Mi a tudatosság? Kit nevezhetünk tudatos embernek, mit nevezhetünk tudatos életnek?
ezt szeritem legszebben, legpontosabban József Attila foglamazta meg..
"Én túllépek e mai kocsmán
az értelemig és tovább!" (Ars poetica)
- ez a tovább... ez a tudatos élet, a szabadság,
a bensőből vezérelt ember..
"Az én vezérem bensőmből vezérel!
Emberek, nem vadak -
elmék vagyunk! Szivünk, mig vágyat érlel,
nem kartoték-adat.
Jöjj el, szabadság! Te szülj nekem rendet,
jó szóval oktasd, játszani is engedd
szép, komoly fiadat!"
(Levegőt)
A tudat a lelek megnyilvanulasa,miest a lelek kiszall a testbol a test halott,durva anyag, ami mar semmit nem erez, nem eszlel,nincs tudata.
Mivel a lelek a tudatossag megnyilvanulasa,a tudatos elet a lelki elet es a lelki letezes ismerese es gyakorlasa.
Az ember abban kulonbozik az allattol, h van inteligenciaja,ezert kell erdeklodjon,KI O?...MIERT VAN ITT A FOLDON? MI AZ ELET CELJA? ....stb.
A Bhagavad Gitaban ezekre kapsz valaszt,az embereknek ezt kell tanulmanyozni.Abban minden vilagosan meg van magyarazva.
Az anyagi tudas miutan meghalunk elvesz csak a lelki tudas marad meg.....sajnos abbol sokan semmit sem tudnak,azert nem lelik helyuket a lelki vilagban.Pedig a lelki vilag a valodi vilag ami a vilagegyetem 3/4 t teszi ki,az anyagi vilag csak az 1/4 t,es ez a vilag csak illuzio,de erre sokan akkor jonnek ra mikor meghalnak,akkor veszik eszre, h olyan mintha csak egy alom lett volna.
Nagy baj, h ezt nem tanitjak sehol....de mostmar Pesten tanitjak a Bhaktivedanta egyetemen,oda akarki feliratkozhat akit erdekel a lelki tanitas.
Ha valaki errol hall mar nem elt hiaba,maskep csak elfecsereli eletet.
Ezt előbb válaszoltam másik kérdésre, és válaszolonak (ne legyünk már úgy elszállva, magunktól, kicsit nézzetek magatokba!):
Az érzések sokfélék és nem kell mindennek jelentőséget tulajdonítani. Dolgozik az elméd, megismered a világot és rácsodálkozol magadra, a létre. Ez a legemberibb dolog, amire az állatok képtelenek. Ha kicsit messzebb mész majd, meglátod, hogy a világot Isten teremtette szeretetből és hogy küldetésünk van a földön.
Erre csak egyet tudok mondani, miért hiszi az összes ember hogy intelligensebbek vagyunk az állatoknál?
Mi tudunk az ő nyelvükön beszélni?
Értjük amiket mondani akarnak, fingunk sincs róla, de mi el várjuk hogy ők mi hamarabb parancsra hallgassanak!
Nem biztos mi vagyunk a legintelligensebbek!
Gondoljatok csak bele, van az embertől még egy olyan lény aki hobybol ől? Nem élelem szerzés céljából? Ez nektek civilizáció? Megölni a másikat, a húsáért, fogságban tartani a gyerekeiért (gondolok itt a csirkékre), és ráadásul a legperverzebb dolog, le fejni a teheneket a tejét!
Hozzá teszem magamat is bele sorolom ebbe mert imádom ezeket a termékeket én is! Tehát ki a legprimitívebb? Meg mondom mi!
Ja és nézetek már meg egy hangya klánt, mennyien vannak, és hogy össze tudnak dolgozni, szerintetek hány embert tudnál úgy össze dolgoztatni, mint a hangyákat, hát meg súgom nem sokat, mihelyt van egy 10 fős brigádban kettő jó melós, már a többiek szívatják őket, és keresik a lógásra a megoldásokat!
Na ehhez mit szóltok?
A tudatos élet röviden megfogalmazva,az az hogy előszőr gondolkodsz,és utána cselekszel.Ennyi a tudatos embert azt már nehezebb megfogalmazni,nem igazán találkoztam még ilyennel,hogy valakire ezt mondták volna,de biztosan bennem van a hiba.
A tudatosság pedig az,hogy valaminek a tudatában vagy és azáltal cselekszel.de ezt már kifejtettem az elején.Nekem ennyi a véleményem erről.Szerintem a léleknek és a szívnek semmi köze a tudatossághoz.
Tudatos: az, aki képes jelen lenni.
(jelen LENNI)
József Atillát becsülöm, a legnagyobb magyar metafizikus. Nem volt hajlandó hazudni. (!!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!