Réksp kérdése:

Létezik Isten,?

Figyelt kérdés
2011. júl. 11. 15:49
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/112 anonim ***** válasza:
15%
Nem, Jehova egy energiaörvény amit a keresztények hite hozott létre és a lelkükkel táplálják haláluk után. Ez egyfajta kollektíva.
2011. júl. 11. 20:22
 12/112 anonim ***** válasza:
70%

Egy példa:

Ha nekem van egy szobám, amiben szerintem lakik egy egér az nem furcsa. Ha mondjuk egérürülék és egyéb az egérre utaló jelek vannak a szobámban, akkor arra gondolok, hogy létezik, bár még nem láttam. De, ha csak az alapján mondom azt, hogy ott van egy egér, hogy pl.: a szomszédnál egér van és biztos itt is van, vagy van egy lyuk a falon, és ez biztos egér, akkor azt már nehéz elhinni.

Ha eljön hozzám egy barátom, aki szakértő, és azt mondja, hogy itt nincs egér, akkor valószínű az, hogy nincs a szobámban egér.

De, ha én bizonygatni kezdem, és azt mondom, hogy ez egy varázsegér, és nem eszik-iszik, nagyon kicsi, annyira, hogy nem láthatom, akkor a barátom biztos megmondja majd, hogy valami nincs rendben velem, mert ez hülyeség. Egyesével be is bizonyíthatja, hogy a feltevéseim nem igazak, de ott van egy aduász, hogy az egér mindenható.

Ha azt mondom, hogy az egér mindenható, akkor nem lehet cáfolni a létét, mert se cáfolni se bizonyítani nem lehet a létét.

Ugyan ez van mindenféle istennel is.

Először csak nem tudtuk mivel magyarázni a dolgokat, mint pl.: a villámlás, a tűz, azt, hogy honnan van a világ, azután pedig, ahogy megjelentek a gondolkodó emberek, akik ezeket megmagyarázták (ha nem is mindet, de a legtöbbre elfogadható magyarázatot adtak), akkor a hívők felmérgesedtek, és be akartak bizonyítani, hogy ezeknek a gondolkodó embereknek nincs igazuk. Voltak, akik szerint minden lehetséges, voltak szélsőséges emberek, de ez a vita még nagyon sok ideig el fog tartani, méghozzá addig, amég a gondolkodó emberek, minden nagyobb kérdésre magyarázatot nem találnak.

2011. júl. 11. 21:06
 13/112 anonim ***** válasza:
80%

Aha, szóval kimoderálták a válaszomat.

De minden egyéb egérszart, húsvéti nyuszit tartalmazó hozzászólás maradhat...

Hát kérem: mit írtam? Hogy én vagyok az Isten. Mit ír a Biblia? "...saját képére és hasonlatosságára..." "Ti vagytok az Isten..." stb. hadd ne soroljam. Tehát amikor én azt írtam, hogy én vagyok az Isten - én is Ő vagyok -, úgy gondolom, nem mondtam valótlanságot. Megfelelő módon bizony juthat az ember magasabb rendű tudás birtokába is.

Ha a T. Moderátor nem olvasta a Bibliát, vagy nem ért egyet annak szavaival, tanácsosabb lenne másik rovatot moderálnia. Én ezért abszolút nem haragszom, csak rontja az oldal hitelességét.

Kimoderálni, vagy kimoderáltatni egyszerűbb, mint gondolkodni, ez is minősít, jellemez valakit.

