Létezik Isten,?
[A 07-19 15:39-es vagyok]
Erre a "nincs bizonyíték" érvelésre egy apróbb megjegyzés, hadd:
Már miért ne volna bizonyíték? Sztem nem erről szól az elmélkedés magva, ti. a "bizonyíték létéről/nemlétéről. Inkább arról, hogy a bizonyítékokkal (gyakorlatilag bármivel/mindennel) mit kezdünk? Annak bizonyítékaként látjuk a dolgokat, amikről gondolkozunk és tapasztalunk, hogy "igen: van!", vagy arra próbáljuk az általunk tapasztalt valóságot és a gondolatainkat bizonyítékként felhasználni, hogy "de nincs!". Aki megvan róla győződve (gyakorlatilag "azt hiszi"), hogy nincs Isten, annak - ezen véleménye fenntartásáig - nincs Isten(e), számára akármilyen "csoda" sem teszi kerekké a dolgot. Akinek van Isten(e) (gyakorlatilag "hiszi"), annak számára _minden_ dolog előbb-utóbb bizonyítékká válik, hogy helyesen gondolja és vallja, hogy "van".
Ahogy többen írták - istenhívők/nemhívők: mindenkinek magának kell választ adnia erre a kérdésre.
Az én személyes véleményem továbbra is az, hogy IGEN, miazhogy! Sőt: nagyon is! Kizárólag Isten létezik. :) És minden kételyt érdemes magunk mögött hagyni vele kapcsolatban, mert ez tesz boldoggá. Ez tesz _minket, magunkat_ egyre-egyre létezőbbé.
Szeretettel. To be, or not to be? Or: To be continued... ;)
Hogyne létezne! Eleinte énis ugyangy véltem: - isten hülyeség, nem létezik.
De ha nem létezne is.. Mi abban a baj ha hiszünk benne? :)
Ha követjük őt... Hiszen gondoljatok csak bele
Ha létezik legalább nem a pokolba jutunk
De ha nem, akkor mit veszitetteteek azzal, hogy követtétek őt. :) Csak hinni kell és MINDEN rendbe jöhet.
# 51/63-nak
"Tény az amit alá tudsz támasztani MEGCÁFOLHATATLAN bizonyítékokkal."
Mások mondják: amit nem látok,nem hiszem.Szerinte akkor levegő sincs. Hát dugs a fejed másfél percre vízbe,akkor már nem is kell hionned hogy van.Pedig nem is látod. Na látod,ugye hogy nem látod...Nalátud. hahahahah!
"De ha nem létezne is.. Mi abban a baj ha hiszünk benne? :) "
Nem szeretnék beléd kötni, de a baj hogy nem csak hisztek benne, hanem terjesztitek, konfliktusokat szültök és rengeteg más problémát aminek a vallás a forrása.
"Ha követjük őt... Hiszen gondoljatok csak bele
Ha létezik legalább nem a pokolba jutunk"
Ha nem létezik akkor pokol sincs azaz nincs mitől félnünk (szerintem alig van nem bűnős ember => kb mindenki pokolra jutna ha lenne isten)...
"De ha nem, akkor mit veszitetteteek azzal, hogy követtétek őt. :) Csak hinni kell és MINDEN rendbe jöhet."
Csak rengeteg időt és rengeteg ember életet(ez a múltra a jelenre és a jövőre is igaz).
A te fejedben és sok máséban akik csak hallottak valamit Istenről,valaki mondta,hogy van ,más meg olyat mondott,hogy nincs,de hogy utánajárjon elméjüljön valamiban,arra már lusta,arra pedig,hogy felelőtlen kijelentéseket tegyen arra nem.. Vagyis a rosszat a hazugságot tanítod. Rrról hogy Jézus élt bizonyságunk van a történelmi különféle feljegyzésekből.Ásatások is bizonyítottak már. Persze ne hidd,hogy győzködni akarok,távol áll tőlrm.Rég tudom. a csökönyöst nem lehet meggyőzni. érte imádkozni kell. Csak óvnálak a tévtanítástól. Pál apostol mondta: "ne legyenek kköztetek sokan tanítók". Aki rosszat tanit,mely rosszon buzdúlva valaki bűnt követ el,annak bűnét is neki rója fel Isten.
Isten jó,mert a bűnös emberér saját Fiát adta kínhalálra.
Csak hinni kell ebben.
Kedves Kérdező!
Úgy gondolom a legjobb válasz ebben a pillanetban jutott eszembe Kérdezd magát az Istent. Suzent fia mondta,tanitotta: "Kérjetek,és kaptok,keressetek és találtok,zörgessetek és megnyittatik." Ha csak annyit tudsz Istenről,hogy ő a minden dolgok teljessége,.már bizakodhatsz. Van válasz. Kapsz Től eválaszt,mert lehetetlen,hogy ne tudna válaszolni,mintahogy az is lehetelen,hogy ne válaszoljon,hiszen Ő a szeretet teljesséáge tehát nem hagy magadra.
UTOLSÓ
Csak idő kérdése,hogy rád is vonatkozzon amit írtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!