Mi a reinkarnáció értelme?
"Egyáltalán miért kell fejlődni?"
Szerintem ha ezt meg szeretnéd érteni, akkor érdemes lenne azt a kérdést feltenned saját magadnak - félretéve a reinkarnáció gondolatát, és nem inkarnációk egész sorára, csupán csak a jelenlegi életedre vonatkoztatva a kérdést - hogy te szeretnél-e fejlődni az életben bármilyen téren, vagy inkább megfelel neked, hogy minden téren megállsz a fejlődésben kb. 18-20 évesen, miután felnőttél, és leéled úgy életed hátralevő részét.
openyoureye
Az ember személyisége valóban folyamatosan változik, de mindenki a halála óráig magával hordozza a személyiségjegyeket, amik meghatározzák őt. A klinikai halálból visszatértek élményei bizonyítják, hogy az ember mennyire is gépies, de nem csak a megváltozott agyműködés, hanem abban az állapotában észleltek is alátámasztják, hogy csak biológiai lények vagyunk. És az, hogy Isten nem tökéletes a vallások arcon köpése. Egyáltalán melyik Istenről van szó? Isten teremtése, (ha lehet így nevezni az univerzumot) az a pusztulás felé tart nem a fejlődés felé. Aki végzet már regressziós hipnózis az jól tudja, hogy nincs semmilyen vizuális emlékük. A többit pedig meg kitalálhatod. Az pedig, hogy csak az emberekre korlátozod a reinkarnációt az emberiség túlbecsülése. Ugyanazt csinálod, mint a legtöbb vallás. De, ahogy az előzményekben is mondtam valójában te sehogy se születsz újjá. Se így, se úgy. Egyébként önmagad megöléséhez nem bátorság kell, hanem gyávaság. Aki képes véget vetni az életének az nem érdemli meg, hogy éljen semmilyen formában. Sok embernek van nehéz sorsa, de viseli és nem adja fel, ha pillanatnyilag fel is adja egy idő után összeszedi magát, mert az önsajnálat semmirevaló. Akármilyen kilátástalan a helyzet a halál semmire sem megoldás. Tovább írnék, de most nincs idő a gép előtt ülni, majd ha legközelebb jövök bővebben is tudok majd válaszolni a kérdésekre.
"A klinikai halálból visszatértek élményei bizonyítják, hogy az ember mennyire is gépies, de nem csak a megváltozott agyműködés, hanem abban az állapotában észleltek is alátámasztják, hogy csak biológiai lények vagyunk."
Megkérdezhetem, hogy szerinted ez utóbbit milyen tapasztalatok támasztják alá?
"A klinikai halálból visszatértek élményei bizonyítják, hogy az ember mennyire is gépies, de nem csak a megváltozott agyműködés, hanem abban az állapotában észleltek is alátámasztják, hogy csak biológiai lények vagyunk."
Szerintem éppen fordítva: cáfolja.
Svindlis,
"Az ember személyisége valóban folyamatosan változik, de mindenki a halála óráig magával hordozza a személyiségjegyeket, amik meghatározzák őt."
- Megjegyzésként: A személyiségjegyek sem állandóak, ugyanis trauma alkalmával az ember személyisége megváltozhat.
"A klinikai halálból visszatértek élményei bizonyítják, hogy az ember mennyire is gépies, de nem csak a megváltozott agyműködés, hanem abban az állapotában észleltek is alátámasztják, hogy csak biológiai lények vagyunk. "
- Ezt most nem értem. Miért is gépies, mert azonos élményekről számolnak be? Talán, mert ugyan az történt velük. Ha az agy véletlen szerű kicsapongása lenne, azt álomnak neveznék, de mivel az álommal ellentétben mindenki hasonló élményről számol be, az álomhoz hasonló agyműködés kizárható, már csak azért is, mert a klinikai halál állapotában mikor a megtapasztalás történik, nincs se agyi, sem pedig más testi funkció. Emlékek kreálásához és tárolásához viszont elengedhetetlen az agy működése, ha a te elméleted vesszük alapul(az agy hozza létre a tudatot és annak minden jövevényes funkcióját), így az elmélet önmagát cáfolja meg.
"És az, hogy Isten nem tökéletes a vallások arcon köpése. "
- Semmi közöm a valásokhoz, de ettől függetlenül ugyan úgy vallom a túlvilág létét. Azon pedig lehetne vitatkozni ki köp arcon kit, mert az egyik vallás szöges ellentétben áll a másikkal, a harmadikkal.. stb. Nem én köpöm arcon a vallásokat, hanem a vallások köpik arcon egymást.
"Egyáltalán melyik Istenről van szó? Isten teremtése, (ha lehet így nevezni az univerzumot) az a pusztulás felé tart nem a fejlődés felé."
- Egyik megnevezett istenről sem és egyben az összesről. Véleményem szerint az összes vallás ugyan abban az istent hisz, csak más nevet adtak neki és a saját kultúrájukhoz hasonló arculattal ruházták fel.
