Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Miért tanítják az iskolákban,...

Miért tanítják az iskolákban, hogy a Gizai nagy piramisokat az egyiptomiak építették, hiszen ma sem tudnánk megépíteni? Ez ma a legmeggyőzőbb bizonyítéka az UFOk itt jártára?

Figyelt kérdés

Zoltánkvantumfizikus kérdése :

Bármikor amikor vitatkozok, kollegákkal ; fizikusokkal, biológusokkal egyszerűen bárkivel a földönkívüliekről, mindíg elérkezünk ahhoz a ponthoz, hogy bizonyítékot kérnek tőlem az itt létük nyomára. Ilyenkor a legkétkedőbbeket is azzal győzöm meg, hogy nézd meg a Gizai nagy piramisokat ! Ma sem tudnánk felépíteni ezt a monumentális, precízebb statikai tulajdoságokkal rendelkező építményt, hogyan húzhattak fel ilyet az egyiptomiak kőeszközökkel, olyan pontosan hogy nem súllyedt a talajba évezredek alatt, teljesen síma oldalt, ha ránézel egy házra már pár méter után látod azt melyik irányba nyúlik, de a nagy piramis teljesen sima !

Én világéletemben tipikus szkeptikus voltam. Már iskolában is az a tipikus fárasztó gyerek voltam, mert amikor magyaráztak a tanárok, hogy fiam mi hogyan, Én mindíg is rákérdeztem, hogy miért? miért? miért? Állandóan tettem fel a kérdéseket, hát útáltak is érte, mert vannak dolgok, amelyek nem rakhatók egyetlen képbe, ezek egyike az egyiptomi nagy piramisok.

Az iskolában a napjainkig azt tanítják, hogy ezt 20 év alatt 2.3 millió kőhasábból építették fel,egy kőhasáb 2-15 tonna közt volt, ezeket rámpákon görgették fel. Mindössze 1 perc 27 másodpercük volt, hogy egyik követ a másikra rakták ! :-D

Mai legjobb eszközünk a korongvágó amivel a köveket meg vagyunk képes munkálni. Én voltam egyiptomban és Én garantálhatom, hogy ott egyetlen kőtömb közé sem tudunk egyetlen papírlapot sem dugni. Egyetlen kőtömb közé sem tudunk.Ezt a mai technológiával sem vagyunk képesek megvalósítani !!

*

Teljesen biztos, hogy ezt legalább minket jelenleg évezredekkel megelőző tudományos szinten álló földönkívüleik alkották, de az is lehet,hogy évmilliókkal előznek meg ! Ezek a földönkívüliek számtalanszor tanították őseink, mint az le van írva szinte minden ősi nép hagyományaiban. Tanítottak minket, hogyan győzzük le a természet erejét, hogyan építsünk számunkra alkalmas öntözőrendszereket, vízvezetékrendszert (dél amerikában) hogyan boldogoljunk és közben a végső kérdéseket is elmondták, amiket az Őssámánok a saját ismeretikkel, szavaikkal tudtak átadni hagyományaikban, meséikben és amely roppant nagyfokú hasonlóságpt mutat a modern kvantumfizikai, kvantumfilozófiai ismeretinkkel. Analógiailag kifejtettem itt http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__agykontroll__4768461..

Akit érdekel a mérnökök magyarázata is, arról miért nem tudnánk megépíteni a piramisokat és valójában ez mi volt, már nem titok, egy mikrohullámú erőmű, minden jel erre utal. Az itt végignézheti https://www.youtube.com/watch?v=-CjWrmEtPSY és https://www.youtube.com/watch?v=EOvkFLK1fn0

*

Végül felmerül a kérdés, mit tudtak a piramisok építői, amit ma sem értünk ? Milyen tudás van elrejtve a tanítások, vallásba bújtatott modern kvantumfizika közt ? Ma már ezen el tudunk indulni, hiszen megvannak a kvantumfizikai alapismeretink http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__agykontroll__4768461.. Mi következeik ezekből? Mire gondolsz?

