Réksp kérdése:

Létezik Isten,?

Figyelt kérdés
2011. júl. 11. 15:49
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/112 anonim ***** válasza:
69%
Nos, kedves Berni, 14 évesen bizonyára a roppant élettapasztalat mondatta veled, hogy "Isten létezik, ez tény". Miért lenne tény? Tény az, amit alá tudsz támasztani MEGCÁFOLHATATLAN bizonyítékokkal. A hit pedig nem bizonyíték. Úgy vagyok a hittel, mint a zsiráfokkal. Szép-szép, de nekem nem kéne. Majd ha kicsit érettebb leszel, és elkezded a racionális gondolkodás csodálatos tudományának gyakorlását, meglátod, mennyire olcsó kis dajkamese Isten és a többi természetfeletti dolog.
2011. júl. 18. 22:06
 52/112 anonim ***** válasza:
18%
Hogyne létezne? Meg a Fej nélküli lovas is létezik, jaa meg farkasemberek is léteznek, meg a fogtündér is létezik, és ne hagyjuk ki az X-Meneket.
2011. júl. 18. 23:22
 53/112 anonim válasza:
Köszi srácok most már van min elaludni :)
2011. júl. 19. 14:02
 54/112 anonim válasza:
66%

Igen, létezik. Sőt: csak Isten létezik. (Szokták mondani, hogy maga A létezés.)

Bármi, ami létezik, amit meg tudunk nevezni, legyen az élő, élettelen, fogalom, etc., az benne van, része az Istennek (és még amiről tudunk, bármennyire soknak tűnne is, az is csak porszemnyi). Az más kérdés, hogy egy-egy ember hogyan vélekedik erről, az már - főleg manapság - szinte "háború". Illetve az egyes emberi felfogások okozzák a háborút. De sztem az boldog ember, aki a maga részéről elfogadja és szereti (az) Istent, és próbál valahogy közelebb kerülni, "felnőni" hozzá. Én mondjuk csak erősíthetem, hogy megéri hinni benne - a "hinni" szó alatt pedig nem a rosszindulattal megfogalmazott "hiszékenységet" értem, hanem a személyes meggyőződést, azt a fajta világnézetet, ami mindent Istenben lát.

Nehéz dolog persze rendet rakni a sokféle vélekedés között, meg törni a fejünket az ilyen kérdéseken pl., hogy: "ha van Isten, miért van ez a sok rossz?", etc., de ha úgy érzed, hogy igényed van az istenhitre, akkor ezek sem fognak ártani. Akik meg alacsonyabbrendűnek tartják a híveket, a "butaságuk" miatt, sokszor nem veszik észre, hogy saját magukról beszélnek. Lehet hogy tényleg sok butaságra rá tudnak mutatni az istenhívők dolgaiban vagy logikájában, de nekik is hasonló butaságaik vannak - a maguk módján. Meg persze a hívők is szeretik a másként hívőket, nemhívőket ekézni... :P - Mintha ez a kritizáló hajlam az emberben, vagy az emberi tudatlanság és butaság cáfolná az Isten létét.

Szóval, végül is, sztem nem annyira az a kérdés, hogy "Isten létezik-e?", inkább az, hogy mi magunk mennyire, mennyi ideig (és hogyan) létezünk Istenben? :)

2011. júl. 19. 15:39
 55/112 anonim ***** válasza:
44%

Ezt magadnak kell eldöntened.

Ha az én véleményemre vagy kíváncsi, nem létezik, az emberek csak azért találták ki maguknak a különféle vallásokat, hogy nyugtassák magukat.

2011. júl. 19. 23:34
 56/112 anonim ***** válasza:

Ahány emberi közösség annyi féle hiedelemvilág, annyi féle isten, nagy szellem, teremtő stb.Azt is mondják, hogy nem az isten hozta létre az embert hanem az ember alkotta meg magának az istent, isteneket, hogy legyen mire hívatkozni.

Az bizonyos, hogy az életem során volt néhány olyan eset amikor nehéz helyzetből menekültem meg és akár az életem is rámehetett volna.Ezek "megúszására" nem találtam efgadható magyarázatot.

2011. júl. 20. 20:01
 57/112 anonim válasza:
78%

Szerintem egyáltalán nem létezik , és különben is ez a biblia meg a katolikus vallás egy nagy kamu , a papok nagyrészt melegek , az apácák meg nem szüzek , bárki utánna nézhet és meglátja majd hogy mennyi piszkos kis dolga van a katolikus egyháznak , ezek az emberke mondják hogy isten létezik , persze mindezt a biblia mögé bujva ... a hitgyülekezet is egy átverés ugyanugy mint a jehovák , csak nlzzetek utánna ... vajon ezek a két egyház (többet most nem feszegetek) azért jött létre mert olyan szuper érzés oda tartozni (a miértjét ennek sem tudja senki) vagy esetleg más hu de jó okból ? hát nem , a hitgyülekezet is pl szervezi maga köré a pénzes embereket , a vezetőjük bentley vel jár , még a cserpes turórudi tulaja a cserpes istván is hitgyülis tehát ha kajáljátok a cuccait avval ahitgyülit támogatjátok cssak ugy mondom , vagy a jehováknak is például mennyi házuk telkük van ??? mien egyház az ami ilyenekre gyúr ? ugyanmár ..

