Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan működik a közös kassza valaki elmagyarázná?
én vagyok a nő
Ez egy fontos információ, mert a válaszok így módosúlnak.
Simán ezeketva kérdéseket inkább nemek említése nélkül kéne feltenni, úgy objektív válaszokat kapnál.
Ha jól értem még így is ő fizet többet, mit várnál még? Én ennyit se tartok jogosnak. Ha ő nem lenne ott, ki fizetné helyetted a rezsit, meg a nagyobb kiadásokat?
Nekem alap volt, mikor a volt párommal együtt éltünk hogy mindennek (a nagyobb kiadásoknak is) a felét állom. Szintén alig, vagy semmi pénzem nem maradt, amíg nem kezdtem el jobban keresni. De így gondolom jogosnak, mert közösen használjuk, fogyasztjuk, èlvezzük az adott eszközt, kaját, a lakást stb. Akkor is így volt, mikor nálam és akkor is, mikor nála laktunk.
Viszont úgy tűnik, a közös kasszát azért akarod, hogy használd a pénzét... a leírásból ennek tűnik.
Én a külön kassza híve vagyok, max. EMELLETT egy közös is, ahova teszünk be közösen.
42/N
4!
Igen, ez lenne a minimum, hogy a kérdező párja valahogy próbálja kompenzálni azt hogy ingyen lakhat a kérdezonél. Spórol rajta egy csomó pénzt.
Ami a közös kassza részt illeti, közös számlára megy az összes bevétel és közös számláról megy az összes kiadás. Van a számlához két bankkártya, amit mindkét fél használhat. Értelemszerűen meg kell beszélni a költési szokásokat hozzá, egyeztetni kell, ha valami nagyobb kiadás jön, vagy valaki a hobbijára költene stb. Minden ilyet át kell rágni, mielőtt belevágtok. Ez akkor ciki, mikor jön a kenyértörés és osztozkodni kéne. Ezt is meg kell előre beszélni, ha így lenne, mi a teendő.
Én sima kapcsolatban tuti nem mennék közös kasszára, mert csak a baj lesz belőle, ha vége. Házasság után meg a külön kassza értrlmetlen, hiszen úgyis közösnek számít a bevétel. De házasságig én mellőzném a közös kasszát. 6-os voltam.
"úgyis közösnek számít a bevétel"
Nem értek egyet. Az Ő fizetése az Övé, az enyém meg az enyém.
#7 vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!