Ha valóban nincs túlvilág vagy reinkarnáció akkor mi értelme van az életnek?
Minek nézel meg egy filmet,ha úgy is csak 1,5-3 óráig tart?
Miért az örök életnek mi értelme van? Szerintem rosszabb mint a lejáratos.
Mivel az élet csupán egy szerves anyagok reakciója által létrejött jelenség, ezért olyan értelemben, ahogy a vallások állítják, valóban nincs értelme.
Az ember életének értelme - a faj szempontjából - a szaporodás halála előtt. Az, hogy emellett mit csinál az ember az életével, az globális szempontból nem lényeges, ergo olyan értelmet adsz az életednek, amilyet akarsz.
Diavolino44:
"Ha valoba nincs tulvilag vagy reinkarnacio akkor egyszeruen nincs kovetkezmenye annak amit teszunk!!!
Ha felrobbantok egy iskolat maximum becsuknak a bortonbe vagy rossz esetben kivegeznek egy par ev mulva de azzal csak megroviditem az itteni tartozkodasomat. Akkor nincs buntetes nem letezik moral stb."
Ez butaság. Morál nagyon szépen létezik túlvilág, vallás, vagy büntetés nélkül is. Egyrészt, eléggé félvállról veszed a börtönt/kivégzést, ugyanis ha egyetlen életünk van, akkor pont hogy éppúgy visszatartó erő a bírósági ítélet, hisz a börtönbüntetés és a halál is az egyetlen életünkből vesz el óriási részt.
Mellesleg az emberek jó része nem csak azért nem robbantgat iskolákat, mert fél, hogy Pokolra jut miatta, hanem azért, mert józan eszével irtózik tőle, mint szükségtelenül destruktív cselekedettől. Más ember viszont simán felrobbant egy derekára kötött bombát a piactéren, mert hiszi, hogy a mennybe jut tőle, mindenféle szüzek közé...
Kedves kérdező-betettem ezt a 3 fejezetet, írd be a keresőbe
az elsőt először majd csak utána a következőket és válaszokat kap minden kérdésedre.
19. f. A két csodálatos lelkünk.
60.f. Szeretet, szerelem, barátság, és elmúlás...
87.f. Evolució és fejlődés. Mondd csak picinyem....
Egyébként az élet egy csodálatos és fantasztikus játék. Amiben minden megtalálható a szeretet és gyűlölet a szép a rusnya a boldogság és fájdalom a fantasztikus szellem és az ostobaság, az alkotni vágyás és a restség. Kérdés Te mit választasz és mit és mennyit és milyen módon vagy képes elérni.
Nem sok értelme lenne a világnak. Igazságtalan lenne, mert következmények szempontjából pl az Amstetteni rém aki x gyereket csinált a saját bezárt lányának, ugyanazt kapná mint egy tisztességes ember. Sőt, meg is jutalmazza a világ, mert továbbmennek a génjei.
A totális hitetlenség megbetegíti az emberiség elméjét.
Az ilyen mint előttem beíró említett -Amstetteni rém-eket azonnali halálra ítélném. Ha a veszett ebet állatot agyon lövik az embernek akasztás, vagy épp orr, fül csonkítás, --hogy még az utcára is féljen kimenni a szemete- járna - s akkor csak- csak kitisztulna az emberi mocskosság.
Ha nincs elég szigor ha nincs ami valamennyire visszatartsa akkor nagyon sokan szabadjára elengedik maguk aljasságát.
Azert, mert valaki nem latja az elet ertelmet, meg nem jelenti azt, hogy ertelmetlen eletet elne !
en semm latom az elet ertelmet !
Gyereket neveltem, most 27 eves, jol van ....
edesanyamra es tesveremre ugyelek ....
ferjem van ....hazam, stb
de, mindez, meg nem ad ertelmet az eletnek !
megcsinaltam es megcsinalom az emberi kotelezetcsegemet !
de, azert az eletnek megsem latom az ertelmet !
szereteim, akkarmikkor megbetegedhetnek, meghalhatnak, megnyomorodhatnak, boldogtalanok, stb ek lehetnek AKKARMIKKOR !
mindez, ha nem is kovetkezik be, remelem !
eltem, elek es leelem eletemet, amennyi meg maradt ...
es meghalok !
hol is akkor az en eletem ertelme ?
100 ev utan, mar meg emlekezni semm fognak ram !
a hallal miatt, az eletnek nincs ertelme !
elunk boldogan vagy kevesebbet boldogan...
lehet nem is szamit, hogy , mert ugy gazdagot mind szegenyt is a fekete fold var !
a valasok csak csabitasok ! a valasvezetok jol elnek, munka nelkul ! meg a tobbiek, egy alomba hisznek ! .....
ha, elmelyulsz csak egy picit, a valas alajan valo hitnek, nincs semmi valosagos alapja !
az ujtestamentum, a szeretetett tanitja ! de az otestamentumban az van irva : oljetek meg az asszonyokat es gyerekeket ! ............
akkor, milyen szeretetrol is beszelunk e ?
az EGESZ ! Biblia " SZENT " = hibanelkuli ! tokeletes ! tisszta !
kovetkezeskeen, en semm latom az elet ertelmet !
keresem ! .....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!