A pusztulás a fejlődés velejárója. Le kell rombolnin a régit ha helyébe újat akarunk építeni.
"Aki végzet már regressziós hipnózis az jól tudja, hogy nincs semmilyen vizuális emlékük. A többit pedig meg kitalálhatod."
- Gondolom te már végeztél regressziós hipnózist ha kijelented hogy bizonyos dolgokat csak kitalálok...
" Az pedig, hogy csak az emberekre korlátozod a reinkarnációt az emberiség túlbecsülése. "
- Félreértelmezted amit írtam. Nem az emberre korlátoztam a reinkarnációt, hanem csak irreverzíbilisnek állítottam be. Azaz ha elértél egy szintet, vissza már nem lépsz. De azt nem mondtam egy szóval sem, hogy a lélek fejlődése az embertől indul el.
"Egyébként önmagad megöléséhez nem bátorság kell, hanem gyávaság. "
- Gyávaság? Menj fel a tizedikre és áll ki a párkányra. Meglátod mennyi bátorság kell hozzá. És még le sem ugrottál.
"Aki képes véget vetni az életének az nem érdemli meg, hogy éljen semmilyen formában."
- Már megbocsáss, de ki vagy te, hogy megmond ki mit érdemel meg. Voltál már depressziós, vagy voltál már olyan kilátástalan helyzetben, mikor az egyetlen megoldás a halál lett volna. Az írásodból lelnézve biztos hogy nem.
47-nek:
"Ez tök jó. Csak akkor hogy van az, hogy amikor megszülettem 3 milliárd, amikor észbe kaptam 5 milliárd most meg majdnem 8 milliárd ember él a Földön?"
- Ki mondta, hogy csak a földön van élet és csak itt inkarnálódhatnak az élőlények? Már maga a tudomány is kimondja, hogy élet biztos hogy van máshol is, csak még nem fedeztük fel. Így.
A reinkarnáció értelme az, hogy fejlődj, ahogy azt már sokan leírták előttem.
Az állatok is fejlődnek, habár ez nem tűnik értelmesnek. Az emberi élet felé fejlődnek.
Mi az emberi élet kiváltsága?
Az, hogy letudjon mondani dolgokról. A saját akaratod kell a háttérbe szorítanod.
Kell, hogy eljöjjön egy olyan pillanat, amikor átértékeled az életed. Mi az, amit az életemben megtettem? Jó ember vagyok, vagy gonosz? Mit csinálok egyáltalán, mi az életcélom?
Én szeretnék jó ember lenni, nem ártani más élőlényeknek! Ezért lettem vegetáriánius, mert szeretem az állatokat.
A fejlődés azt jelenti, hogy jobb emberek leszünk. Legalábbis próbálunk azok lenni.
"Szerintem éppen fordítva: cáfolja."
Én erre csak azt tudom mondani, hogy mindenkinek joga van véleményt formálni.
"Megkérdezhetem, hogy szerinted ez utóbbit milyen tapasztalatok támasztják alá?"
A klinikai halál állapotban érzékeltek nagy része megmagyarázható biológiai és biokémiai ismeretekkel oxigénhiányos állapottal. Nem tagadom ezen a területen még néhány kérdés megválaszolásra vár, viszont szerintem, ha az emberek több időt, több energiát és több pénzt ölnének ebben a sok felesleges más dolog mellett és elfogadnák magukat egyszerű halandó embernek már sokkal előrébb járnánk. Gépiesek vagyunk, mert a klinikai halál állapot után az agyműködés megváltozik és más irányban kezdesz el gondolkozni, de valójában nem azért, amit akkor átéltél vagy láttál, hanem azért, mert újra indult a rendszer és minden átértékelődött benned (ez egy nagyon gyakori állapot azoknál, akik már korában átélték ezt egyébként). Egy ember akármilyen gépies mindig ott lesz neki az érzelmi tényező, de a léleknek nincsen szüksége ilyesmire, mert nem biológiai lényről beszélünk és nem egy társas lényről beszélünk, akinek a célja lenne a szaporodás és a család alapítás + a lélek halhatatlan nem kell neki alkalmazkodni egy halandó élethez. Amit egy előző kommentben írtam a kín és szenvedésről egy kicsit túlzás.
#43 Ezekkel az állításokkal egymás cáfolják. Az egyik csak az emberre korlátozza a reinkarnációt, a másik szerint viszont a reinkarnációt nem lehet csak az emberre korlátozni. Az egyik azzal nem számol, hogy az utóbbi néhány évtizedben évszázadban nőtt a népesség száma. A másik pedig azzal, hogy regressziós hipnózis alatt még senki nem számolt be arról, hogy valamilyen állat volt, vagy mondjuk egy földönkívüli. De gondolom erre is van egy jó kifogás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!