Most már szinte biztos, nem az ókori egyiptomiak építették a gízai piramisokat, hanem idegen kultúra! Itt dől meg végleg a szkeptikus társadalom?
Eddig is sok rejtély volt a piramisok építése körül.
Persze a szkeptikus/tudós társadalomnak mindig volt valami "válasza", még ha nagyon erőltetett volt is.
Először is a piramisok kora, már itt megoszlanak a vélemények.
Építés módszere, na itt már szinte egymásnak esnének az emberek.
Amikor megtalálták a királylistát, ami több 10 ezer éves történelemre vezette vissza az egyiptomi uralkodókat, na az volt az érvágás,mondhatni az utolsó csepp a tudósoknak.
És a kontrázás még csak ezután jött!
Elsőnek a hieroglifák elemzése közben ufo, repülő és tengeralattjáró képeire bukkantak.
Ezt szinte már meg sem tudták magyarázni, majd előálltak valamiféle írásnyelvi mesével.
De ez egész addig tartott, míg nemrég felbukkant egy igen fura hieroglifa!
Ezt már nem lehet magyarázni, itt dől meg az egész oktatási rendszer átverése!
Emiatt fogják újraírni a történelmet!
Laikusként te mivel magyarázod?
És majd figyeljétek, a tudósok mivel fogják, az még érdekesebb lesz!
Hú, ez jó ! :D Ma még úgyis keveset nevettem :D
Nya, akik komolynak vélik a kérdést, azoknak ajánlom, hogy nézzék meg a második képen a kamiont :D Mármint, oké, alapól vicces ott a kamion, de akinek ez " úristen!" kategória, az nézze már meg a szmbólumok közötti távolságot.:D Jaajj, imádom Gy.K.-t :D
Nem akarom újra én is elkezdeni ezredszer is ezt a vitát, de miért előző, te mit hiszel? Nyilvánvalóan nem alkalmaztak mai betonkeverőket meg más hasonló munkagépeket, ezt valószínűleg valaki belemontírozta a képbe, de te elhiszed, hogy vésőkkel meg kalapácsokkal láttak neki a tömbök kifaragásának, sok helyen tükörsimára? Aztán a tömör, többtonnás betontömböket ki tudja, hogy hány kilométer hosszan vonszolták vízben meg homokban, amik eleve rögtön el is merülnének a vízben? Végül, ha még ez a mese sem elég, azt is elhiszed, meg a hozzád hasonló nézetűek, hogy ilyen irdatlan súlyú tömböket több panelháznyi magasságba emeltek kezdetleges mechanikus eszközökkel?
Hát, aki mindezt elhiszi, az magára vessen, mert ennél a mesénél még az ókori betonkeverő gép is reálisabb, meg egyébként is van olyan elmélet, hogy betonból öntötték ki az elemeket. Persze, ahogy említettem az elején, ezt én sem hiszem. De amiket itt kifejtettem, és amit rengetegen hisznek, annak még ennyi realitása sincsen, mint az ókori betonkeverő munkagépeknek!
Imádom, amikor a magukat nyílt és cseppet sem földhözragadt gondolkodásúnak tartók komoly korlátoltságukról tesznek tanúbizonyságot, amikor elképzelni is képtelenek, hogy egy épületet más módon is meg lehetett építeni mint a mai módszerek.
Bizony, egészen az elmúlt századokig ha követ kellett faragni, akkor vésővel és kalapáccsal álltak neki, és emberi vagy állati erővel emelték, kezdetleges mechanikus eszközökkel, vagy felvonszolták. Aztán jött a gőz, a belső égésű motor és az elektromosság.
Ezek szerint mindezek megjelenéséig mindent földönkívüliek építettek, minden követ szupercivilizáció faragott, hisz nem tudtok mást elképzelni?
Legyen már bennetek egy kis nyitottság! Ne azt nézzétek, szerintetek miért nem működhetett! Ha már nem olvastatok utána a megvetett hivatalos forrásokban, legalább legendás fantáziátok szárnyaljon, hogy hogyan volt ez megvalósítható...akár egyszerű eszközökkel!
