Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Most már szinte biztos, nem...

Most már szinte biztos, nem az ókori egyiptomiak építették a gízai piramisokat, hanem idegen kultúra! Itt dől meg végleg a szkeptikus társadalom?

Figyelt kérdés

Eddig is sok rejtély volt a piramisok építése körül.

Persze a szkeptikus/tudós társadalomnak mindig volt valami "válasza", még ha nagyon erőltetett volt is.

Először is a piramisok kora, már itt megoszlanak a vélemények.

Építés módszere, na itt már szinte egymásnak esnének az emberek.

Amikor megtalálták a királylistát, ami több 10 ezer éves történelemre vezette vissza az egyiptomi uralkodókat, na az volt az érvágás,mondhatni az utolsó csepp a tudósoknak.

És a kontrázás még csak ezután jött!

Elsőnek a hieroglifák elemzése közben ufo, repülő és tengeralattjáró képeire bukkantak.

[link]

Ezt szinte már meg sem tudták magyarázni, majd előálltak valamiféle írásnyelvi mesével.

De ez egész addig tartott, míg nemrég felbukkant egy igen fura hieroglifa!

[link]

Ezt már nem lehet magyarázni, itt dől meg az egész oktatási rendszer átverése!

Emiatt fogják újraírni a történelmet!

Laikusként te mivel magyarázod?

És majd figyeljétek, a tudósok mivel fogják, az még érdekesebb lesz!

#felnemlehetfognideigaz
2015. máj. 26. 17:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/79 anonim ***** válasza:
Azt is hozzá akartam tenni, hogy a boszniai piramisok mesterséges eredetében még én sem vagyok biztos, de én személy szerint inkább tartom annak, mint természetesnek.
2015. jún. 19. 23:19
 62/79 volus ***** válasza:
25%

Miért pont egy piramis kellett hozzá, hogy az uralkodó az istenek közé emelkedhessen? Honnan szedték ezt? Ha az uralkodó isten volt, minek kell neki egy épület, hogy felemelkedjen? A vikingeknél elég volt egy felgyújtott hajó. Okés, hogy van köztük pár ezer év, de semmivel nem voltak fejlettebbek, max a vassal, amit fegyveren kívül semmi másra nem használtak. Na meg itt vannak a piramis építői, akik nagyon sokáig rabszolgáknak tartott népesség volt. De most úgy van, hogy fizetett mesterek voltak. Egyszer ez van, máskor már más. Ez annyira tudományos, mint találgatni :D Vagy eddig tart felépíteni egy kamu ókori települést, hogy hihetőnek hasson? Ez a szerv eltávolítás is temetéskor nem emlékeztet inkább egy életmentő szerv transzplantációra? Csak ezek akkora nullák voltak, hogy ennyit fogtak fel belőle.

De piramist azt persze tudtak építeni.

2015. jún. 20. 11:58
 63/79 anonim ***** válasza:
76%

"Nekem a legfőbb gondom az egyiptomi és többi hasonló kaliberű műemlék megépítésével, hogy a hivatalos történelem szerint nem ismerték az acélt, vagy ahhoz hasonló ötvözeteket."

Azt igen sok nép igen sokáig nem ismerte, és van olyan, amelyik most sem ismeri.

Nem csak acéllal lehet követ faragni, azzal legfeljebb csak gyorsabb és kevesebb munkás kell hozzá.

"A mészkövet egy tv-ben látott műsorban puha rézből készült vésővel próbálták faragni. Azt állították, hogy nagyjából ilyen ötvözeteket ismertek az óbirodalom idejében. A próbálkozásaik során 3-4 db kalapácsütés után a vésőjük használhatatlanná vált. Ilyen eszközökkel nem lehet dolgozni!"

Pedig a Nagy Piramis kövein rézvésőktől származó oxidált anyagmaradványokat találtak. Egyszóval ott valaki ilyenekkel kopácsolt. Például Mohammed Zaki Nour ír róla a Cheops Boats c. könyvében.

Az óbirodalmi szerszámok nem puha rézből készültek. Az éppen olyan lágy mint a mészkő.