2014. aug. 23. 19:15
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 A kérdező kommentje:

Ez minden valószínűség szerint egy mikrohullámú erőmű volt, amelyel űrhajókat voltak képesek energiával feltőlteni. Azért készűlt kőből, mert a bonyolúltság foka egyenes arányos, a meghibásodás valószínűségével !

A legegyszerűbb alapanyagból készítették, mint kövek, azaz mivel a bonyolúltságot nem tartalmazott így ez a megbízhatóság előnyére vált, mert nem megy tönkre, nem hibásodik meg.

*

Megmondom őszintén, az is lehet, hogy nem pusztán erőmű volt, valami más is lehetett. Nem tudom mi lehetett, de nem temetkező hely ez bizonyos !

# 3/30"Gondolom erről mikrohullámú erőmű elméletről egy YouTube-os videónál megbízhatóbb leírással nem rendelkezel (mi generálja a mikrohullámokat, milyen frekvencián sugároz a piramis, mekkora teljesítménnyel stb)."

Magyrúl ezt találtam és kérséseimnél nagy figyelmet fordítok a könnyen érthetőségre és arra, hogy az emberek nagy része csupán magyarul olvas, tehát nem fogom fárasztani őket, ha igényed van rá, keress rá, kíváncsi vagyok találsz-e valamit.

2014. aug. 24. 21:58
 32/61 anonim ***** válasza:
87%

Napfonat!

"Nem tűnt még fel, hogy TE/TI vagytok azok, aki/akik nem tud/tudnak bizonyítékkal szolgálni a felmerülő problémára!"

Az tűnt fel, hogy bármit is hoztam, te vagy nem akartál róla tudomást venni, mondván, hogy az adott könyv nincs fenn a weben, tehát értékelhetetlen. Már itt dobtam egy hátast a logikai katyusádtól.

Vagy egyszerűen kijelentetted róla, hogy hamis, mert te - akinek mondataiból amúgy süt, hogy töri tudását a youtube-ról és ezo-blogokról szedte össze, és úgy ostorozod az egyiptológiát, hogy egy ilyen könyvet nem olvastál még el - szimplán hamisnak értékeled.

Ellenben én hiába kértem tőled bármilyen bizonyítékot, nem kaptam. Most sem...negyeszerre vagy ötödszörre kérem. Csak tereltél és megint tőlem kérsz bizonyítékokat, amiket aztán lesöpörsz az asztalról.

Az iskolákban azért tanítják a fáraós síremlékes verziót, mert ez az életszerű, egységes és logikus elmélet az építésre. Mármint, hogy akár közvetett bizonyítékok alapján megpróbáljuk kötni egy korszakhoz, személyhez és megpróbáljuk megállapítani a funkcióját.

Taníthatnák azt is, hogy a piramist i.e. 450 000 és 800 között akármikor, egy akármilyen atlantiszi-űrzsidó faj építette, Jehova dicsőségére, dimenziókapuként, túlvilági lelkek tárolójaként, világvégére figyelmeztető időmérőként, UFO leszállóhelyként, a titkos tudás házaként, mikrohullámú erőműként..stb. (a kívánt rész aláhúzandó).

Ugyanis a széllelbélelt és cseppet sem egységes alter-töri elméletek mind a fentieket hangoztatják. Lehet válogatni közülük, hogy melyik szimpi, és utána nagy hanggal ostorozni a régészeket, hogy milyen maradiak, mi meg milyen haladóak vagyunk, mert láttunk egy filmet a jutyúbon és hiszünk neki, meg felállítottuk a szőrt a hátukon.

Továbbra is leírhatod ezerszer, vagy nagybetűkkel, hogy "NINCS SEMMI BIZONYÍTÉK", ettől még nem válik igazzá.

Tényleg nincs értelme a vitának már az első megnyilvánulásod óta, amikor nemes egyszerűséggel lemarháztál, de tudom folytatni a végtelenségig.

