A megvilágosodás által mi AZ a tudatos tér amire ráébredünk?
"Igazából az érzéseinket kell leleplezni, mert az érzésekhez kapcsolódnak a gondolatok, tehát egy érzés leleplezésével több ezer kényszeres gondolat oldódik fel."
Ez teljesen így van, ennek hála sikerült elengednem rengeteg kényszeres, rossz gondolatot a két év alatt. Most már csak ezt az egyet kell.
" Ott voltam, mint figyelő, de azon kívül nem volt semmi. Viszont volt ott egy "átjáró", ami maga a béke volt. Amikor belevittem a figyelmem, hirtelen elkezdtem megsemmisülni, és hihetetlen békét éreztem. Viszont mind a háromszor visszarántott az egó egy gondolattal, vagy magával a félelem érzetével. Ezt csak később ismertem fel, amikor már szinte teljesen megsemmisült."
Teljesen így szoktam magam érezni. Van, amikor sikerül elengedni, de egy gondolattal visszaránt és már érzem is, ahogy termelődnek az agyamban a hormonok, hogy visszategyen az életbe, ami nem valódi.
"Teljesen így szoktam magam érezni. Van, amikor sikerül elengedni, de egy gondolattal visszaránt és már érzem is, ahogy termelődnek az agyamban a hormonok, hogy visszategyen az életbe, ami nem valódi."
A szabadsághoz való ragaszkodás is megköt minket egy jó ideig. Az igazságunk minden pillanatban az, hogy semmi nincs csak vagyok, minden más az elme. Mit számít hogy milyen érzés jön éppen fel ha az egyenlő a nullával? Azaz nem valós. A nagy felébredt tanítókban is jönnek mennek a gondolatok, csak nem tekintenek rá komolyan, csak tudatában vannak és ezáltal kikopnak, de ha marad is pár gondolat az sem számít, csak egy gondolat, csak egy érzés, jöhet bármi.
Először is az általános, s átlagban használt definíciók messze vannak ettől.
Ha ezt élményt nevezed megvilágosodásnak, oké.
Válaszolva, a létezés maga. Még túl alacsonyan gondolkodsz, hogy e szavak mógé lásd azt az egyesül komplexumot, de ez természetesen "létezéik".
"Először is az általános, s átlagban használt definíciók messze vannak ettől.
Ha ezt élményt nevezed megvilágosodásnak, oké.
Válaszolva, a létezés maga. Még túl alacsonyan gondolkodsz, hogy e szavak mógé lásd azt az egyesül komplexumot, de ez természetesen "létezéik"."
A megvilágosodás nem egy élmény, mert nincsen élvezője. A megszabadulás folyamatáról beszélünk ami egy elmetevékenység, azaz maga az énkép illúzió feloldódása.
Egy dolgot tudsz abban a térben megfigyelni. Méghozzá saját magadat. Önmagad figyeli önmagát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!