A réz (Mohs) keménysége kb. 3-as, a mészkőé szintén akörül.

Ismerték a hideg kovácsolást, amivel sokkal ellenállóbbá tehették a szerszámot, ezen kívül az Egyiptomban bányászott réz természetes módon tartalmazott arzént. Metallugriai szakvélemények szerint kb. 8%-os arzéntartalomig a réz keményedik, ez tovább fokozható hideg kalapálással (hevítéstől lágyul). Jean R. Maréchal 4,5-7,9%-os arzéntartalmat mutatott ki az ókori egyiptomi szerszám mintákon. Csak a kalapálás kb. 55%-kal keményíti a rezet, ami így a lágyacéllal van egy szinten keménységben (kalapált réz 135 Vickers keménységi érték, lágy acél 100 VH-tól). Az ilyen eszköz bőven elég a mészkő megmunkálásához.

Ajánlott irodalom:

Lucas, Harris: Ancient Egyiptian Materials and Industries

D. Arnold: Building in Egypt: Pharaonic Stone Masonry

C.H. Desch: The Tempering of Copper

R.A. Hadfield - Metallurgy or Iron and Steel

J. Maréchal - Métaux, Corrosions, Industries

A megmunkálás nagy részét viszont nem vésővel végezték - csak a finomabb alakítást - hanem a mészkőnél sokkal keményebb fejtőkövekkel. A vésők 3-4 ütés után mészkövön még nem haltak be, de sűrűn kellett őket élezni, amire a mesterek mellett külön élezőbrigádok dolgoztak. Az arzénnal ötvözött rezet arzén-bronznak hívják.

Grániton a rézvéső már kevés, oda minimum diorit fejtőkövek kellenek. Ilyeneket találtak is, illetve a nyomaik is ott vannak a bányában.

A felületeket kemény kvarcporral csiszolták. A csiszoláshoz ma is kemény kristályos kőzetet használunk, csak az elektromos gépek sokkal gyorsabbak. Akkoriban viszont sokkal nagyobb munkaerő állt rendelkezésre az építkezéshez.

"A legfőbb gond, hogy az eszközeiket nagyon fejletlennek tételezzük fel."

Fejletlenek is voltak, de ahhoz elég fejlettek, hogy megépíthessék vele bármelyik piramist. Gondos tervezés, a munka összehangolása és kellő emberanyag a lényeg.

Nem lehetetlen ilyen eszközökkel megmunkálni a keményebb köveket sem, csak a mai elkényelmesedett aggyal nehéz megérteni, hogy voltak korok, amikor egy kőfejtő nem elektromos Hiltivel nyomta, hanem egy sokkal lassabb kézi eszközzel, és 100-szor annyi idő alatt készült el ugyanakkora résszel mi ma egy kőmunkás vagy szobrász. Akár 100 éve is egy egyszerű acél vagy vasvésőt használtak egy kalapáccsal. Ez tényleg hatékonyabb a rézvésőnél és akár a gránitot is viszi, de embertelen volt vele bármilyen munka.

"A római időkben használatos eszközökkel már lehetett rendesen dolgozni."

Legfeljebb gyorsabban és hatékonyabban.

A mai kézi szerszámok is csak ebben jobbak. Egy 1x1 méteres gránittömböt ma 1 ember elektromos, gyémántfejes géppel kifarag egy nap alatt, akkor 8 ember 2 hétig dolgozott rajta. De ma a minél gyorsabb és kényelmesebb munka a szempont. Meg, hogy lehetőleg a kőmunkás 40 éves kora után is munkaképes maradjon, ezért a kényelmesebb gépek. Van, ahol még ma sem annyira: [link]

Játsszunk el a gondolattal, hogy 4 ezer év múlva valaki megtalálja ezeket a mai képeket. Joggal csóválja majd a fejét, hogy ez mind kamu, hiszen egyrészt ember nem képes kézzel követ fejteni, hisz senki sem így csinálja 4 ezer év múlva. Úgyhogy neki ne adják be, hogy a 21. században emberek acélgépekkel veselkedtek neki bármilyen kőnek, és szívták a port, amikor a protonlézerrel felszerelt robotok sokkal könnyebben, egészségesebben és gyorsabban dolgoznak. Tehát a 21. században is protonlézeres robotoknak kellett csinálnia, mert ő csak úgy tudja elképzelni a munkát. Ezek a fotók pedig csak a történészek hazugságai.