2014. aug. 25. 17:54
 33/61 anonim ***** válasza:
83%

Zoltán !

"Vagy volt atomháború vagy nem, csak egy egyiptomiakat és jelenleg minket, jóval megelőző civilizáció építette, ebből követkzik, hogy UFOk voltak. Ha nem esik nehezedre a következtetés, ez evidens. :-D "

Logikailag abból, hogy mi nem tudjuk megépíteni nem következik, hogy egy nálunk fejlettebb civilizáció, vagy az ufók építették.

Még egyszer hangsúlyozom, hogy a filmben sehol nem hangzik el, hogy nem tudjuk megépíteni, sem az, hogy az egyiptomiak nem tudták. Erre a film narrátora következtet. De ha elhangzana, akkor is felhozható ellene rengeteg ókori építészettörténeti mű, melyben nem akadnak fenn ezen a kérdésen.

"Az hangzik el, hogy ezt ma sem vagyunk képesek ilyen pontosan létrehozni ! Nem hiszem, hogy ma sem tudnánk összegányólni a nagy piramist, de nem olyan pontosan mint ők !"

Te nem hiszed, szakemberek hiszik.

Amúgy ez a "tudnánk-e" kérdés teljesen életszerűtlen, hiszen minek is akarnánk?

"Az egyiptológus azt mondja, hogy az a bizonyíték, hogy az képesek voltak megépíteni az egyiptomiak, hogy itt áll :LOL. Itt leestem a székről nevetve."

Kevered valakivel. Ezt nem egyiptológus mondja, hanem egy geológus és a nem a piramisról, hanem a Memnon kolosszusokról.

Éric Gonthier, geológus

"Szerintem a válasz, igen. Hiszen itt van rá a bizonyíték. Képesek voltak rá, és most itt áll. Csak meg kell nézni."

Erre gondolsz?

"Kiváló bizonyíték az, hogy nemrég megpróbáltak piramist építeni a japánok azt hiszem és más nemzet kutatói egymástól függetlenül, jóval kisebbet mint a nagy piramis és mindkettő kudarcal zárúlt."

Kettő piramisépítési kísérletről tudok. Az egyiket a 70-es évek második felében egy japán egyetem kutatócsoportja akarta tető alá hozni. A terv pár 10 méteres piramis volt, mely így is óriási összeget emésztett volna fel.

Bele is kezdtek, de a kutatás vezető szerint folyamatosan akadályokba ütköztek az egyiptomi munkások és alvállalkozók részéről, az árak pedig önkényes módon elkezdtek olyan magasságokba csúszni, hogy a projekt kivitelezhetetlenné vált. Így nem épült meg.

Na most ez valóban kudarc, csak az a kérdés, hogy az építés kudarca-e, vagy a nem kellően előkészített és átgondolt finanszírozásé?

A másik építési kísérlet a 90-es években volt Mark Lehner régész/egyiptológus és egy amerikai építési cég, valamint építészek vezetésével. Egy 6 méteres piramis volt tervben, de persze ezzel a mini piramissal nem azt akarták megmutatni, hogy meg lehetett építeni a nagyot, hanem a szállítási, kőfejtési, építési technikákat akarták kipróbálni nagyjából kicsiben.

A piramis megépült, készült róla egy dokumentum film is, a technikák egy részét kipróbálták és levonták belőle a következtetéseket. Mark Lehner könyvében el lehet őket olvasni, és anyázni, vagy egyetérteni. Az látszik a filmen is, hogy sokat szerencsétlenkedtek, de az is, hogy haladnak és végül az is hogy áll. Nem is az volt a lényege, hogy "tető alá" hozzák, hanem

Szóval egy pénzügyi gondok miatt felhagyott és egy befejezett kísérletről lehet szó, de ezen túl is volt több ún. kísérleti régészeti akció, ahol külön a szállítást az elemek mozgatását, faragását próbálták ki.

