Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Kezdem azt hinni nincs is...

Kezdem azt hinni nincs is karma. Komolyan ez így jól van?

Figyelt kérdés

Világ életemben nagyon sok dologban hittem és nagyon sokban nem. DE a karma volt az egyetlen, amiben sose ingott meg a hitem, mert mindig láttam, hogy dolgozik.

Megcsalta a barátnőmet egy gyökér, három hónap múlva őt is megcsalták. Kirabolták a szomszédot, két hónap múlva elcsapta egy autó őt... Hazudott nekem valamit valaki, hogy hátha rosszul fogom magam érezni, egy hónap múlva eltört a lába...

Tehát mindig láttam kisebb-nagyobb "elégtételeket". Most viszont nagyon-nagyon el vagyok keseredve. A minap jött egy üzenet hogy osztálytalit terveznek és ahogy elkezdtem nézegetni a képeket... Hát mit ne mondjak teljesen bepipultam. Azok a rohadék senkiházi gusztustalan férgek akik nonstop "csúfolták" a másikat, sanyargatva, megkeserítve szegény jámbor lélek 8 évét, pasiról pasira jártak, most boldog házasságban (gazdag palival) és 2-3 gyerekkel élik boldog életüket. Akik meg normálisak (voltak), azok meg esetleg elválva, de főleg szingli, gyermektelenül élnek.

Miért???

Hol van itt a karma??

Miért nem szenved az aki megérdemli és miért szenved az aki nem érdemli..?? :((

2023. jan. 3. 01:29
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 anonim ***** válasza:
#30 És mi az objektív bizonyíték a karma létezésére?
2023. jan. 3. 13:07
 32/67 anonim ***** válasza:
43%

Nagyon összetett lenne objektív bizonyítékot szolgáltatni, és nem is célja ez senkinek.

Csak ismételni tudom, ez minden egyes ember számára szubjektív megértés.

Grimfox érti, és tudni véli, de erről senkit nem fog tudni meggyőzni.

Én is tudom és értem, mégis ha akarnám végtelen szövegeléssel simán megkérdőjelezhetném Grimfox megértését, miközben tudom hogy igaza van.

A szövegelés, a magyarázkodás végtelen.

Sajnos vagy van saját megértésed, tapasztalatod, hited és érted, vagy nincs, és akkor üres végtelen beszéd csak, ami sehová sem vezet.

Grimfox helyesen teszi hogy leírja mit tudni vél és gondol, de csak ennyi a dolga. Senkit nem kell -és nem is lehet- meggyőznie.

2023. jan. 3. 13:29
 33/67 anonim ***** válasza:
#32 A létező dolgok nem hit kérdése. Nem kell hinned a gravitációban ahhoz, hogy ne ess le a földről. A gravitációt lehet mérni, el lehet magyarázni, meg lehet érteni. A karmában miért kell hinni? Mert nem létezik. A "saját megértés" arra jó, hogy lapos-föld szintű konteókat gyártson az ember, mert nekik meg az a saját megértésük, hogy a Föld lapos. Persze, lehet ebben is hinni(!), de attól még nem lesz lapos a Föld. Te sem tudsz semmiféle objektív bizonyítékot a karma létezésére, csak ködösítesz.
2023. jan. 3. 13:47
 34/67 anonim ***** válasza:

"A karmában miért kell hinni?"

Nem kell...pont ezt magyarázom.

Számodra nincs, és ennyi.

A bennszülött törzsek sem tudják hogy a levegőnek milyen a pontos összetétele, de attól még remekül tudnak lélegezni.

Amíg nem lesz saját megértésed, addig hagyd a témát, és ha már érted hogy van valami, és válaszokat keresel, akkor gyere ide ezzel, szerintem.

Persze nem megmondani akarom hogy mit tegyél, csak ez saját megértés hiányában üres szavak. Egymillió szó ellene, egymillió szó mellett, az eredménye ennek meg nulla.

2023. jan. 3. 13:55
 35/67 anonim ***** válasza:
#34 Akkor áruld el kérlek, mi az a "saját megértés"?
2023. jan. 3. 13:59
 36/67 anonim ***** válasza:
Meditálj.
2023. jan. 3. 14:03
 37/67 anonim ***** válasza:

#25 szomorú történet. De nem állok sem melletted sem ellened.

Egyszerű csóró munkásember vagyok.

Csak kihallom az egészből hogy végig irigy vagy arra akit megvetsz.

És gyerekkorom óta introveltalt vagy de mégis most rá veted ki hogy miatta.

A dohányos példánál maradva. Én aktív dohányos vagyok holott nekem aztán nagyon nem kéne. Tízen évesen szoktam rá. Poénból mert az vagány meg menő.

Aztán nekiálltam kifogásokat keresni hogy miért mert szégyelltem bevallani magamnak hogy ennyivel akár le is tehetném a cigit. Olyanokkal hogy "nincsenek barátaim, nincs párkapcsolatok, feszkós vagyok, unatkozom...stb"

Más szóval a példás nem karma csak már bocsánat kifogás a bizalmatlanságra, arra hogy miért nem tudsz nyitni úgy ahogy mélyen belül szeretnél.

