Réksp kérdése:

Létezik Isten,?

Figyelt kérdés
2011. júl. 11. 15:49
 61/112 anonim válasza:
75%

[A 07-19 15:39-es vagyok]

Erre a "nincs bizonyíték" érvelésre egy apróbb megjegyzés, hadd:

Már miért ne volna bizonyíték? Sztem nem erről szól az elmélkedés magva, ti. a "bizonyíték létéről/nemlétéről. Inkább arról, hogy a bizonyítékokkal (gyakorlatilag bármivel/mindennel) mit kezdünk? Annak bizonyítékaként látjuk a dolgokat, amikről gondolkozunk és tapasztalunk, hogy "igen: van!", vagy arra próbáljuk az általunk tapasztalt valóságot és a gondolatainkat bizonyítékként felhasználni, hogy "de nincs!". Aki megvan róla győződve (gyakorlatilag "azt hiszi"), hogy nincs Isten, annak - ezen véleménye fenntartásáig - nincs Isten(e), számára akármilyen "csoda" sem teszi kerekké a dolgot. Akinek van Isten(e) (gyakorlatilag "hiszi"), annak számára _minden_ dolog előbb-utóbb bizonyítékká válik, hogy helyesen gondolja és vallja, hogy "van".

Ahogy többen írták - istenhívők/nemhívők: mindenkinek magának kell választ adnia erre a kérdésre.

Az én személyes véleményem továbbra is az, hogy IGEN, miazhogy! Sőt: nagyon is! Kizárólag Isten létezik. :) És minden kételyt érdemes magunk mögött hagyni vele kapcsolatban, mert ez tesz boldoggá. Ez tesz _minket, magunkat_ egyre-egyre létezőbbé.

Szeretettel. To be, or not to be? Or: To be continued... ;)

2011. aug. 26. 10:47
 62/112 anonim válasza:
90%

Hogyne létezne! Eleinte énis ugyangy véltem: - isten hülyeség, nem létezik.

De ha nem létezne is.. Mi abban a baj ha hiszünk benne? :)

Ha követjük őt... Hiszen gondoljatok csak bele

Ha létezik legalább nem a pokolba jutunk

De ha nem, akkor mit veszitetteteek azzal, hogy követtétek őt. :) Csak hinni kell és MINDEN rendbe jöhet.

2012. febr. 9. 22:18
 63/112 anonim válasza:
100%
Én teremtettem a világot, az embereket, én vagyok isten. Aki nemhiszi bizonyítsa be... Nos?
2012. febr. 14. 17:52
 64/112 anonim ***** válasza:

# 51/63-nak

"Tény az amit alá tudsz támasztani MEGCÁFOLHATATLAN bizonyítékokkal."

Mások mondják: amit nem látok,nem hiszem.Szerinte akkor levegő sincs. Hát dugs a fejed másfél percre vízbe,akkor már nem is kell hionned hogy van.Pedig nem is látod. Na látod,ugye hogy nem látod...Nalátud. hahahahah!

2012. febr. 17. 17:46
 65/112 anonim válasza:

"De ha nem létezne is.. Mi abban a baj ha hiszünk benne? :) "

Nem szeretnék beléd kötni, de a baj hogy nem csak hisztek benne, hanem terjesztitek, konfliktusokat szültök és rengeteg más problémát aminek a vallás a forrása.

"Ha követjük őt... Hiszen gondoljatok csak bele

Ha létezik legalább nem a pokolba jutunk"

Ha nem létezik akkor pokol sincs azaz nincs mitől félnünk (szerintem alig van nem bűnős ember => kb mindenki pokolra jutna ha lenne isten)...

"De ha nem, akkor mit veszitetteteek azzal, hogy követtétek őt. :) Csak hinni kell és MINDEN rendbe jöhet."

Csak rengeteg időt és rengeteg ember életet(ez a múltra a jelenre és a jövőre is igaz).

2012. ápr. 17. 18:55
 66/112 anonim ***** válasza:

A te fejedben és sok máséban akik csak hallottak valamit Istenről,valaki mondta,hogy van ,más meg olyat mondott,hogy nincs,de hogy utánajárjon elméjüljön valamiban,arra már lusta,arra pedig,hogy felelőtlen kijelentéseket tegyen arra nem.. Vagyis a rosszat a hazugságot tanítod. Rrról hogy Jézus élt bizonyságunk van a történelmi különféle feljegyzésekből.Ásatások is bizonyítottak már. Persze ne hidd,hogy győzködni akarok,távol áll tőlrm.Rég tudom. a csökönyöst nem lehet meggyőzni. érte imádkozni kell. Csak óvnálak a tévtanítástól. Pál apostol mondta: "ne legyenek kköztetek sokan tanítók". Aki rosszat tanit,mely rosszon buzdúlva valaki bűnt követ el,annak bűnét is neki rója fel Isten.

Isten jó,mert a bűnös emberér saját Fiát adta kínhalálra.

Csak hinni kell ebben.

2012. ápr. 18. 14:22
 67/112 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Úgy gondolom a legjobb válasz ebben a pillanetban jutott eszembe Kérdezd magát az Istent. Suzent fia mondta,tanitotta: "Kérjetek,és kaptok,keressetek és találtok,zörgessetek és megnyittatik." Ha csak annyit tudsz Istenről,hogy ő a minden dolgok teljessége,.már bizakodhatsz. Van válasz. Kapsz Től eválaszt,mert lehetetlen,hogy ne tudna válaszolni,mintahogy az is lehetelen,hogy ne válaszoljon,hiszen Ő a szeretet teljesséáge tehát nem hagy magadra.

2012. ápr. 23. 20:44
 68/112 anonim ***** válasza:
59%
csak a nyomorultak,lelkibetegek hisznek valamiben olyanok mint a kis ovisok akik az álmaikban meg a mesékben hisznek:) nincs velük gond
2012. ápr. 27. 22:12
 69/112 anonim ***** válasza:
23%

UTOLSÓ

Csak idő kérdése,hogy rád is vonatkozzon amit írtál.

2012. ápr. 28. 09:39
 70/112 anonim válasza:
81%
Én jobb vagyok istennél, már ha létezik. Van szemmel látható testem, több embert tudok meggyőzni a létezésemmel és nem találok ki olyat ami miatt az emberek halomra gyilkolják egymást(vallás). Egy szóval érdemesebb bennem hinni, mint istenben, még így is több igazság van bennem mint benne(már ha létezik).
2012. máj. 2. 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!