Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Külön kassza a párkapcsolatban?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Külön kassza a párkapcsolatban?

Figyelt kérdés
Azokat a párokat, házasokat kérdem, akik külön kasszán vannak, hogy mi ennek az oka? Én el nem tudnám képzelni, hogy a párommal írjuk, hogy ki mit hozott, vett és arról nyilvántartást vezessünk.
2023. febr. 23. 11:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
94%

Minden ember és így minden párkapcsolat más.

Ahogy az is más (jogilag), hogy valakik házasok, vagy csak együtt élnek.

Házasok esetén pl. hiába vannak megállapodva külön kasszában, ha nem készült előtte házassági szerződés válás esetén minden közös szerzeménynek számít, kivéve a házasságkötés előtt megszerzett vagyontárgyakat, vagy a személyre szóló ajándékokat.

Sajnos a mai világban, ahol a házasságok 60%-a és az együttélések 88,5 %-a elválással végződik, nem tartom ördögtől valónak, hogy emberek igyekeznek bebiztosítani magukat.

Ha te most még nem tudod elképzelni, hogy esetleg elválnak útjaitok, az nem azt jelenti, hogy 15-20 év múlva sem következhet be.

Ahol az anyagi dolgok nincsenek letisztázva - különösen csak együttélés esetén - ott szoktak a vérre menő cirkuszok lenni.

2023. febr. 23. 11:41
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Mi külön kasszán vagyunk. Ez nem azt jelenti hogy tételesen vezetjük a kiadásokat

Megjön a fizuja a számlájára, az enyém az enyémre. Befizeti a közműveket, én a többi számlát (biztosítás, telefon, net) Rendezem a gyerekek menzáját, külön órákat stb.

A bevásárlást is kb rendezzük. Hol ő tud menni hol én. Nagyobb kiadásoknál is úgy próbáljuk csinálni h kb felesben legyen. (most én fizettem a sódert, ő ment cementért stb)

Így hasonló összegben van félretett pénzünk is. Nyilván ez akkor nem így volt mikor én gyeden voltam.

2023. febr. 23. 11:43
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Én jobban szeretnék közös kasszát, de külön kasszán vagyunk, mert a párom nem akarja, szeret gyűjtögető életmódot folytatni a saját pénzével.

Enyémből vonják a hiteltörlesztőt, ő fizeti a rezsi számlákat, az egyéb kiadásokon így-úgy osztozunk.

Szerintem amúgy az lenne a legoptimálisabb, ha lenne saját és lenne közös is. Minden hónapban azonos arányban berakni a közösbe, a többi meg marad nálunk.

2023. febr. 23. 11:48
 4/16 anonim ***** válasza:
89%
Ne élj "vörös ködben", mert bármit lapátolhat az élet! A barátnőm 25 évig(!!!) élt párkapcsolatban házasság nélkül, gyerektelenül és amikor hirtelen meghalt 43 évesen, a párját az utolsó fillérig kiforgatták a 132-ik unokatestvérek, nagynénik, mert semmit nem tudott bizonyítani. Mert ők sem tudták elképzelni, hogy "írjuk, hogy ki mit hozott, vett és arról nyilvántartást vezessünk."
2023. febr. 23. 11:48
 5/16 anonim ***** válasza:
A feleségemmel külön bankszámlánk van, de nincs osztozkodás vagy nyilvántartás. Nincs semmi különösebb oka, mi így szoktuk meg. Mindent pénzt közösnek tekintünk, az évek alatt szépen kialakult, ki mivel foglalkozik. Például a közüzemi számlákat, a telefon számlákat, biztosításokat én fizetem be, én takonkolom a kocsikat is. A bevásárlásokat többnyire a feleségem intézi, persze én is szoktam vásárolni menni, de nem ez a jellemző. Leginkább akkor, ha felhív, hogy ugorjak be hazafelé a boltba. Ha a gyerekeknek kell valami vagy a kocsikat kell szervizbe hívni, esetleg itthonra kell szakembert hívni, akkor megbeszéljük. A hónap végén megtakarított pénzt is közösen tesszük félre, nálunk ebből valahogy sosincs vita. Nekünk valahogy pont az lenne a furcsa, hogy egy számlára fut be a pénz és ez nem az miatt van, mert nem bízunk egymásban. Pontosan tudjuk, hogy ki mennyit keres, mennyi pénze van. Szerintünk így praktikusabb, mert ha valami miatt nem férünk hozzá az egyik számlán lévő pénzhez (pl. elnyeli a kártyát az automata), akkor ott a másik. Nincs számlavezetési díjunk, csak éves kártyadíj, az a 4-5 ezer plusz belefér évente.
2023. febr. 23. 11:54
 6/16 anonim ***** válasza:
40%
2# Amit itt leírtál az én szememben közös kasszának minősül, csak éppen technikailag két bankkártyán van a pénzetek.A klasszikus különkasszánál a férjed elkérné a befizetett rezsi felét,te pedig behajtanád rajta a menza díjának a felét.A bevásárlás után pedig menne a számolgatás,hogy az arcszesz a férjedé, fizesse csak ki,a túró rudi meg a tiéd, és ne merjen hozzányúlni.
2023. febr. 23. 11:58
 7/16 anonim ***** válasza:
#6 mondjuk ilyennel még nem is találkoztam.
2023. febr. 23. 12:04
 8/16 anonim ***** válasza:
38%

A mai világ annyira múlandóra kondícionálta a párkapcsolatokat, hogy nagyon nagy és erős naivitás kell ahhoz, hogy közös legyen a kassza.

Vagy egy jó hibrid lenne, ha van egy közös kassza és mindenkinek van "zsebpénze". Onnantól nem nyűgös, hogy a rezsit közösen fizetik, de pl mama drága szájfénye ne menjen papa söre rovására :D :D :D

Tehát ami felesben fizetendő, arra mindenki betesz egyenlő (vagy megállapodás szerinti) arányban X-Y összeget, a fennmaradó bevéltelt pedig magánál tartja.

Más: erősen eltérő bevételek és kiadások esetén sem baj, ha van a kasszának külön része. Én anno vállalkozó voltam, a párom alkalmazott. Mindegyikünknek volt külön autója. De nem akartam a párom szája elől elvenni a falatot, ha a Porsche javítása sokkal több volt, mint az ő Suzukijáé.

2023. febr. 23. 12:08
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Lehet beteges, de nekem nem jelent problémát a külön kassza, én 13 éve excelben vezetem a saját bevételeimet, költéseimet (mindent), mióta házasságban élek azt is vezetem, hogy rezsi, bútor, felújításra melyikünk mennyit költött :D Feleségemet nem érdekli, én szeretem ezeket nyomon követni, meg azért neki is jó, ha épp vissza kell keresni valamit :P

Év végén pedig tervet készítek a különböző kategóriák szerint a jövő évre, hogy mennyit tervezek majd erre-arra költeni.

2023. febr. 23. 12:09
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

A különkassza azt jelenti - normális esetben - hogy közösen megállapodnak egy-egy azonos összegben, amit a közös létükre fordítanak, a maradékkal meg saját maguk rendelkeznek. Ez aztán lehet egy költséges hobbi, egy 1,5 milliós óra, vagy retikül, a másiknak beleszólása nincs.

Persze ezt általában egyenlő anyagi feltételekkel élő párok esetén lehet elképzelni, mert abban az esetben, ha az egyik havi 500-600 ezret eldorbézol, a másik meg rágja a minimálbére száraz kenyeret, ott felvetődik a kérdés, hogy ezek az emberek miért vannak együtt?

2023. febr. 23. 12:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!