadni, hogy a mai magyar élsportban tényleg elképzelhetetlen lenne egy meleg, és ezért akár ki is nyírna, csak ne derüljön ki, és ez így jól van? Erről mi a vélemény?
"sajátos élmény hatására találkozik Istennel, illetve megérzi Isten létét, kegyelmét, szeretetét"
Ezt mondd egy pszichológusnak, aztán garantáltan felmerül bizonyos pszichotikus kórképek lehetősége. De mi lenne az a sajátos élmény és hogy történt a találkozás?
"Vagy attól, hogy találkozik olyan keresztényekkel, akik hitelesen élik meg a vallásuk tanítását"
Igen, és személyiségük komplett taccsra vágását.
"másként nem lehetne ilyen szépen ekkora szeretetben élni"
Hol látsz a mai világunkban szeretet, főleg ekkorát, és szép életet? Ez a megállapítás ismét nem igazán fedi a valós helyzetet sztem.
"A szenvedélybetegségek egy kissé más kérdés. Ott is sokat segíthet, ha az embernek van, vagy menet közben megjön a vallásos hite. Biztosan meg lehet gyógyulni anélkül is, csak én nem tudom, hogy úgy hogyan."
És vallásos hittel hogyan? Amikor éppen a megvonásos tünetek miatt az illetőnél folyamatos eszméletvesztések, görcsrohamok, keringés-összeomlások lépnek fel, és jó esetben intenzív osztályos körülmények között meg tudják menteni, akkor tényleg érdekelne, hogy tud itt a vallásos hit segíteni?
"Még mindig nem egészen egyértelmű, hogy hogyan alakul ki a homoszexualitás. Beszélnek génről illetve génhibáról, de állítólag az nem a homoszexualitást, csak az arra való hajlamot okozza."
Ezt nem teljesen értem. Ismereteim szerint nincs itt semmi rejtély.
"Így nehéz megmondani, hogy mi a homoszexualitás és mit kell vele kezdeni."
De mégis mit kellene? Ismét nem értem.
"Csak az biztos, hogy a homoszexualitás van, homoszexuális emberek vannak. Önhibájukon kívül kerültek ebbe az állapotba és ezen állapotuk többnyire nem megváltoztatható."
Többnyire? Mert? van, amikor igen? Nos nem. Elnyomni, elfojtani ill. egyéb elhárító mechanizmusokkal persze egész jól el lehet fedni, csakhogy ez az elfedés előbb-utóbb megbosszulja magát, és komoly gondok lépnek fel. Erre is tudnék több példát, de hidd el, hosszabb távon egyiknek se lett túl vidám vége (eddig 4 ilyen "meggyógyult" ill. lappangó, elfojtó srácot ismertem, persze az álbarátnőtől kezdve a haverok/rokonság előtti egyéb szerepjátszásokig, és kérlek, mind a 4 öngyilkos lett, elég belátható időn belül).
Egy a vége: sztem inkább ne akarjuk ezt az orientációt megváltoztatni, mert komoly gondok lesznek!
De valóban nagyon hosszú téma ez. Nekem is regényt kellene ide írnom, szóval befejezem. Csak nehéz elhinni, hogy léteznek manapság ilyen felfogással emberek (legalábbis számomra).
Bocs, régen jártam erre. Röviden válaszolok a felvetésekre:
Az Istenélmény lehet konkrét látomás, vagy valami ahhoz hasonló, de nem feltétlenül az. Egy Istenélményben részesülő ember nem feltétlenül produkál olyan tüneteket, ami akár a hülyeségre is utalhatna. Az istenélmény mindig egyedi dolog, nincsenek rá egységes formák. Mindenki másként képzeli el a Jóistent, mindenkinek mások a nehézségei, ezért az istenélménye is mindenkinek más. Van, aki pici jelek hatására is elgondolkodik, hogy a világ mégsem csak a véletlenek sorozatából kezdett el létezni, van, aki viszont eget rengető csodák hatására is csak nehezen tér meg. Különbözőek vagyunk.