"a monumentális gránittömböket hogyan szállították a helyszínre Asszuán közeléből?"

Szinte biztos, hogy hajóval. Egyrészt ismerték, másrészt ez volt a legcélszerűbb. Előkerültek rajzok és feljegyzések is a hajós kőszállításról. A Nílus a legnyilvánvalóbb közlekedési és szállítási útvonal. Asszuán és a piramisok is a partján találhatók. Csak néhány száz métert kellett emberi erővel mozgatni, a többit elvégezte a víz.

2015. jún. 22. 11:31
 64/79 anonim ***** válasza:

Ezek így jobban hangzanak.

Az amerikai kontinensen?

Ott senki se ismerte a fémeket?

Ott is mindent kővel faragtak?

2015. jún. 22. 19:27
 65/79 Shai-Hulud ***** válasza:
61%

Az amerikai kontinensen is ismerték a fémeket.

Például az arany is fém, és Spanyolország Mexico és Peru aranykészletéből gazdagodott meg.

"Aranyat, ezüstöt, rezet és ónt bányásztak. Volt kohászatuk, kiváló ötvösök és kovácsok voltak, akiknek intarziás és szegecselt munkáik magas színvonalon álltak. Bronz- és kőszerszámokat használtak, ismerték a téglát és habarcsot. A vasfelhasználásig nem jutottak el."

[link]

2015. jún. 22. 19:33
 66/79 anonim ***** válasza:
0%

Ez az elmélet egész egyszerűen nem igaz, csak erőltetett, felszínes megmagyarázás, hogy az emberek elhiggyék a tekintélyelvű meséket. Akármikből is voltak azok a vésők meg szerszámok, egy ekkora építménynél túl sokat kellett ahhoz dolgozni, hogy ezt az egész óriási igénybevételt kibírják a szerszámok és az emberek! Továbbra is mondom, hogy igen is, csinálja meg azt valaki itt előttem, mert akkor már el fogom hinni!

A hasonlat sem jó, mert ha több ezer év múlva megtalálnának mai építményeket, és összehasonlítanák az akkori technikákkal a mostani szintén nem primitív technikákat, akkor az nem olyan, mint amikor a mai, közel sem primitív technikákat hasonlítják össze azokkal a primitív módszerekkel, amiket feltételeznek az akkori emberekről, időszakról.

Még egyszer hangsúlyozom, hogy itt már alapvető dolgokkal baj van, mert nem is akkor épültek, és nem is temetkezési céllal! Minden ilyen feljegyzés és rajz csak később került oda!

Ott is sántít ez az egész, hogy ha ilyen fejletlenek voltak, akkor vajon honnan rendelkeztek ilyen fejlett matematikai és csillagászati ismeretekkel, amiket belekódoltak a piramisokba? De nemcsak ők, hanem más ókori népek is! Az energetikai ismeretekről nem is beszélve. Persze tudom, ez utóbbi dolgokat egy materialista szemléletű ember kapásból elutasítja.

Ha ennyit küszködtek vele, akkor hogy nem unták meg a munkások, hogy nem tört ki tömeglázadás? Ekkora irdatlan munkát, felhajtást mi értelme volt csinálni csak azért, hogy kielégítsék vele egy hataloméhes uralkodó önző igényeit? Hát komolyan mondom, csoda, hogy nem rontott neki a tömeg, vagy nem követtek el ellene valamilyen merényletet, amikor kijelentette, hogy neki bizony piramis kell, csak azért, hogy a halála után beletemessék! Nem is értem, hogy hogyan tekinthették őt isten megtestesülésének. De mondom, mindez nem igaz, nem így történt, csak eljátszottam a gondolattal szemléltetésképpen.

Az időről már nem is beszélve, mert ilyen rövid idő alatt képtelenség megépíteni ezt az egészet ilyen módon! Addigra más sokszor maghalt volna, mire egy ilyet elkészítenek, ha el is tudták volna készíteni ilyen eszközökkel.