Szerintem próbáljon mindenki pozitív dolgokra koncentrálni és akkor az élete jó irányba megy majd mert azokra lessz fogékony . de ne hogja istenre meg arra hogy azért mert ő ennek meg annak a tagja mert ennek semmi értelme ..

de végül is engem nagyon nem érdekel csak nem lehet szó nélkül hagyni egy ekkora naivitást

ISTEN NEM LÉTEZIK !

Az már persze más hogy ki mit istenít ...

De ha valaki mégis lát egy istent a sok közül akkor szoljon hogy keressen meg engem , tudnék neki egy pár hasznos tanácsot adni hogy mivel és hogyan segitse az emberek életét amit ugye nem tesz mert mindenki magára van utalva .. sosem hallottam még senkitöl hogy "ja persze majd szólok istennek és megjavitja ezt vagy azt vagy segit ebben meg abban , de azt már annál inkább hogy "van egy haverom " vagy "ismerek valakit aki" ... szoval értitek .. ne legyetek ennyire naívak :)

2011. aug. 11. 00:14
 58/112 anonim ***** válasza:
100%

Valamit hozzátennék: az hogy olyannak ismerjük a világot, amilyen, még nem jelenti hogy nem létezhet "teremtő". És lehet hogy nem pont olyan, mint amilyennek a bibliában, vagy bárhol máshol le van írva. Én nem vagyok se hívő, se tagadó. Gondoljunk bele: ha a Földön "véletlenek" hosszú sorozatával nem jön létre az élet, és nem lennénk mi, akkor egyáltalán nem is lenne tudatos elme a világegyetemben? Nem lennének azok a bonyolult dolgok, mint érzelmek, a szeretet? Csak annyi lenne a világ, hogy vannak nagy tűzgolyók körülöttük meg nagy kődarabok repkednek, meg van a nagy sötétség. Mert én inkább olyannak képzelek el egy igazi világot, amilyenben mi itt a Földön élünk. És hogy mindez a nagy semmiből jött létre, semmilyen szándékkal, több mint furcsa. Nem csodálom hogy annak idején azt gondolták, hogy ez a középpont, és nem a tudomány hiánya miatt, hanem amiről beszélek. Már eleve mindennek a létrejötte is még mindig talány a tudósok számára. Persze van teória rá, de még mindig nem jutottunk el a fonal végére. Az, hogy a világ milyen bonyolult dolgokból áll szintén nem jelenti hogy nem lehet, mert nem biztos hogy egy varázsütéssel hozta létre a dolgokat, hanem csak a kezdő "lökést" adta meg. Einstein óta tudjuk, hogy az idő nem mindenhol ugyanúgy telik, és vannak elméletek más dimenziók létezésére. Ráadásul az Univerzum, amiben élünk nem biztos, hogy az egyetlen mert van egy multiverzum elképzelés is. Lehet hogy aki az egészet csinálta, máshol van, és ebbe ahol mi vagyunk, belekavart mint egy pocsolyába, aztán 5 perc múlva visszanézett, látta hogy a dinoszauruszok nem fejlődnek sehová, puff, kiirtotta őket, aztán úgy döntött majd később visszanéz. Az is lehet, hogy az az egész, amit mi ismerünk, a világegyetem, csak egy porszem, hisz azt se tudjuk, hol a vége, ha van egyáltalán. Az univerzumunk még elég fiatal, 12-14 milliárd év közötti.

Ki tudja, hogy minden ezen túl mióta létezett. Sok dolog van, amit annak idején nem tudtunk elképzelni, és ma teljesen természetes, és még ugyanígy nagyon sok lehet és van is, ami felfedezésre vár. Ha tényleg egy felsőbb, magasabb lény, akkor az képes rá, hogy elbújjon előlünk, és képes rá, hogy elhitesse, nem létezik. Gondoljunk bele, ha lapos lenne a Föld: már régen rájöttünk volna a technikánk által, hogy létezik Isten. Ha megmutatná magát, elrontaná az egészet, és lelőné a poént. Így már nem is csoda, hogy az emberek racionalista része teljesen biztos az igazában, és mindenki mindenkivel vitatkozik.

Persze sok kérdés felmerül még, de mint mondtam, egyáltalán nem biztos, ha létezik valami, olyan, mint amilyennek elképzeljük. Amiket leírtam azokkal nem bizonygatni akartam akármit is, ezek csak gondolatok.

Akárhogy is van, szerintem már az egy csoda, hogy mi itt vagyunk. És gondoljunk bele, azon elmélkedünk itt a nagy semmi közepén, vajon létezik-e rajtunk kívül még valaki (vagy valakik)...

2011. aug. 12. 15:44
 59/112 anonim ***** válasza:
igazából aki elmegy a templomba imádkozni, és másnap jó napja lesz, akkor azt a sors fogja eldönteni, és nem ez a görögök által ismert név, isten. NINCS isten. Soha nem is volt. és amit történelemből tanítanak, mármint ami istenről szól, az csak mese
2011. aug. 13. 21:37
 60/112 anonim ***** válasza:
és aki azt mondja, hogy hisz benne, akkor jó elfogadom. de aki már úgy mondja hogy ez tény, akkor már csak annyi a baj hogy nincs bizonyíték. arra van bizonyíték hogy nincs isten, hiszen senki se látta még. nem tűnt fel még soha a világon sehol sem
2011. aug. 13. 21:40
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!