Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Külön kassza a párkapcsolatban?
Nálunk úgy alakult ki, hogy már nem voltunk fiatalok, amikor találkoztunk, különböző nemzetiségűek vagyunk, és egy harmadik ország egy egyetemén voltunk vendégoktatók.Mivel mindkettőnknek volt már otthon ingatlana, befektetései, kötelezettségei, ez tűnt a célszerűbbnek.
Azóta eltelt 20 év, éltünk három másik országban, van egy 15 éves lányunk, de a külön kassza nem változott. De ez csak azért működhet ilyen jól, mert mindketten kifejezetten jól keresünk, és mert mindketten nagyvonalúak vagyunk. Nyilván, ha lennének anyagi gondjaink, nem lenne magas jövedelmünk, vagy valamelyikünk önző lenne, ez állandó konfliktusforrás lenne, de így - nekünk - kiválóan működik.
De nálunk így van. A férjem a horgászatát (versenyzik, milliós botokat kell elképtelni) magának finanszírozza. Nem szólok. bele h minek a 3. versenyláda mikor tavaly vette a másikat.
Ahogy én is a körmös cuccok, fodrász stb kiadásokat magam rendezem a saját spórt pénzemből. Nem szól bele hogy minek a 1001edik géllak, vagy nyaklánc
De az hogy ha én veszek egy (maradjunk ennél a példánál) rudit azt ha ő eszi meg kifizettetem nincs egy ismerősömbél sem.
Ha az én autóm szerelőnél van, én finanszírozom
"Azokat a párokat, házasokat kérdem, akik külön kasszán vannak, hogy mi ennek az oka?"
Én inkább azt kérdezném, mi az oka a közös kasszának? Én sosem értettem, mire jó. Vagy egyáltalán hogy gondolkodnak a párok, amikor eldöntik ezt a közös kassza dolgot?
"Én el nem tudnám képzelni, hogy a párommal írjuk, hogy ki mit hozott, vett és arról nyilvántartást vezessünk."
Ez meg a másik, amit nem értek, hogy miért kellene nyilvántartást vezetni.
Mi úgy csináljuk, hogy rezsi, víz, villany a páromé, internet+tv+telefon, lakáshitel az enyém, gyerekek kajája közös. Ha boltban vásárolunk, a hónap elején én fizetek, hónap közepétől ő.
Hogy azon felül mit vesz magának, mire költ, az az ő dolga. 10 éve így működünk, nincs vele semmi probléma.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!