Szóval, akárhonnan is nézzük a hivatalosan elfogadott és erőltetett nézeteket, ezer sebből vérzik minden irányból!

2015. jún. 22. 19:47
 67/79 Shai-Hulud ***** válasza:
61%

"Továbbra is mondom, hogy igen is, csinálja meg azt valaki itt előttem, mert akkor már el fogom hinni! "

Kipróbálták, hogy ilyen eszközökkel LEHET faragni a mészkövet. Lassan ugyan, de lehet. A köveket sok munkás igénybe vételével ugyan, de LEHET mozgatni. Tudom, ez téged nem győz meg csak az, ha... várjunk csak, mit szeretnél? Építsük meg Egyiptomban az Ismeretlen Kérdező piramisát? Hehehehehe....

"itt már alapvető dolgokkal baj van, mert nem is akkor épültek, és nem is temetkezési céllal! Minden ilyen feljegyzés és rajz csak később került oda!"

És ezeket te honnan veszed?

Ki, és mikor fedezte fel ezeket a dolgokat, és melyik tudományos közlönyben, szakfolyóiratban jelent meg?

Milyen bizonyítékokra alapozzák ezeket a feltevéseket?

Mert az urán-izotópos kormeghatározás nem támasztja alá, hogy sok-sok évvel a fáraók kora előtt keletkeztek volna a piramisok. Tudom, téged ez sem zavar...

"vajon honnan rendelkeztek ilyen fejlett matematikai és csillagászati ismeretekkel, amiket belekódoltak a piramisokba?"

Megfigyelésekből. Sok ezer év csillagászati megfigyeléseiből, amihez még rézszerszámok sem kellettek. Igen sok népnek voltak csillagászati megfigyelései, sokfelé a Földön.

Például az ógörögöknek is rengeteg tudományos eredményük volt, amikhez nem használtak vas eszközöket.

A trójai háborút bronz fegyverekkel vívták, akkor még nem ismerték a vasat.

Bizonyított, hogy a mükénéi civilizáció azért omlott össze, mert vasfegyverekkel hódították meg...

De ugye azt azért nem állítod, hogy a mükénéi épületeket, szobrokat, műalkotásokat sem a mükénéiek készítették? Vagy mégis?

"Ekkora irdatlan munkát, felhajtást mi értelme volt csinálni csak azért, hogy kielégítsék vele egy hataloméhes uralkodó önző igényeit?"

Na ebből látszik, hogy halvány lila fingod nincs az egyiptomi kultúráról, a hitvilágukról, az egyiptomi társadalom működéséről!

Tudástól el nem homályosított éleslátással feltételezed, hogy a tömeg fellázadt volna a fáraó ellen, ha az mindenáron piramist akart volna építtetni a saját dicsőségére...

Csak éppen azt nem tudod, hogy az egyiptomi hitvilág szerint a fáraónak azért kellett a piramis, hogy a testét megőrizzék az örök élet számára, mikor a fáraó az istenekkel ül egy asztalhoz, és védelmezni fogja Egyiptomot az istenek vitáiban. Nekik NEM egy hiábavaló, megterhelő munka volt a piramis felépítése, hanem Egyiptom jövőjébe való befektetés.

Tudod, mint mikor valaki egy jól menő vállalkozást hagy örökül a gyerekeire...

"De mondom, mindez nem igaz, nem így történt, csak eljátszottam a gondolattal szemléltetésképpen."

Szemléltetésképpen barátkozz a gondolattal, hogy az általad előadottakat viszont SEMMI nem támasztja alá.

Szerinted két nézet közül melyik az elfogadhatóbb, amelyiket alátámasztanak valamilyen bizonyítékok, vagy amelyiket nem?

Ja, tudom, az anunakik itt léte az aztán bizonyított dolog, ugye?

2015. jún. 22. 20:17
 68/79 anonim ***** válasza:

Ki beszél itt annunakikról? Én őket nem említettem! Az annunakik fogalmát egyébként szerintem félreértik az emberek.

