Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » A megvilágosodás által mi AZ...

A megvilágosodás által mi AZ a tudatos tér amire ráébredünk?

Figyelt kérdés
Tehát adott a megvilágosodás pillanata amikor a tudatunk túl "tágul" a testen és így kívülről, testen kívüli tapasztalás által ébredünk rá hogy nem az emberi forma vagyunk, hanem a tudatos tér amiben az emberi forma jelen van, ezt követi egy további "tágulás" amikor már a tudat egységességére ébredünk, hogy minden forma ebben az egy tudatos térben jelenik meg, tehát hogy az egész univerzum minden lénye ebben a tudatos térben jelenik meg különböző létformákban. A megvilágosodott embert már nem korlátozza a forma kötöttsége, tudja hogy ha a forma véget ér a testi halállal, az nem a vég, csak a forma vége, a tudat amiben jelen volt a forma, az örök. De mi ez az örök tudat amiben minden teremtődik pillanatról pillanatra?

2019. jún. 10. 08:27
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/119 Miss Endzsi ***** válasza:

"Igazából az érzéseinket kell leleplezni, mert az érzésekhez kapcsolódnak a gondolatok, tehát egy érzés leleplezésével több ezer kényszeres gondolat oldódik fel."

Ez teljesen így van, ennek hála sikerült elengednem rengeteg kényszeres, rossz gondolatot a két év alatt. Most már csak ezt az egyet kell.

2019. jún. 10. 11:02
 32/119 Miss Endzsi ***** válasza:

" Ott voltam, mint figyelő, de azon kívül nem volt semmi. Viszont volt ott egy "átjáró", ami maga a béke volt. Amikor belevittem a figyelmem, hirtelen elkezdtem megsemmisülni, és hihetetlen békét éreztem. Viszont mind a háromszor visszarántott az egó egy gondolattal, vagy magával a félelem érzetével. Ezt csak később ismertem fel, amikor már szinte teljesen megsemmisült."

Teljesen így szoktam magam érezni. Van, amikor sikerül elengedni, de egy gondolattal visszaránt és már érzem is, ahogy termelődnek az agyamban a hormonok, hogy visszategyen az életbe, ami nem valódi.

2019. jún. 10. 11:06
 33/119 Miss Endzsi ***** válasza:
Nagyon sok mindent megértettem most, köszönöm. Megértettem mi miatt nem kell félni a haláltól. Kicsit sok lett hirtelen, de sikerül feldolgoznom.
2019. jún. 10. 11:26
 34/119 A kérdező kommentje:

"Teljesen így szoktam magam érezni. Van, amikor sikerül elengedni, de egy gondolattal visszaránt és már érzem is, ahogy termelődnek az agyamban a hormonok, hogy visszategyen az életbe, ami nem valódi."

A szabadsághoz való ragaszkodás is megköt minket egy jó ideig. Az igazságunk minden pillanatban az, hogy semmi nincs csak vagyok, minden más az elme. Mit számít hogy milyen érzés jön éppen fel ha az egyenlő a nullával? Azaz nem valós. A nagy felébredt tanítókban is jönnek mennek a gondolatok, csak nem tekintenek rá komolyan, csak tudatában vannak és ezáltal kikopnak, de ha marad is pár gondolat az sem számít, csak egy gondolat, csak egy érzés, jöhet bármi.

2019. jún. 10. 11:33
 35/119 anonim ***** válasza:
31%

Először is az általános, s átlagban használt definíciók messze vannak ettől.

Ha ezt élményt nevezed megvilágosodásnak, oké.

Válaszolva, a létezés maga. Még túl alacsonyan gondolkodsz, hogy e szavak mógé lásd azt az egyesül komplexumot, de ez természetesen "létezéik".

2019. jún. 10. 11:47
 36/119 A kérdező kommentje:

"Először is az általános, s átlagban használt definíciók messze vannak ettől.

Ha ezt élményt nevezed megvilágosodásnak, oké.

Válaszolva, a létezés maga. Még túl alacsonyan gondolkodsz, hogy e szavak mógé lásd azt az egyesül komplexumot, de ez természetesen "létezéik"."

A megvilágosodás nem egy élmény, mert nincsen élvezője. A megszabadulás folyamatáról beszélünk ami egy elmetevékenység, azaz maga az énkép illúzió feloldódása.

2019. jún. 10. 11:53
 37/119 anonim ***** válasza:
Valaki ezt elmagyarázná nekem privátban, mert érdekesen hangzik, de nem értem, hogyan lehet ezt érzékelni meg milyen érzés..
2019. jún. 10. 11:56
 38/119 Miss Endzsi ***** válasza:
Abban a térben nincsen élmény, mivel megszűnik az illúzió.
2019. jún. 10. 12:02
 39/119 Miss Endzsi ***** válasza:
De ha nagyon akarjuk, akkor maga annak a térnek az észlelése az élmény, de ennyi, ott már csak megfigyelés van, nem élményszerzés.
2019. jún. 10. 12:04
 40/119 anonim ***** válasza:
88%

Egy dolgot tudsz abban a térben megfigyelni. Méghozzá saját magadat. Önmagad figyeli önmagát.

2019. jún. 10. 12:21
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!