Ilyet végzett el pl. a Német Archeológiai Intézet (DAI), vagy a kőmozgatással kapcsolatban Chévrier, francia építész. Számítások és kísérletek is igazolják, hogy az ókori egyiptomi technológiával lehetséges volt a kövek rámpán való mozgatása. Fizikai számítások is vannak - hozzáteszem, fizikusok tollából!

"Az a baj, hogy egyszerre nem lehet összevissza pakolni, mert nem érintkeznek egymással, azontúl egyre feljebb egyre kevesebb hely akad és egymást akadályozták volna a rámpás módszerrel. Ha leraksz egy kőtömböt és mondjuk picit arrébb van, te azt már nem emeled fel ! sorolhatnám, de benne vana filmben."

53 ezer négyzetméter alapterületen kizárt, hogy egyesével rakták volna a köveket. Később kisebb lett a terület, de sokkal kevesebb követ is kellett beépíteni.

Több munkásbrigád létezett, a nagyobb csapatok, a brigádok felosztása is ismert, mert a piramis melletti munkásvárosban fennmaradt a nevük. Nem egyenként tették be a köveket, és csak a széleken ügyeltek kínosan a pontosságra, valamint a belső kamráknál és a burkolóköveknél. A belső kövek több helyen szabálytalanok és a közöket törmelékkel töltötték ki. A Kheopsz-piramis 2/3-át nem kellett mm pontossággal illeszteni, sőt!

Ettől függetlenül bámulatos, és nagyon nehezen kivitelezhető építmény volt. Soha senki nem vitatta el, hogy szinte emberfeletti teljesítmény volt megépíteni, de nem lehetetlen.

2014. aug. 25. 17:57
 34/61 anonim ***** válasza:
17%

Ahogyan egy korábbi hozzászóló írta, maguk az egyiptomiak mondták azt az ókori görögöknek, hogy amikor ők, az őseik oda vándoroltak, sok ezer éve, akkor ezek az épületek már ott álltak. Tehát minden jel szerint, eleve nem is a fáraó építtette, és nem is temetkezési céllal, mert akkor, még nem is voltak fáraók sem. Később persze, a hivatalosan elismert időszakban lehet, hogy maga Kheopsz, és/vagy mások beletemetkeztek, de ez sem biztos.

A másik dolog meg az, hogy azok az egyiptomi piramisok, amiket később építettek, már nem voltak ilyen tökéletesek, és nem is voltak ilyen nagyok sem. Azokat már valószínűleg tényleg pusztán fizikai erővel, rabszolgák építették, és gondolom ezekről az eredetiekről vették a mintát. Vajon hová lett a tudás az évezredek folyamán, mi ez a lehanyatlás? Tehát ahogyan haladunk előre az időben, furcsa módon egyre tökéletlenebb piramisok épültek.

De van egy ötletem: akik annyira hangoztatják, hogy az akkori, maihoz képest primitívnek tarott technikai színvonalon meg lehetett építeni, hát tessék: menjenek el valami bányába kezükben fémszerszámokkal, és rajta, lehet kezdeni a munkát! Kíváncsi lennék, hogy mire jutnának! Szerintem kb. negyed óra múlva meg is unnák, vagy pedig a kezük menne tönkre.

2014. aug. 25. 23:01
 35/61 anonim ***** válasza:
73%

08-25 23:01

Aztán a piramis belsejét, ahová csak a köveket átfaragva lehetett bejutni össze graffitizték egyiptomi hieroglifákkal, majd gondosan újraépítették a piramis azon részét, ügye? :D Majd utána hamisítottak maguknak egy csomó korabeli feljegyzést, biztos ami biztos alapon. Hápersze.

2014. okt. 17. 20:11
 36/61 anonim ***** válasza:
27%

És akik annyira hangoztatják, hogy az Országházat magyarok építették, menjenek és építsenek egy ugyanolyat, különben az ufók voltak.

