Mi a reinkarnáció értelme?
Ez a tanulási folyamat. Most ember vagy, de tetteid következménye lehet az is hogy állatként születsz meg, azaz megtanulod milyen azoknak a bőrében akiknek emberként ártottál. Ezekre a konkrét dolgokra nem fogsz emlékezni persze, de a lenyomata ott marad a tudat alattidban.
Van 2 kisgyerek, az egyik alapból minden állatot megkínoz, pedig semmi ilyenre nem tanították, nem látott hasonlót a szüleitől. És van a màsik aki kicsi kora óta tiszteli az állatokat, segít rajtuk, ő ezt belülről érzi hogy így helyes.
Aki elkövet hibákat az "osztályt" ismétel és a karma bele fogja helyezni olyan szituba hogy ő legyen aki elszenvedi amit okozott.
Van erre egy ősi mondás, ez elmondja a lényeget:
"Minden szentnek van múltja és minden bűnösnek van jövője."
"Ebben miért vagy ilyen biztos? Értetted az álmos példát? Teljesen más a gondolkodási forma az álomban, majd utána az ébrenlétben az álomról."
Azért vagyok benne ilyen biztos, mert egy gondolkodó lény vagyok nem egy kaktusz. Álomban a gondolkodási forma ugyanaz, csak tompább a tudat, viszont itt is elérhető fejlődés logikus gondolkodással. Gondolok arra, hogy itt is felfedezheted a logikai bukfenceket, így elérhető a tudatos álom.
"Valószínűleg a fejlődés, hiszen azt tapasztaljuk (legalább én tapasztalom), hogy létezik. Hogy magának a fejlődésnek tágabb szempontból mi az értelme, az megint egy olyan kérdés, amit nem ezen a tudatszinten, korlátolt rálátással és gondolkodással, félinformációk birtokában tudunk eldönteni."
A fejlődés értelmetlen, arról már nem szólva, hogy azt sem tudod mihez viszonyítva kell fejlődni. A témát is azzal tolod el, hogy olyan tudatállapotban vagy, hogy nem tudsz válaszolni a kérdésre. De még feltételezéseid sincsenek róla. Ez minden, csak nem értelmes gondolkodás. Ez olyan korlátot gondolkodás, hogy ráerőszakoljuk a mi valóságunkat a valóságra nem törődve azzal, hogy ez milyen egyoldalú.
Szerintem meg pont hogy tapasztalva tanulunk, azaz annál igazságosabb nem is lehetne a dolog hogy megtapasztaljuk azokat a dolgokat amiket elkövettünk. Számomra ez egy logikus rendszer, sokkal inkább mint a keresztény felfogás.
Ez belehelyezi az életet egy folyamatba, számomra sok kérdést megválaszol.
Ha pedig mégsem így van mi történt? Megpróbáltam úgy élni hogy másoknak ne ártsak, ha ezen elvek szerint élnénk a világ egy sokkal jobb hely lenne.
"A fejlődés értelmetlen, arról már nem szólva, hogy azt sem tudod mihez viszonyítva kell fejlődni."
Azért támpontokat tudok. Fejlettebb vagyok, mint egy ösztönös lény, aki megerőszakol valakit, vagy megkínoz valakit, mert arra szottyan kedve. Ha pedig ezért megbüntetik, nem érti a büntetés lényegét, hiszen neki az egy pozitív élmény volt.
Ez mondjuk a legalja, de viszonyítsunk ehhez kiindulópontként. A Digo által hozott állatos példa is jó (bár nem gondolom, hogy egy emberi lét után állatként születnénk újjá, de ki tudja), hogy ezek olyan viselkedésminták, amelyek nem a nevelés hatására alakulnak ki (vagy szűnnek meg), hanem valószínűleg már megtanult leckék hatásaként.
"A témát is azzal tolod el, hogy olyan tudatállapotban vagy, hogy nem tudsz válaszolni a kérdésre."
Ezekre a nagy kérdésekre nem tudok válaszolni, mert nem látom át az emberiség fejlődésének elejét és végét, hogy most milyen fázisban van, a lelki fejlődésem milyen fázisban van (csak sejtéseim vannak erről). De senki sem fog tudni neked 100%-os feleletet adni - ha igen, akkor gyanús, hogy sarlatán vagy hittérítő.
"De még feltételezéseid sincsenek róla."
Szerintem minden eddigi írásom cáfolja ezen állításodat, de vaktában nem akarok lövöldözni, nem tekintem magamat gurunak, aki megmondja a tutit. Alátámasztani pedig végképp nem tudnám azt, ha 100%-ra állítanék valamit.
"A tudatalatti semmilyen reinkarnációs emléket nem tartalmaz"
Ha hiszel a reinkarnációban akkor ezzel a kijelentéssel önmagad vonod kétségbe a reinkarnáció létezését
A reinkarnáció a lélek újra és újra visszahasznosulását jelenti a testbe
Akik hisznek benne például a természetet veszik példának ahol mondjuk az elpusztult növények mint komposztanyagok is újrahasznosulnak a földben ezáltal új életet teremtve
Ha létezik lélek és mivel ugye mi is természetes lények vagyunk akkor miért ne lenne lehetséges ez az emberekkel is haláluk után az újrahasznosulás?
Továbbá valahol olvastam, hogy hivatalos kisérlet is kimutatta, hogy rögtön halál beállta után az ember 21 grammal a testsúlya lecsökken többen ezt a lélek eltvávozásának gondolják
Részemről a reinkarnációs álláspontot mint elméleti tényezőt nem vetem el de amig nem bizonyitott a lélek létezése addig marad nálam a fizika elsősorban
Tehát jelenleg az orvostudomány szerint a halál végleges és visszafordithatatlan pusztulás,lélekvándorlás nélkül
"Szerintetek ha ebben az életben nem ártottam az embereknek és az állatoknak sem akkor ha van következő élet egy másik testben az azt jelenti, hogy már nem kell tovább bűnhődnöm?"
Ezt nem tudhatjuk, mindenesetre ha kioltod a saját életedet, azzal nagy hibát követsz el. Biztos van más megoldás.
"Szerintetek ha ebben az életben nem ártottam az embereknek és az állatoknak sem akkor ha van következő élet egy másik testben az azt jelenti, hogy már nem kell tovább bűnhődnöm?"
Hát ha nem ártassz senkinek akkor valószinűleg nem is kell bűnhődnöd semmiért sem, de jelenleg úgy érzed, hogy bűnhődsz valamiért?
Hacsaknem követtél el valamit akkor ne ostorozd a lelkiismereted nem egészséges ilyeneken kattogni, majd ha ott állsz az Isten előtt ha létezik majd látod mi történik, de ne aggódj ha nincs rá okod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!