2011. júl. 11. 21:27
 14/112 anonim ***** válasza:
42%

A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 21:27

xDDD

2011. júl. 11. 21:35
 15/112 anonim válasza:
13%
Nemhiszem. Vagy ha igen, akkor egy orángutám... xD "Isten, magára mintázta az embert" és úgytudom, az ember majomból fejlődött, LOL. xD
2011. júl. 12. 10:40
 16/112 anonim ***** válasza:
26%

Csak az Isten létezik...bár nem muszáj elnevezni..egyszerűen a szó szerinti Minden az Isten...aminek az ember nem a része...hanem tökéletesen EGY vele, ahogyan egy korábbi válaszoló írta...csupán rá kéne ébredni, és mindjárt megszűnne a gond. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. júl. 12. 16:09
 17/112 anonim ***** válasza:
87%

LastOne.Left

A szavaidat olvassuk, és már érezzük hogy egyek vagyunk az univerzummal. Csak értenének is, amiket írsz, akkor még jobb lenne

2011. júl. 12. 16:28
 18/112 anonim ***** válasza:
47%

Persze letezik Isten. Kitalaltak. Csak sajnos annyira nem mindenhato, hogy kepes legyen penz nelkul a fiait eltartani. Ezert gyujtenek neki es a fiainak penzt. Itt elovashatod:

[link]

Es kik mondjak azt, hogy letezik? Hat akik beloluk elnek... Tudod az a nagy budos helyzet, hogy a Vatikan jol lehuzza az embereket az onzetlen Isten koponyege moge bujva!!!

Es ha mar lehuzza az embereket penzzel, legalabb tenné ugy, mintha letezne es tovabbutalna az Istennek a penzt. De nem utalja tovabb. Amibol en pici foldi halando arra kovetkeztetek, hogy szerintuk sem letezik Isten...

2011. júl. 12. 17:01
 19/112 anonim ***** válasza:
20%

A válasz írója 65%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 16:28

Pár kérdésnél adtam kifejtősebb választ, ahol megértheted, hogy miért is van így...elnézést, hogy ide nem tettem meg...de akkor egy rövidkét. :)

az emberi elme közvetlenül csak a tapasztalatával tud érintkezni, ami egy mentális jelenetsor...ezen a jelenetsoron túl, az elmén kívülre odaképzel egy univerzumot, ami bizonyára jelet ad magáról...nos az az univerzum odakint csak a képzelet terméke és könnyen meglehet, hogy nincs is ott...az alapvető két tény közül következtethetünk másképp is...a kinti világ helyett egy Egyetemes Elmét rakunk meg, mint alapvető létezőt, ami magában, tudásából, koncentrált Gondolatával jeleníti meg a világot, mint érzetet, s ahogyan ezt megteszi, magát, mint elmét, rakja be a világban szereplő dolgok mögé...így az emberi elme valójában az Isteni Elme, csak hát a világérzet olyannyira leköti a figyelmét, hogy eszébe sem jut, hogy ez így lenne, és inkább feltételez magán kívül egy világot...:P

Úgy csinálja, mint amikor te megfogod, és elképzelsz részletesen egy adott szituációt magadban, és amikor ezt megteszed, tulajdonképpen egy "világot" jelenítesz meg a tudásodból, gondolataid segítségével, és a világodban megjelenő "formák" mögé Te magad kerülsz, mint elme...:)

úgy képzeld el, mit a Mátrix c. filmben. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. júl. 12. 17:14
 20/112 anonim ***** válasza:
67%

Nézd, két kis dolgot írnék le:

Értelmes ember nem mondja azt, hogy nem létezik Isten. Igaz, azt sem mondja, hogy az Androméda-ködben, egy kis bolygón nem teáscsészefejű kerti törpék élnek, akik kakaós tejet fröcskölnek a köldökükből, hiszen nem tudhatjuk! De azért elég valószínűtlen.

Másik:

Isten egy természetfeletti, mindentudó lény, igaz? Szóval, megteremti az emberpárt, megteremti a lehetőséget a bűnre és tudja, hogy az emberpár vétkezni fog. Így, gyakorlatilag Isten miatt történik meg az Ősbűn. Erre Isten megtermékenyít egy szüzet, aki megszüli a fiát, akit később feláldoz, hogy feloldozzon azon bűnök alól, amit Ő maga kényszerített ránk. Így viselkedne egy végtelenül bölcs teremtmény?

2011. júl. 12. 20:56
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!