Réksp kérdése:

Létezik Isten,?

Figyelt kérdés
2011. júl. 11. 15:49
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 111/112 anonim válasza:
50%
Szerintem ez egy nagyon érdekes kérdés. Sokat gondolkoztam rajta én is. Nekem elég egyedi elméletem van istenről. Szerintem vallásokban hinni nem túl célszerű, mert mindegyik valamilyen módon azt a célt szolgálja, hogy csak annak a vallásnak higgyünk és tartsuk be szabályait, miközben minden máshonnan érkező gondolatot a háttérbe szorítva, egyetlen elmélet szerint éljük életünket. Ez nem egy jó irány. Ha van isten, akkor nem vallási fanatikusokat akar, akik egymást ölik a miatta kialakult vallás miatt. Istent szerintem nem érdekli, hogy hisznek-e benne vagy sem. Isten nem hiszem, hogy elvárja, hogy neki szenteljük életünket. Csak egy dolgot akar: tegyél jót, segíts másokon, add tovább az élet szikráját és alkoss, gyarapíts, ne pedig rombolj. Bármit is tanítanak a vallások, én nem hiszek abban. Szerintem Isten nem egy személy.Legalábbis nem a hagyományos értelemben vett személy. Ő egy láthatatlan erő, ami az univerzumot mozgatja. Aki a semmiből létre tudott hozni valamit. Aki elvetette az élet magját. Aki sehol sincs és mégis mindenhol ott van. Nem egy bíró, sem diktátor. Egyszerűen csak egy olyan emergia, ami létrehozta az univerzumot egy ősrobbanás során. A semmiből lett valami... Mert isten létre tudta hozni. Ő az, aki megalkotta az univerzumot irányító természeti törvényeket. Ezt a hatalmas világot. Persze ez nem azt jelenti, hogy beleszól mindenbe, amit teremtett... ő csak elindította a folyamatot és a többi megy magától. Talán... persze ez csak az én elméletem. :)
2017. aug. 16. 16:08
 112/112 autosanyi válasza:
Te magad vagy az Isten :) amilyen a személyi beálitottságod, úgy alkaulsz a dolgokhoz, ha pozitív vagy , akkor a jót látod mindenbe, ,, Az összes mindenség a teremtés, a világegyetem, a Föld a tűz a nap, a levegö. ami körűl vesz, az az Isten, A hit meg a tudatlanság háttere, :) A tudatlanság miatt bújik az Ember a hit mögé:)
2018. febr. 21. 08:11
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!