Ha így sem tudtok elrugaszkodni a lézerflexszel rohangáló, kőnyűvő ufonautáktól, akkor sajnos menthetetlenül beleragadtatok az ufó-kockafejűség posványába.
Meg olvassatok is sokat, és lehet, hogy majd egyszer kinövitek!
Előző, te most úgy csinálsz, mintha ott lettél volna annak idején, amikor építették ezeket, és szépen kiosztod a magad "igazságát"! Honnan tudod, hogy kik éltek ott akkor? Ami szerintem nem is "akkor" volt, mint ami a hivatalosan elfogadott időpont, de ez más kérdés. A hivatalos forrásokat meg ne nézd, mert azok azt akarnak elhitetni az emberekkel, amit szeretnének!
A másik meg az: ki beszél kizárólagosan idegeneknek nevezett lényekről? Nekem az a véleményem, hogy nem lehet kizárni, és a kettő nem ugyanaz. De abban, hogy volt több fejlett előző civilizáció, amelyiknek a leszármazottai itt éltek, abban biztos vagyok.
Azt sem említettem egy szóval sem, hogy a modern technika megjelenéséig mindent ősi eredetű különleges technikákkal építettek. Az ősi tudás már réges rég feledésbe merült, vagy rejtett formában maradt fenn. Azt azért figyelembe vehetnéd, hogy ezek a legnagyobb piramisok méretben más kategóriát képviselnek, mint a sokkal későbbi más fajta és más korszakbeli, jóval kisebb épületek, amelyeket tényleg fel lehetett építeni az akkori technikai eszközökkel.
De ha szerinted ilyen dolgokat, mint a leghíresebb piramisok, primitív eszközökkel meg lehet valósítani, akkor tessék, láss hozzá, vedd a vésődet meg a kalapácsodat, és faragj ki legalább egy átlagos méretű kőtömböt, lehetőleg asztalsimaságúra!
"Előző, te most úgy csinálsz, mintha ott lettél volna annak idején, amikor építették ezeket, és szépen kiosztod a magad "igazságát"!"
Jézusmária! Az ultimate történelemszkeptikus-light érv: "Ott voltál talán!?"
Ha ez bármire érv lenne, akkor bizony a te összes saját állításodat is megcáfolnád vele. De szerencsére felnőttek vitájában nem veszik figyelembe.
Mi lesz a következő béna érv? "Csináld utánuk?"
"Honnan tudod, hogy kik éltek ott akkor?"
Olvastam róla, olyan szakemberek munkáiban, akikben megbízom.
Az ott élt emberek rengeteg emléket hagytak hátra, ellentétben az ufókkal és a szupercivilizációddal, akik egyet sem.
"Ami szerintem nem is "akkor" volt, mint ami a hivatalosan elfogadott időpont, de ez más kérdés."
Nem tudhatod, hiszen nem voltál ott. Tanította nekem nemrég egy empirikus gondolkodó.
"A hivatalos forrásokat meg ne nézd, mert azok azt akarnak elhitetni az emberekkel, amit szeretnének!"
Még szép. Jól néznénk ki ha olyasmit akarnának elhitetni amit nem szeretnének.
Amúgy meg nem az a kérdés, hogy mit szeretnének elhitetni, hanem, hogy ezt mennyire hitelesen teszik Eldöntheted, hogy 10 ezer ezzel foglalkozó és jobbára egyetértő szakembernek hiszel, vagy 10 vízvezetékszerelő/kocsmáros, sportmenedzsernek, akik egy kis baksis reményében írtak egy könyvet 15 éveseknek és egyik ezt mondja, a másik meg azt.
"A másik meg az: ki beszél kizárólagosan idegeneknek nevezett lényekről?"
Többek között a kérdés, amiről amúgy süt a poén, de komolyan vetted és jól kiosztottál mindenkit, aki nem hisz a meséidben. Én csak a te okoskodásodra válaszoltam. Az eredeti kérdés komolytalan.
