Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan működik a közös kassza...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan működik a közös kassza valaki elmagyarázná?

Figyelt kérdés
Eddig külön kasszán voltunk. A párom 2x annyit keres mint én (én vagyok a nő). A rezsit (kb. 40 ezer) vagy ha ritkán nagyobb kiadás van akkor ő fizeti. A bevásárlásokat mikor ki. Kicsit igazságtalannak érzem, hogy nekem hónap végére semmi nem marad, neki pedig megmarad a fele fizetése. Pedig nem járok műkörmöshöz meg ilyesmihez, csak boltba vásárolok, ritkán veszek ruhát is. 1 éve élünk együtt, az én örökölt házamban, így csak a rezsit kell fizetni. Ez így rendben van, csak én látom rosszul?

#Közös kassza, együttélés, párkapcsolat,
2024. júl. 4. 14:13
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/72 anonim ***** válasza:
64%
Rendben van, nem tehet róla, hogy kevesebbet keressél tőle.
2024. júl. 4. 14:14
 2/72 anonim ***** válasza:
17%
Kihasznál. Kuka.
2024. júl. 4. 14:15
 3/72 anonim ***** válasza:
71%

én vagyok a nő

Ez egy fontos információ, mert a válaszok így módosúlnak.

Simán ezeketva kérdéseket inkább nemek említése nélkül kéne feltenni, úgy objektív válaszokat kapnál.

2024. júl. 4. 14:21
 4/72 anonim ***** válasza:
86%
Te most mit akarsz tőle? Azt, hogy adjon neked pénzt, vagy ajándékokat? Esetleg havi fizetésbol allja neked az "albit" mert nalad él? Nem értem mi a cél. Attól, hogy közös a kassza nem köteles a penzt amiért megdolgozik neked adni, rád szánni. Ha nem tetszik tedd ki...
2024. júl. 4. 14:22
 5/72 anonim ***** válasza:
22%
Eleve baromság együttélésnél a külön kassza.
2024. júl. 4. 14:24
 6/72 anonim ***** válasza:
66%

Ha jól értem még így is ő fizet többet, mit várnál még? Én ennyit se tartok jogosnak. Ha ő nem lenne ott, ki fizetné helyetted a rezsit, meg a nagyobb kiadásokat?

Nekem alap volt, mikor a volt párommal együtt éltünk hogy mindennek (a nagyobb kiadásoknak is) a felét állom. Szintén alig, vagy semmi pénzem nem maradt, amíg nem kezdtem el jobban keresni. De így gondolom jogosnak, mert közösen használjuk, fogyasztjuk, èlvezzük az adott eszközt, kaját, a lakást stb. Akkor is így volt, mikor nálam és akkor is, mikor nála laktunk.

2024. júl. 4. 14:28
 7/72 anonim ***** válasza:
75%

Viszont úgy tűnik, a közös kasszát azért akarod, hogy használd a pénzét... a leírásból ennek tűnik.

Én a külön kassza híve vagyok, max. EMELLETT egy közös is, ahova teszünk be közösen.

42/N

2024. júl. 4. 14:28
 8/72 anonim ***** válasza:
47%

4!

Igen, ez lenne a minimum, hogy a kérdező párja valahogy próbálja kompenzálni azt hogy ingyen lakhat a kérdezonél. Spórol rajta egy csomó pénzt.

2024. júl. 4. 14:29
 9/72 anonim ***** válasza:
53%

Ami a közös kassza részt illeti, közös számlára megy az összes bevétel és közös számláról megy az összes kiadás. Van a számlához két bankkártya, amit mindkét fél használhat. Értelemszerűen meg kell beszélni a költési szokásokat hozzá, egyeztetni kell, ha valami nagyobb kiadás jön, vagy valaki a hobbijára költene stb. Minden ilyet át kell rágni, mielőtt belevágtok. Ez akkor ciki, mikor jön a kenyértörés és osztozkodni kéne. Ezt is meg kell előre beszélni, ha így lenne, mi a teendő.

Én sima kapcsolatban tuti nem mennék közös kasszára, mert csak a baj lesz belőle, ha vége. Házasság után meg a külön kassza értrlmetlen, hiszen úgyis közösnek számít a bevétel. De házasságig én mellőzném a közös kasszát. 6-os voltam.

2024. júl. 4. 14:32
 10/72 anonim ***** válasza:
87%

"úgyis közösnek számít a bevétel"

Nem értek egyet. Az Ő fizetése az Övé, az enyém meg az enyém.

#7 vagyok

2024. júl. 4. 14:34
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!