Ha valóban nincs túlvilág vagy reinkarnáció akkor mi értelme van az életnek?
Figyelt kérdés
De most komolyan, ha a hallállal vége mindennek és nincs tovább sehogyan akkor minek élünk, mi értelme ennek a pár évtizednek?2012. márc. 19. 13:26
1/22 anonim válasza:
De, ha van előző élet és túlvilág is, akkor sincs sok értelme az egésznek.
Úgy nagy globálban szerintem a világnak sincs értelme.
2/22 anonim válasza:
Ja, egyébként nálam eddig ez a legjobb kérdés.
3/22 anonim válasza:
...de van egy másik dimenzió, ahová viszed a karmádat. Amit itt rosszul csináltál, a következő életedben megbánhatod. Én hiszek benne.
4/22 anonim válasza:
Miért a túlvilággal akarod meghatározni az élet értelmét? Amennyiben nincs túlvilág, reinkarnáció, még nem jelenti azt, hogy ebben az életben nem tudsz értelmes dolgot csinálni. Találd fel magad és ha meghalsz akkor ez van. Én kipróbálok mindent amit csak lehet, hogy teljes életet éljek. Nem otthon ülök és várom a sültgalambot. Élvezem az életet! Neked is azt kéne tenni és nem a túlvilágot várni.
5/22 anonim válasza:
Hany eves vagy? Jelenlegi eleteddel kellene foglalkozni, hiszen a tobbi majd kiderul, de nem fontos most neked, viszont fogad el, hogy megszulettel, a foldi eletet megkaptad, de eltavoznod is elkell!
6/22 Speper9 válasza:
És arra nem gondoltál, hogy az ember mint faj, teljesen véletlenül, az evolúciónak hála jött létre? Többet lát az ember a saját létezésébe, mint amilyen valójában. Ha szigorúan nézzük akkor biológiai és kémiai folyamatok bonyolult összessége alkot minket. Születünk, élünk, meghalunk. Ilyen, hogy túl világ meg reinkarnáció... mese.
7/22 anonim válasza:
Egyetértek Speper9-el. Az életnek nincs általános értelme, mivel véletlenül jött létre. Az emberek saját maguk adhatnak értelmet az életüknek.
> mi értelme ennek a pár évtizednek?
Ha úgy vesszük, a szükségletek kielégítése.
8/22 Diavolino44 válasza:
Nem jol tetted fel a kerdest! De ertem mit akarsz mondani.
Ha valoba nincs tulvilag vagy reinkarnacio akkor egyszeruen nincs kovetkezmenye annak amit teszunk!!!
Ha felrobbantok egy iskolat maximum becsuknak a bortonbe vagy rossz esetben kivegeznek egy par ev mulva de azzal csak megroviditem az itteni tartozkodasomat. Akkor nincs buntetes nem letezik moral stb.
9/22 anonim válasza:
Kedves kerdezo, mi ertelme az eletednek, tehat ez most a te feladatod, hogy kiderisd, hogy valojaban hol elsz, mi a feladatod, hiszen a paradicsom eletenek mi ertelme? megno, megerik es megeszik, de ez egy paradicsom. Viszont neked van lehetoseged, tudatod, tehat a sajat eletednek az ertelmet, tartalmat te fogod megteremteni, hiszen leeht ertelmesen, tartalmasan elni, de leeht tudatlanul es ertelmetlenul is, amikor valoban csak ulsz, es azon agyalsz, hogy az eletnek mi az ertelme? TEhat mar elore felni fogsz attol, hogy ha letezik tulvilag, akkor majd ott is unatkozni fogsz, hiszen ha itt a foldi eletben nem tudtal erteket felfedezni, akkor mar ott sem valoszinu, tehat itt kellene megtalalnod erre a valaszt!
10/22 anonim válasza:
hát szerintem semmi... ez az egész olyan egyértelmű számomra..lehet nekem rossz a logikám, de a halált úgy hasonlítom, mint az estét..ha lefekszel, fel is kelsz..ahányszor felkelsz, ahány nap van, mindíg az elejétől a végéig teszel valamit..az hogy szerdán nem teszed a hűtőbe a tojásos nokedlit, azt csütörtökön megbánod-ez meg a karma hasonlata..minden ami nagyban létezik, kicsiben is ugyanúgy jelen van.. a kvantumfizika is hasonlókról tanúskodik..a fraktálok is ezen az elven ismétlődnek, lpp csak egy minimális szükséges eltérés teszi lehetővé a dolgok elkülönülését egymástól.mint egy fa.van olyan fa, aminek a levelei olyanok, mint kis fák, arra hasonlítanak, de valójában a levélnek a szára nemannyira fás, mint maga a fatörzs, és nem is annyira hasonlít, mégis mindenki látja, hogy olyan mint egy kis fa, erezetei az ágakra,levele maga a lombra hasonlít,kis eltéréssel, ahogy azt kell!A világ is ezen az elven működik, csak fel kell fedezni a hasonlóságot.ahogy élünk egy napot, azt nézhetjük életnek, születés,halál-ébredés,elalvás.és fel is fedezhetjük a végtelenséget, a több szakaszra osztott világot, ahogy több nap van, úgy több év, több élet, több fejlődési szakasz, és megy minden a körforgás rendjében végtelenül.Ezt el lehet képzelni a számok mintájára is, hogy a végtelenségig ismétlik egymást, mégse lehet két egyforma szám.Vagy épp ebben a dimenzióban az egészen apró dolgok is végtelenbe mélyülnek és a hatalmasok is végtelenbe nyúlnak, gondolok az egész világegyetemre, nincs vége!össze kell hasonlítani a természetet az életünkkel, és mindent ki lehet filózgatni, ezt teszem, ide jutottam, szerintem nem lehetek olyan hülye, de ha mégis, nekem épp megfelel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!