Hol látok igazi szeretetet és példaértékű életet? Sajnos kevés helyen. De van néhány család, és van néhány kisebb-nagyobb közösség, ahol tényleg megtapasztalható a szeretet és tényleg példaértékűek az emberek, példaértékű az élet. Minden ilyet a katolikus egyházból ismerek. A példaértékű persze nem azt hogy nekik nincsenek nehézségeik.
Tudni kell mindent a helyén kezelni. Ma már nem élnek az apostolok, akik Krisztus nevében kézrátétellel gyógyítani tudtak. Ezért a szenvedélybeteget sem lehet csak úgy meggyógyítani. Ha elvonási tünete van, azt kezelni kell orvosilag. De utána az okot kell megkeresni és gyógyítani, amiért szenvedélybeteg lett. Itt viszont mindig az a lényeg, hogy rá kell döbbenteni arra az illetőt, hogy ő is ember, ő is értékes. Az ő életének is van értelme. Ez viszont vallásosként mindig könnyebb. Valószínűleg nem csak vallásosként lehet ezt megtenni. de úgy biztosan könnyebb, illetve én máshogyan nem tudom elképzelni. Persze itt most nem a direkt térítésre kell gondolni, hanem arra z önzetlen szeretetre, amire Krisztus tanított bennünket.
Azt nem tudom, hogy rejtély van-e a melegség körül, de vita van, az biztos.
Ami még biztos, az az, hogy minden meleg ismerősömnél megfigyelhető volt valamilyen pszichológiai probléma. Nálam is. Nem mindig volt egyértelmű a probléma és a melegség közötti ok-okozati viszony, de a jelenlét mindig egyértelmű volt. Márpedig egy olyan dolog, ami mindig együtt jár valamilyen pszichológiai zavarral, vagy betegséggel vagy nehézséggel, az nem lehet jó, nem lehet normális.
Miért kell kezdeni valamit a homoszexualitással? Azért, mert van. A világ a hetero embereknek van kitalálva. A hetero emberek szemszögéből van definiálva a házasság, az emberi kapcsolatok, az utódnemzés, a család fogalma, stb, stb. A világ a hetróké. Viszont nehéz nem észrevenni azt, hogy melegek vannak. Ők is élni szeretnének valahogyan, mégpedig boldogan, hasznosan, jól. De nekik nem feltétlenül ugyanaz a jó és a boldogító, mint a heteróknak. Két férfinak nem lehet ugyanaz jó, mint ami egy nőnek és egy férfinak jó. Ezért kell megtalálni azokat a dolgokat, életformákat, fogalmakat, ami a melegeknek jó. Például én tényleg érzem, hogy két férfi akpcsolata nem ugyanaz, mint egy férfié és egy nőé. ezért nem akarom házasságnak nevezni a meleg kapcsolatot, mert nem az. Ezért például keresem a fogalmat, hogy minek nevezzem ezt a kapcsolatot, mert szeretném tudni, hogy mi az, amiben nekem jó, mi az, amiben én élni tudok.
Én sem hiszek abban, hogy a melegség gyógyítható lenne, illetve nem hiszek abban, hogy a nemi orientáció megváltoztatható lenne. Nem is próbálkozom ezzel. De ez nem jelenti azt, hogy még soha nem fordult ilyen elő.
Érdekes dolgok ezek.
"Ami még biztos, az az, hogy minden meleg ismerősömnél megfigyelhető volt valamilyen pszichológiai probléma. Nálam is. "
és pl. miket láttál? milyen pszichés zavarokkal találkoztál? tényleg érdekelne! skizó volt vagy depi volt vagy mi volt?
Mi újság Kérdező?
Hogy alakult a kapcsolatod a híres sráccal? :)
Nagyon érdekes, amiket felvázoltál korábban a kapcsolatotokról.
Érdekelt hogyan alakult ez a nem éppen szokványos kapcsolat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!