Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Kezdem azt hinni nincs is...

Kezdem azt hinni nincs is karma. Komolyan ez így jól van?

Figyelt kérdés

Világ életemben nagyon sok dologban hittem és nagyon sokban nem. DE a karma volt az egyetlen, amiben sose ingott meg a hitem, mert mindig láttam, hogy dolgozik.

Megcsalta a barátnőmet egy gyökér, három hónap múlva őt is megcsalták. Kirabolták a szomszédot, két hónap múlva elcsapta egy autó őt... Hazudott nekem valamit valaki, hogy hátha rosszul fogom magam érezni, egy hónap múlva eltört a lába...

Tehát mindig láttam kisebb-nagyobb "elégtételeket". Most viszont nagyon-nagyon el vagyok keseredve. A minap jött egy üzenet hogy osztálytalit terveznek és ahogy elkezdtem nézegetni a képeket... Hát mit ne mondjak teljesen bepipultam. Azok a rohadék senkiházi gusztustalan férgek akik nonstop "csúfolták" a másikat, sanyargatva, megkeserítve szegény jámbor lélek 8 évét, pasiról pasira jártak, most boldog házasságban (gazdag palival) és 2-3 gyerekkel élik boldog életüket. Akik meg normálisak (voltak), azok meg esetleg elválva, de főleg szingli, gyermektelenül élnek.

Miért???

Hol van itt a karma??

Miért nem szenved az aki megérdemli és miért szenved az aki nem érdemli..?? :((

2023. jan. 3. 01:29
1 2 3 4 5 6 7
 11/67 anonim ***** válasza:
95%
A karma nem egy életen belül működik. Szabad akaratod van hibákat elkövetni, felismerni, kijavítani....és ha nem teszed, majd a következő életben letörlesztheted, és okulhatsz belőle.
2023. jan. 3. 08:48
 12/67 anonim ***** válasza:
76%
11 - Ebben az esetben nem is támaszthatja alá semmi, hogy tényleg létezik.
2023. jan. 3. 08:54
 13/67 anonim ***** válasza:
94%
#11 "majd a következő életben letörlesztheted, és okulhatsz belőle" - de hogy okuljon belőle az ember, ha nem emlékszik arra, hogy mit követett el előző életében, ami miatt ebben az életben ömlik a sz.r a nyakába? :D A karmába vetett hit csak az ember lelkének, igazságérzetének megnyugtatására szolgál, de semmi valóságalapja nincs. Ennyi a karma.
2023. jan. 3. 08:59
 14/67 Grimfox ***** válasza:
91%
A karma nem jutalmazás-bünetés rendszer, hanem ok-okozati rendszer. És viszonylag ritkán látható a következmény rövid időn belül. Attól, hogy valaki egy rosszindulatú ember, még nem jelenti azt, hogy szenvedni fog azért, amit tett. Legalább is nem feltétlen most. De a döntéseinek ettől még lesz következménye. És rossz döntéseket hozott, rossz lesz a következmény. De azt se felejtsd el, hogy emellett jó döntéseket is hoznak az emberek, és olyan döntéseket is, amik eltolják a rossz karmájuk kiteljesedését. Mondhatni amíg tudnak, menekülnek a rossz karmájuk elől. Van aki ez alatt halmozza, és amikor végül utóléri, akkor elvész a hullámok alatt, van aki nem halmozza, és csak akkora hatás éri, amekkorát ő maga keltett. Ezért érdemes az embernek csak a saját karmájával foglalkozni. Ha mások karmájának igazságos, vagy igazságtalan voltát nézi, csak elkeseredik, vagy elbizonytalanodik abban, önmagának mit kell tennie.
2023. jan. 3. 09:23
 15/67 anonim ***** válasza:
76%

"De a döntéseinek ettől még lesz következménye. És rossz döntéseket hozott, rossz lesz a következmény."

Igen, csak nem rá nézve. Pl. akik irigyek voltak Rózsa Dánielre és vagyonára, azok boszorkánynak kiáltották ki őt, megkínozták, megölték.

Ennek a döntésnek is volt következménye, csak épp nem az elkövetők számára.

Szóval ennyit ér a karma.

2023. jan. 3. 09:36
 16/67 Grimfox ***** válasza:
84%

Tudjuk, mi történt a vádlókkal a gyilkosság után? Azt sem érdemes elfelejteni, hogy a karma feltételezi a reinkarnáció létét is. Tudjuk, milyen következményeket tapasztaltak a következő életeikben?

Illetve Rózsa Dániel megkínzásához, és megöléséhez is valami vezetett. Ismerjük az életét, és hogy milyen döntéseket hozott? Ismerjük az előző életeit, amik esetleg ide vezethettek? A karmát nem lehet leegyszerűsíteni, mert akkor esély sincs rá, hogy az ember tanul belőle. Ugyan nem a tanulás a cél, de azért nem árt. Legalább is ha az ember nem akar állandóan szenvedni.

2023. jan. 3. 09:58
 17/67 anonim ***** válasza:
76%

"Tudjuk, milyen következményeket tapasztaltak a következő életeikben?"

Nem, éppen ezért is ostobaság hinni ebben. Ugyanezen az alapon a Mennyorszàgban is hihetsz: tudjuk, hova kerül az ember halála után?

Tehát ha te ezzel az indoklással hiszel a karmàban, akkor ugyanúgy hinned kell a Mennyországban is, a pokolban is, a Nirvanaban is, az örökké ismétlődő életben is, stb...

Az említett személyek jó részéről tudjuk, hogy milyen döntést hozott: nem utálta élből a törököket, ez pedig elég volt a megöletésükhöz. Nem véletlenül az volt a vád, hogy eladta az esőt a törököknek...

2023. jan. 3. 10:02
 18/67 anonim ***** válasza:
25%

Ok okozat

Lehet te sem vagy angyal vagy szent életű

Irigykedsz egy párkapcsolatra de nem tudod milyen nekik a házas élet. Honnan tudod hogy jó vagy azt hogy rossz.

Lehet hogy magát a karmát nem érted. Csak felszínesen. Ok ads a csovinek aprót, majd egy hónap múlva találsz egy ezrest a földön. 🤷

Nekem ez mázli kategória...

2023. jan. 3. 10:12
 19/67 Grimfox ***** válasza:
67%

Attól, hogy nem tudjuk, még nem feltétlen ostobaság. És igaz. Akár hihetnék a mennyországban is. De nem hiszek. A karmát is csak azért tekintem valósnak, mert a magam életében, és a környezetemben láttam. Ehhez nem kell hit. A személyes tapasztalatom alapján beszélek. Ami lehet, hogy nem valós tapasztalat, de ezt sem én, sem más nem tudja felülbírálni. Legalább is hitelesen nem.

A karma nem egy döntésből keletkezik, hanem döntések sorozatából. Akár egy egész életen át(vagy több). Egy évszázadokkal ezelőtt élt személy életét így nem tudod végigkövetni, ezért nem tudod megmondani, hol csúszott félre.

2023. jan. 3. 10:18
 20/67 anonim ***** válasza:
76%

Jaj kincsem :D mintha vmi kis 14 csitrit olvasnék

A karma szerintem nem létezik de ha létezik is az nem úgy működik hogy neked hazudik valaki és azért törik el a lába :DDD azért nem te vagy a világ közepe

Istenem

2023. jan. 3. 10:24
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!