Alapból a gyerekek hajlamosak raszallni a visszahúzódó csendes gyenge gyerekekre, magam sem tudom hogy miért de a dominancia vagy valami ilyesmi lehet. Én a tanárt jobban hibáztatom a sztoridban mint a apa kicsi lányát.

Karmában mind máshonnan indulunk ki gazdag ki szegény őszintén nem tudom mi az a karma van ok okozat, még jó és rossz karma azt cső. Én az keresem hogy jól érezzem magam. Boldogabbnak mint előtte de ez nem egy hű de egyszerű dolog. Én emiatt adok aprót S nem a karma miatt ha jól esik akkor nem kell vissza jönnie mert az érzés jó volt. De ha kapok azt sem tuasitom vissza mert az is jól esik. Ha megutok valakit azért teszem mert sérti az igazság értettem de mélyen rosszul esik, bánt hogy bántották szóban vagy tettben nem okoz örömöt. Csak elfolytom hogy jogos volt. És ha engem támadnak hasonlóan az sem esik jól de valami oka van. A legrosszabb ha őt/engem egy harmadik fél sérelmezett és rajta vezeti/vezetem le a feszkót.

Nálad lehet a csaj kinek nem voltak anyagi gondjai párkapcsolati is voltak még barátai azt a lányt nem szerették az apja anyja se. Ja vagy mert ronda és nem volt elégedett magával, míg te csóri csak játszottak a szende őzikét és ez idegesitette.

Belül egy sivatag volt S ő benne kereste az oazist úgy hogy kívül téged és másokat rombolt.

Még egyszer bocs ha bánt. Nem akarok semmi rosszat csak én ebből ezt látom

2023. jan. 3. 14:12
 38/67 A kérdező kommentje:

Kicsit megkésve ugyan, de köszönöm a válaszokat.

Én értem, hogy foglalkozzak a saját életemmel/saját karmámmal és általában így is teszek. Viszont most ez a dolog nagyon kiakasztott és nem tudtam elmenni mellette szó nélkül. Amikor tényleg már valaki olyan rém gusztustalan hogy azért csúfol valakit mert meghalt az apja akkor nekem ne mondja már senki hogy az ilyen megérdemli hogy családja van. És nem, az nem "segít" ha majd rákos lesz a gyereke és meghal mert az nem fair a pici gyermekkel szemben. Lehet hogy szegény az anyja karmája miatt szenved de ez sem fair ha meg sem tudja magát védeni.

És ahogy itt többen is írták: Miért kell az hogy én most a jelenlegi "jámbor" életemben szenvedjek azért mert mondjuk előző életemben sorozatgyilkos voltam?? Szerintem mindenkinek abban az életében és annyit kéne szenvednie amennyit másnak okozott. Nem x élet múlva amikor már nem emlékszik rá és nem tudja jóvá tenni...

És hány olyan ember van amit írt az egyik kommentelő (nem írok számot mert ha valamit törölnek csúszik az egész) hogy azért nincs senkije 25-30 éves koráig mert annyira megnyomorították az életét, hogy egyszerűen már nem tud bízni... És akkor van az hogy a folyton bántott nő (aki vagy felhízlalta magát mert a kaja az egyetlen menedéke vagy lefogyott mert minden falat megakadt a torkán, hánytatta magát vagy sportol, hogy levezesse a feszültséget) 30 évesen szűz, szingli, gyermektelen, megélhetésért dolgozik, a bántalmazó pedig vígan éli életét.

És persze tudom, hogy ez lehet csak kirakat. De ez egyből nem látszik.

A kötekedőknek pedig üzenem: Nem mondtam egy szóval sem hogy..

1; Ez (csak) rólam szólna ez a kiírás - és tényleg nem!

2; Egy szóval nem mondtam, hogy jámbor lennék, bár örülök hogy egy teljesen jogos kiakadásból leszűrted hogy nem vagyok az.

3; :D

2023. jan. 3. 14:22
 39/67 anonim ***** válasza:
79%

38 - Félre ne érts, én nem bántani akarlak, de az írásaidból úgy tűnik, mintha most jöttél volna rá, hogy az élet igazságtalan. Ez el kell tudni fogadni, mást nem tehetsz, hisz nem tudsz ellene mit tenni...

Sokan épp ezért menekülnek ilyen természetfeletti magyarázatok mögé, mint a Mennyország, meg a karma, mert nem tudják elfogadni, hogy az élet igazságtalan és kreálnak maguknak egy hitvilágot, ahol a gonosz megbűnhődik a tetteiért, a jó pedig megkapja a jutalmát...

2023. jan. 3. 14:26
 40/67 anonim ***** válasza:
60%
#39 Pontosan erről van szó.
2023. jan. 3. 14:29
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!