Elárulom: amiket írsz, pont hogy azokat nem támasztják alá bizonyítékok, semmiképpen nem több, mint azokat, amiket én írtam. Lehet, hogy a maguk idejében beletemetkeztek fáraók, de ez azért történt, mert kisajátították maguknak ezeket az építményeket!

A tudomány meg olyan amilyen, ne is várjunk tőle bizonyítékokat, mert ők úgyis azokat a dolgokat akarják bebizonyítani, amiket szeretnének. A valódi bizonyítékokat meg elrejtik, eltagadják, elhallgatják. Meg van rá az okuk, hogy miért.

Amit írtál a csillagászati megfigyelésekről, az meg pont, hogy azt támasztja alá, amit én írtam. Mert ha szerinted mindehhez sok ezer év kellett, akkor már mindjárt közelebb vagyunk ahhoz, ami az én véleményem, hogy az egyiptomi civilizáció sokkal régebbi, mint ahogy azt elhitetik róla!

De azt is leírom, hogy szerintem akik a piramist építették, azok nem figyelték az eget sok ezer éven keresztül, hogy aztán mindezt alkalmazhassák majd az építkezéskor. Ilyen szintű matematikai ismereteket meg nem lehet az ég figyeléséből nyerni. A tudás máshonnan származott, nem kellett mindehhez ki tudja, hány ezer év. De mindez persze nem változtat azon, hogy az egyiptomi civilizáció sokkal régebben jött létre!

2015. jún. 22. 21:27
 69/79 Shai-Hulud ***** válasza:
74%

"A valódi bizonyítékokat meg elrejtik, eltagadják, elhallgatják. Meg van rá az okuk, hogy miért."

Na mesélj, mi az okuk?

"ha szerinted mindehhez sok ezer év kellett, akkor már mindjárt közelebb vagyunk ahhoz, ami az én véleményem, hogy az egyiptomi civilizáció sokkal régebbi, mint ahogy azt elhitetik róla!"

Igen, az európai civilizációt is a crô-magnoni ember megjelenésétől számolhatjuk, ez nagyjából 27000 évvel ezelőtt volt. (Ja, még ő sem használt vas szerszámokat, sőt rezet sem.)

"De azt is leírom, hogy szerintem akik a piramist építették, azok nem figyelték az eget sok ezer éven keresztül, hogy aztán mindezt alkalmazhassák majd az építkezéskor."

Na végre, most jól fogalmaztál.

Benne volt a mondatodban, hogy SZERINTED.

Szerintem meg DE, az egyiptomiaknak már a piramisok megépítése előtt sokrétű csillagászati ismereteik voltak.

Ezekhez NEM KELLENEK még csak réz szerszám,ok sem, kizárólag az kell, hogy valaki (valakik) néhány évig feljegyezzék a csillagok mozgását, és rájöjjenek a törvényszerűségekre, az ISMÉTLŐDÉSEKRE.

Réz szerszámok nélkül.

"Ilyen szintű matematikai ismereteket meg nem lehet az ég figyeléséből nyerni. "

Nem, ilyen szintű matematikai ismereteket GONDOLKODÁSBÓL lehet nyerni.

És az egyiptomiak GONDOLKODTAK.

Néhány önjelölt nagyokossal ellentétben.

"A tudás máshonnan származott, nem kellett mindehhez ki tudja, hány ezer év. "

Nem, a tudás, az csak úgy hipp-hopp előállt, ugye? Tudom, az "idegenek" adták át az emberiségnek, felépítettek pár piramist, majd MINDEN nyom nélkül eltűntek. :D

Ne röhögtesd már ki magad!

Apropó, te HONNAN TUDSZ minderről???????

Csak nem te is ilyen "idegen" vagy?

2015. jún. 22. 22:12
 70/79 anonim ***** válasza:
Milyen rézszerszámok? Én egy szóval sem állítottam, hogy ennek az egész nagy tudáshalmaznak közük lenne a rézszerszámokhoz. Olyan ismereteket, amikkel rendelkeztek, pusztán gondolkodással nem lehet szerezni, illetve nemcsak azzal.
2015. jún. 22. 22:46
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!