Réksp kérdése:

Létezik Isten,?

Figyelt kérdés
2011. júl. 11. 15:49
 71/112 bothdani15 válasza:
A létezik isten kérdés az egyenlő a a van e neked agyad? kérdése
2012. szept. 29. 20:57
 72/112 anonim válasza:
100%

Olyan értelemben létezik, mint egy fogalom, ami megfoghatatlan. Amíg hisznek benne, addig létezik.

Én a magam részéről nem hiszek benne, hogy létezik, de elfogadom, hogy mások azt hiszik. Viszont, cserébe én is elvárom, hogy elfogadják, hogy én nem hiszek.

Az viszont már egy más tészta, hogy a katolikus egyháztól és a "képviselőitől" hogy undorodom. Több millióba kerülő göncökben járkál a pápa, miközben mire nevel a kereszténység? Arra, hogy visszafogott, rendes életet éljünk.

Logikai szempontból nem lehet bebizonyítani isten létét sem és a nemlétét (igen, van ilyen szó) sem. Az előttem szólónak: Mivel több boncolással, tanulmányozással, EEG-vel és röntgennel is bizonyítható, hogy minden egyes embernek van agya, ezért biztos, hogy a kérdezőnek van agya. A matematikát a bizonyításba ne keverje senki, mert matematikai úton mindent be lehet bizonyítani (lásd: 2x2=5).

2012. nov. 27. 23:43
 73/112 anonim válasza:

Még az előző hozzászólásomhoz:

Ez egy teljesen logikus kérdés, ami a végtelenségig mehet:

Tételezzük fel, hogy van isten.

Mindenkit őt teremtett.

Őt ki teremtette?

És isten megteremtőjét ki teremtette?

És isten megteremtőjének megteremtőjét ki teremtette?

...

Szóval ha ezt a gondolatmenetet követjük, akkor ez alapján nem létezik.

2012. nov. 27. 23:52
 74/112 anonim ***** válasza:

Már nem akarok ilyen nyilvánvalóan oktalan kérdéseben részt venni

Válaszom mindenkinek szól de főként az előttemszólónak.Abban igaza van,hogy a rákérdezés a végtelenségig mehet,De a gondolkozásban mindig abból kell kiindulni ami van. Az a támpont A látható világ VAN! Az asztal,minél írd amit... Azt pedig tudod,hogy volt csinálója HA annak volt akkor enek a létező világnak,mely tele van törvényekkel,melyek szinkronban vannak és oksági összefüggést,törvényt csak észlény tud csinálni,akkor a Világot is észlény teremtette akár így nevezed,akár ahogy mások.

2012. nov. 28. 13:00
 75/112 anonim ***** válasza:
túrót létezik. Ha létezik, próbálja megakadályozni, hogy ideírjak még egy hozzászólást 5 percen belül.
2012. nov. 28. 18:21
 76/112 anonim ***** válasza:
Más szóval: A világ URa.teremtője és megtartója táncoljon úgy ahogy te fütyülsz...
2012. nov. 29. 05:26
 77/112 Icsiro válasza:
100%

Sokat foglalkozom én is ezzel a kérdéssel. Az, hogy csodák léteznek, megtapasztaltam, nagyon sokszor. Nekem van egy csapat macskám (8) ők úgy tekintenek rám, mint egy istenre. A problémáik megoldását tőlem várják. Én persze meg is teszek minden értük, de nem vagyok mindenható, nekik kell megoldani a dolgaikat - persze a jó gazda feladatain túl.

Én valahogy így képzelem el,hogy isten létezik. Valamilyen módon felettünk áll, de nem tud minden gondunkon segíteni, mert azt nekünk kell megoldani. A lehetőségek megteremtésében viszont segíthet és ez az, amit én számtalanszor érzékelek. Biztos vagyok, hogy Isten fia- vagy valójában ő maga itt jár a földön,és mi emberek megfeszítéssel kivégeztük. Nem haragszik ezért, mert mi sem haragszunk az oktalan állat indulatai miatt.

2013. jan. 7. 18:15
 78/112 anonim ***** válasza:
Felhívás a létező összes hitetlennek! Írja be a keresőbe a nevem után ezt a szót: Áldás. Olvassa végig aztán Ha még akkor is tudja mondani: Isten nincs, akkor tudni fogom róla ő az aki az erdőben a létrát keresztben vinné.
2013. jan. 7. 20:56
 79/112 anonim ***** válasza:

Kérdezőnek...is.

Te létezel?

2013. jan. 8. 20:49
 80/112 anonim válasza:
Én azt szeretném megérteni, hogy ha Isten tökéletes, és jó, akkor hogy tudott olyan lényt (=ember) teremteni, amelyik rossz (pl.: más embert öl, csal, stb.)? Elvégre ezek gonosz tettek, és ha Isten jó, akkor nem teremthetett direkt rosszat, vagy igen?
2013. jan. 24. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!