Oviban vagyunk, vagy hol?

2014. okt. 18. 08:44
 37/61 anonim ***** válasza:
8%
35-ös: nem tudom, hogy mire gondolsz.
2014. okt. 18. 21:21
 38/61 anonim ***** válasza:
20%

36 hülyevagy . Irreleváns logikát futtatsz. Piramist még nem épített élő ember és élő ember nem látott piramist építő embert és nincsenek tervrajzok. Főleg igaz ez a nagy erődökre .

Az is egy égbekiáltó paradox hogy primitív csepürágó benszülötteket tanítanak majd szünet és se szó se beszéd megjelenik egy profi matematikai,algebrai,mértani,csillagászati,fizikai tudással rendelkező ipari műszaki civilizáció ,ahol ismerik a társadalom rendező koordináló szükségességét mivel ezeket a monumentális munkákat ha igaz hogy rabszolgákkal vitették el a balhét akkor azokat meg kellett tervezni ,koordinálni, etetni itatni egyszóval logisztika felső fokon, még találtunk egy kbszott műszaki tervrajzot se vagy írásos emléket amiben leírják hogyan irányították az embereket stb .

Vannak kisebb utólagos piramis replikák de azt se tudjuk hogy csinálták ,nem hogy a Nagyot , és nem csak piramisok vannak ilyen megalitok.

2014. okt. 18. 21:40
 39/61 anonim ***** válasza:
22%

"Piramist még nem épített élő ember..."

"...Vannak kisebb utólagos piramis replikák"

Szóval a piramis replikákat sem élő ember építette? Három dolog lehetséges az irreleváns logikám szerint:

- zombik építették, ők ugye nem élnek.

- a replikákat is ufók építették, szóval szerintetek gyengébben utánozták saját magukat.

- hiba a releváns logikádban.

Az utolsóra tippelek.

"...és élő ember nem látott piramist építő embert"

Ez igaz lehet. Legalábbis 4500-5000 éves élő embert nehéz elképzelnem, aki még láthatta. Csak halottak vannak már, akik látták.

De ha mondjuk a Louvre üvegpiramisára, vagy a las vegasi Luxor kaszinóra gondoltál utólagos replikaként, akkor van élő ember, aki látott piramis építést.

Amúgy van élő ember, aki látott már ufonautákat piramist építeni?

"...és nincsenek tervrajzok."

Akkor bukta. Amiről nincs tervrajz, azt az ufók építették. Nyilvánvaló és releváns.

Építészek, jól tegyétek el a tervrajzokat, nehogy 5 ezer év múlva rásüssék a pusztatapaji lakótelepre, hogy ufók építették, mert nincs aki látta és nincsenek meg a tervei!

Hol vannak a földönkívüli tervrajzok?

"Főleg igaz ez a nagy erődökre."

Milyen erődökre?

Apropó, a Budai vár tervrajzai megvannak?

Hűha! Lehet, hogy ufók?

"Az is egy égbekiáltó paradox hogy primitív csepürágó benszülötteket tanítanak majd szünet és se szó se beszéd megjelenik egy profi matematikai,algebrai,mértani,csillagászati,fizikai tudással rendelkező ipari műszaki civilizáció"

Szünet és megjelenik? Igen, volt rá pár ezer évük. Ha az egyiptomi civilizációra gondolsz, az nem volt mai értelemben ipari-műszaki civilizáció. A maga korában fejlettnek számító civilizáció volt, akik ismerték a matematika, a csillagászat, az orvoslás bizonyos aspektusait. Némelyiket hibásan. Hogy profi volt-e ez az ismeret, az nézőpont kérdése. Mai értelemben nem, de arra elég, hogy piramist építsenek.

"...ha igaz hogy rabszolgákkal vitették el a balhét"

Nem igaz. "Pyramid building for dummies" - 1. fejezet.