"De abban, hogy volt több fejlett előző civilizáció, amelyiknek a leszármazottai itt éltek, abban biztos vagyok."
Nem tudhatod, hiszen nem voltál ott. Tanította nekem nemrég egy empirikus gondolkodó.
"Azt sem említettem egy szóval sem, hogy a modern technika megjelenéséig mindent ősi eredetű különleges technikákkal építettek."
Akkor mégis lehet követ faragni kalapáccsal és vésővel?
"Az ősi tudás már réges rég feledésbe merült, vagy rejtett formában maradt fenn."
A feledésbe merültről nem tudhatsz, hiszen azt elfelejtettük, ráadásul nem voltál ott, hogy tudomásod legyen róla.
A rejtett formában fennmaradt tudás mi lenne, és honnan tudod, hogy honnan származik ha nem voltál ott?
"Azt azért figyelembe vehetnéd, hogy ezek a legnagyobb piramisok méretben más kategóriát képviselnek, mint a sokkal későbbi más fajta és más korszakbeli, jóval kisebb épületek, amelyeket tényleg fel lehetett építeni az akkori technikai eszközökkel."
A kisebbeket fel lehetett építeni?
Akkor vegyünk egy kisebbet. Annak a köveit ki lehetett faragni a kor eszközeivel, vagy mindent szuperciv-ufók építettek? A kisebbek köveit lehetett vonszolni víz alatt, meg fel a magasba? Nem 140 méterre, csak mondjuk 70-100. Az működött?
"De ha szerinted ilyen dolgokat, mint a leghíresebb piramisok, primitív eszközökkel meg lehet valósítani, akkor tessék, láss hozzá, vedd a vésődet meg a kalapácsodat, és faragj ki legalább egy átlagos méretű kőtömböt, lehetőleg asztalsimaságúra!"
Jó, megjött a második ultimate-érv: "Csinálj ugyanolyat!"
He-he-he!
Aranyos vagy ezzel a naivitással, de tudod azért vannak a szakértő bácsik, akiknek te valamilyen dac folytán nem hiszel, hogy megmondják, hogy adott tech színvonallal mit lehet és mit nem. Nekem nem kell piramist építenem hozzá, ahogy a Kolosszeumot sem, ha azt állítom, hogy a rómaiak építették, és nem kell felhúznom a kertemben az Országházat sem, pedig egyiknél sem voltam ott. Egyszerűen hiszek annak a számomra hiteles sok okosnak, akik azt állítják, hogy az úgy volt, meg azoknak az emlékeknek és adatoknak, amik erre utalnak.
Én nem kérem tőled ugyanezt - hisz naiv balgaság lenne - csak az a szerény kérésem, hogy mutass már egy hihető forrást az egyiptomi szuperfejlett civilizáció létére, és arra, hogy pontosan mivel is építették akkor a piramisokat. Ezt a kérdést szeretitek elmismásolni annak bizonygatása közben, hogy miként nem lehetett.
"alexandriai könyvtár"
az egy külön történet, hogy ott az egyház mit takarított el, hogy senki se tudja azt a tudást elérni!
mert ugye a hatalmukat így veszélyeztetné!
"Előző, fogalmad sincsen arról, amiket írtam"
Dehogynem. Sületlen képzelgések halmaza, egy olyan okoskodótól, aki egy árva cikket nem olvasott az ókori Egyiptomról, leszámítva azokat, amiket dilettáns/üzletemberek írtak (Däniken és hasonló kocsmárosok).
Mondom, eldöntheted, hogy vendéglátóipari szakmunkásoknak hiszel történelemtudományi kérdésekben, vagy a szakembereknek. Ez csak rajtad áll.
"nagy ostobaságokat hordtál össze!"
Szó sincs róla. Legfeljebb te nem értetted?
Akkor újfent hiába várom a komoly bizonyítékaidat?
Te is elbuktad ezt a kérdést és visszavonulsz, ahogy előtted mindenki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!