Réksp kérdése:

Létezik Isten,?

Figyelt kérdés
2011. júl. 11. 15:49
 81/112 anonim ***** válasza:
Isten az embernek szabad akaratot adott.Nem kötelező rosszat tenni. Az emberi okoskodás sokféle Van aki mondja: Ha Isten jó lenne,nem teremtett volna pokolt is. Szerintem ,az én számomra meg épp ezért jó,mert reményem szerint odaát már nem kell egy levegőt szívnom azokkal akik a gyilkosok szellemi utódjára az mszmp-ből lett mszp-re szavaztak-szavaznak.
2013. jan. 24. 14:20
 82/112 anonim válasza:

Igen hallottam arról hogy szabad akaratot adott, elég tankönyvszagú is, mert iskolában is így magyarázzák. De akkor lehet rosszul tettem fel a kérdést, mert nem azt kérdeztem, hogy miért csinálnak rosszat az emberek, ha egyszer Isten teremtette őket.

A kérdésem az volt, hogyha Isten tökéletes és jó, akkor miért teremt egy olyan lényt, amely hozhat rossz döntést is. Elvégre egy tökéletes Isten, nem teremt valami tökéletlent. Ha meg igen akkor nem tökéletes. Elvégre miért teremtesz egy olyan dolgot, amelyik megöli a másik teremtésed.

A kérdés abszolút nem politikai kérdés, úgyhogy mellőzni kéne, köszi.

2013. jan. 25. 13:41
 83/112 anonim ***** válasza:

Nem kivánok értekezést folytatni még szóban sem,nemhogy ilyen szűk helyen. Tény: az ember szembefordult teremtőjével,mikor Sátánra hllgatott ,mert élt kapott lehetőségével EZ által lépett a bűn - Isten nélküliség - életébe. Isten jóságát szeretetét igatolja,hogy utána nyúlt a bűnös embernekJézus által.

Ha majd egyszer megtudodhogy az élet a test halála ztán is folytatódik,majd vigyázol még a gondolataidra is

Nem érdemes huzakodni a világ urával

Nem tudom korodat de egyszer majd talán te is megtudod még a rossz is javadra vált.

2013. jan. 25. 16:50
 84/112 anonim válasza:

Eléggé sok a helyesírási hiba és érthetetlenség abban amit írtál, így nem nagyon érthető. De ha jól értem a végső érved az, hogy nem akarsz értekezést folytatni itt. Ez végülis el is fogadható valakinek, de én tényleg érdeklődöm csak, és nem huzakodom és bántok senkit.

Nem hiszem, hogy a korom releváns lenne amúgy bármiben is. Én sem hiszem, hogy a test halálával vége az életnek, de hogy egy valaki irányítja az inkább kérdéses.

Ha Isten megteremtetette a tökéletes embert, hogy tudott bűnbe esni? És hogy-hogy még mindig bűnben van?

2013. jan. 25. 18:17
 85/112 anonim ***** válasza:

Sajnos tényleg van hiba előbbi válaszomban,véletlenül a küldést nyomtam meg újra olvasás helyett.

A kor egyik embernél releváns (lat. fontos,lényeges,meghatározó)a másiknál nem. Élhet esetleg valaki 100 évig is mégse okul semmit. Ez a hiábavaló élet.

Azt,hogy az ember hogy tudott bűnbe esni, már leírtam.Tehát jól teszi az ember,ha nem bízza el magát,mégha elől-hátul dr. is,mert sátán neve volt: Fényes csillag. Ez nagyon nagy tudást jelent,tehát ilyen alapon helytelen lenne fölékerekedni akarni.

"és hogy az ember még mindig bűnben van" Ezt meg ki mondta neked? Sátán legyőzött ellenség.,mert legyőzte a Fényes Hajnalcsillag,Jézus. Mi emberek tehát nem vagyunk egyedül,sem bűnben nem vagyunk mert hittel elfogadjuk Isten fiának minket helyettesítő áldozatát.A hit a nem látott dolgokról való meggyőződés. Természetes dolog,nincs olyan ember aki tudományokkal születik. Sok kérdésre van válasz a hit terén is,és marad amire nincs válasz Ilyen nekem is van és másnak is.Olyan is van amit Isten megtart magának.Mondja is: "Az Én gondolataim,nem a ti gondolataitok."

Nem tudom olvastad-e a Bibliát. Az tankönyv is. Jól jár aki tanulmányozza. Nyugtat.

Simone Weil írja:Az embernek nagyon nehéz sajá tmagát magyarázni,értetni.többször is tapasztalta,hogy nem értik meg. Nekem is van ilyen,mégis elmondtam amit megtapasztaltam, Áldás c. írásomban mely a neten van.Egy jósálomban több,mint 30 évemet adta Isten tudtomra,amit aztán az élet fejtett meg egészen pontosan,nem én. Ha tetszik,olvasd. Azért kaptam,hogy közkinccsé tegyem.Ezért tetettem a netre.

Nekem és mindenki másnak akinek Istenélménye van,hiába mondják,hogy nincs Isten. "Kard ha csörren,vér ha csobban,csak az ember vétkes abban." Aki akarja olvashatja.Csak az Áldás szót kell beirni a keresőbe a nevem után.

2013. jan. 26. 07:27
 86/112 anonim ***** válasza:
Lehet azért írja le a Biblia hogy " Isten a mennyben ( a szó szoros értelmében az égben van ) Ebből következtethetünk arra is hogy talán Isten valamelyik bólygón lakik. Mars, Jupiter, Neptunusz stb Gondoljuk végig mi már ugye végigjártuk bolygónk légkörét. Ott volt Isten ? Persze hogy nem. Am nem értem minek kérdőjel elé vessző.
2013. febr. 1. 23:03
 87/112 anonim válasza:
100%
Isten létezik és ő egy valós személy! Az életnek semmi értelme nem lenne ha nem lenne Isten. Megszületünk, élünk, meghalunk! Semmi más értelme nincs ennek mint hogy az élet egy próbatétel amin át kell menni. Ha picit belegondol az ember még ott is van az a mindent eláruló kifejezés hogy "K.R előtt vagy után". :)
2013. febr. 20. 21:52
 88/112 anonim válasza:
100%
Olyan emberek akik halálból jöttek vissza tanúbizonyságot tesznek arról hogy látták magukat felülről mikor meghaltak és egy hang hívta őket stb... Ezek után gondolhatjátok hogy mégiscsak van valami a halál után!
2013. febr. 20. 21:56
 89/112 anonim válasza:
100%
Ha szerintetek Isten nem létezik, akkor ki a rák teremtette volna meg a világot? Vagyis Isten létezik. Ha nem akarod, ne hidd el, de majd meg fogod látni, hogy létezik, csak addigra már késő lesz.
2013. febr. 23. 22:14
 90/112 anonim ***** válasza:
Isten létezik. Ha nem létezne,én se lennék.Ez biztos.Onnan tudom,hogy sokszor kihúzott a halál torkából. Annak egyik oka,hogy életben tartott,hogy ezt leírhassam Megtettem Címe Áldás. Ha érdekel,hogy ma is vannak csodák,majd olvasod. Hitelességét igazolja,hogy valóságos hely- és emberneveket használtam.
2013. febr. 24. 07:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!