"...akkor azokat meg kellett tervezni ,koordinálni, etetni itatni egyszóval logisztika felső fokon"

Amire a korban magasfokúnak számító ismereteik alapján képesek is voltak.

Mindenáron primitív seggvakarókként akarjátok őket feltüntetni, de nem csak piramist építettek. Összességében sokkal nagyobb volumenű munkáik voltak, melyekhez komolyabb szervezés kellett.

Vagy mindent ufók húztak fel?

"...még találtunk egy kbszott műszaki tervrajzot se vagy írásos emléket amiben leírják hogyan irányították az embereket stb."

Tehát ahol nincs leírás hogyan irányították az embereket, azt mind ufók építették?

Az összes őskori építmény, az ókoriak kábé 99,9%-a, de nagy bajban van a fele középkor is!

A XIX.századból megvan az összes épület tervrajza, és logisztikai munkáinak leírása, vagy gyanakodjunk ott is?

Építettek valamit emberek is a történelem során, vagy csak a seggüket vakarták, míg az ufonauták farigcsáltak?

"Vannak kisebb utólagos piramis replikák de azt se tudjuk hogy csinálták ,nem hogy a Nagyot"

Ha nem tudjátok olvassatok utána!

Annyi könyv van pedig, igazán művelődhetnétek. És akkor talán jobban érteném, hogy mit is akartok egyáltalán írni, vagy milyen nyelven van a kommentetek.

"...és nem csak piramisok vannak ilyen megalitok."

Vannak.

Űrutazó civilizáció iderándult nagy kőtömböket faragni, meg azzal legózni, mi?

2014. okt. 19. 08:46
 40/61 anonim ***** válasza:
17%

Miva,nem érted hogy élő ember nem épített és nem látott ilyet építeni ,az élő fogalmát ismered?

Én nem az ufókról beszéltem hanem a történelem hamisításról vagy inkább eltitlkolásról félrevezetésről.

Azok az egyiptomiak minden szaarrrt bele tudtak vésni a falakba de azt hogy hogyan építik vagy miért és kikkel azt már nem. Persze mert utólag lett belevésve és az eredetibe nincs is vésve semmi.

A hülye történész logikádat meg hagyuk kimosták a fejedet üres állításokkal , a makogó ősember től a csillagász civilizációig senki sehogyan nem tudja leírni a folyamatot, az nem folyamat leírás hogy eltelt százezer év. Ez tipikus evós ökörség ,az időre fogod a változás nemesedését ,mintha az időegység alatt az emberek agyában pozitív értelem fejlődne ki ami egy nagy hubug .

Sehogyan nem tudsz leírni egy folyamatábrát hogy egy állati ösztön szintjén élő horda bármennyi idő után valamiért olyan csillagászati matematikai tudásra tesz szert amiért még ma is neked 6évig kéne csillagász fizikus karra járnod és talán 15 év után elszánt munkával lehetnél egy professzor aki az égre nézve megtud mondani állásokat.

Akkoriban nincs számológép számítógép és nem ismerik a kemény fémeket bonyolult szerszámokat a hivatalos történészek szerint legalábbis ilyet nem találtak a piramis építkezéseken.

Mi lett a szerszámokkal köddé váltak ? A mai fejlett civilizáció alig rontja itt a levegőt 300 éve ebből a számítógép 50 év lenyomata mégis annyi ipari hulladékot ,és házak maradványait lehetne megtalálni utánunk a föld alatt és felett hogy kétség nem férne hozzá mi fejlettek vagyunk pedig ez csak koszos párszáz év ,ennyi ideje építünk komolyabb hidakat szerkezeteket épületeket felhőkarcolókat .

A komolyabb szerszámaink még 50 évesek sincsenek mégis tonnaszámra lehetne megtalálni a jövő régészeinek mert nem korrodálnak ,és köszörűkövek ,gyémántkések furók stb.

A logikád teljesen irreleváns. és nem az ufókról beszéltem

2014. okt. 19. 13:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!