Kezdem azt hinni nincs is karma. Komolyan ez így jól van?
Világ életemben nagyon sok dologban hittem és nagyon sokban nem. DE a karma volt az egyetlen, amiben sose ingott meg a hitem, mert mindig láttam, hogy dolgozik.
Megcsalta a barátnőmet egy gyökér, három hónap múlva őt is megcsalták. Kirabolták a szomszédot, két hónap múlva elcsapta egy autó őt... Hazudott nekem valamit valaki, hogy hátha rosszul fogom magam érezni, egy hónap múlva eltört a lába...
Tehát mindig láttam kisebb-nagyobb "elégtételeket". Most viszont nagyon-nagyon el vagyok keseredve. A minap jött egy üzenet hogy osztálytalit terveznek és ahogy elkezdtem nézegetni a képeket... Hát mit ne mondjak teljesen bepipultam. Azok a rohadék senkiházi gusztustalan férgek akik nonstop "csúfolták" a másikat, sanyargatva, megkeserítve szegény jámbor lélek 8 évét, pasiról pasira jártak, most boldog házasságban (gazdag palival) és 2-3 gyerekkel élik boldog életüket. Akik meg normálisak (voltak), azok meg esetleg elválva, de főleg szingli, gyermektelenül élnek.
Miért???
Hol van itt a karma??
Miért nem szenved az aki megérdemli és miért szenved az aki nem érdemli..?? :((
Nem bántottál meg, mert félig igazad van. Nem most jöttem rá hanem kb 20 éve hogy az élet igazságtalan azért menekültem a karmába. Ez teljesen így van, gratulálok, sikerült majdnem pontosan megfejtened engem.
A probléma sose ezzel volt. A probléma azzal volt, hogy eddig láttam hogy működik és most töményen arcon vágott, hogy talán mégsem. Mert sajnos - ahogy az előbb is írtam - engem az "nem vigasztal" hogy majd valaki a következő életében fog szenvedni, vagy meghal a gyereke, mert az nem fair, se a gyereke, se a következő élete nem tud védekezni vagy jóvátenni semmit. Azt "kéne" látni hogy legalább fele annyit szenved mint amennyit az szenvedett, az akit bántott. 10 embernél például az már elég sok. Ehelyett mit látok? Boldogan éli világát, míg azok akiket bántott fele annyit nem értek el az életében.
37, és az annyira kirívó dolog hogy bizonyos dolgok miatt irigy is vagyok?
Te “egyszerű csóró munkásemberként” nem irigyled azt akinek SOHA nem kellett dolgoznia és megkap minden luxust?
Mert én szó szerint éhezőként eléggé megszenvedem az anyagi helyzetem
Az hogy valaki introvertalt nem egyenlő azzal hogy felnőtt korában életképtelen lesz amiért gyerekként megnyomorították. Olyannyira hogy az egészségem is ráment és nem is lesz hosszú életem.
Többek között a saját példám miatt is 2 verzió van a fejemben, vagy tényleg nincs karma és bárki megcsinálhat bármi szart, nem lesz következménye, vagy tényleg van és akkor az enyém olyan szar hogy ha nem is csinálok semmit is csak ömlik rám a meg több szar. Mert én ezt tapasztalom
Ja vagy mert ronda és nem volt elégedett magával, míg te csóri csak játszottak a szende őzikét és ez idegesitette.
Ezt nem is tudom de annyira nem is akarom értelmezni. Egy félős gyerek már játssza az őzikét???
#43. Nem. Az ilyen provokatív emberek soha senkire nem irigyek.
Biztos ő is egy közülük. Leírta ugyan hogy nem, de névtelen oldal, nem tudhatjuk mi az igazság.
Amúgy meg, nem az irigységről van szó, mert ez nem igazán irigység. Inkább csak az igazságtalanság zavar, hogy ott van az osztály rbanca (jó mondjuk ő hivatàsos krva lett, szóval akkor...) annak barátnője aki ugyanúgy szekált mindenkit jó pozícióban dolgozott, amíg gyesre nem jött a gazdag férjétől szült gyerekkel, míg ott van az aki alapból mindig szegény volt, sorra vesztette el a család tagjait, most egyik munkából megy a másikba, barátja nincs, éppen nem nélkülöz (és ez tudom nagy szó - ezért én is összeteszem a kezem) de ennyi. Semmi több.
Az nem irigység, hogy látom, hogy nem fair az élet.
47
A vonzás törvénye ugyanúgy működik, ahogy a tömegvonzás.
Elnézve a világot, ha van valamiféle karma, akkor az úgy működik, hogy a patkányok jól járnak, a rendes emberek szarul.
Nyilván itt is van 1-2 kivételes helyzet, de ez sokkal gyakoribb, mint fordítva.
Majd nézz a szemükbe
Nézd meg a testbeszeduket, a mosolyuk
Hallgasd a hangjuk és a szavuk
Ne nézz at a szitán
Valóban vígan élnek? Valóban elégedettek?
Vagy színjáték az egész? És még mindig félre kacsintgatnak, egy óvatlan pillanatban lekonyul a mosoly mikor senki se figyel és csak buskomor keserűséget látsz rajtuk...
És lehet te kinek bár anyagilag nem a lég jobb de él nagyobb gazdasággal rendelkezik mint a hude jól élő álszent szineszcsapat...
Én is voltam bántalmazott később bántalmazó most meg egyszerűen fel se veszem mindegyik fszsag.
Ugyanakkor az emberek változnak, nem sokat de azért látható.
Te csak képeket látsz de nem tudod ki min ment keresztül.
Pl az egyik bántalmazómat otthon verték. Másnak elváltak a szülei de előtte évekig hallgatta ahogy veszekednek.
Én figyelem hiányos voltam.
A köcsög meg akinek tényleg semmi baja nem volt annak meg később ért be a dolog átélt hasonló dolgokat elvált, többször elvetélt. Soroljam? Az én sem vagyok 30nál több.
Az embereknek vannak nehéz időszakai és mind másképp dolgozzuk fel ez nagyon látványos ovitol a 18-20 éves korig. Addigra jó esetben megtanulja az ember kezelni sportol, iszik, eszik, jogázik, ír, vagy elnyomja és elfolytja azt. De az utóbbi a legrosszabb.
De nem sokat változik régen másokban látta gyengeségét irigységét és verbális vagy non verbális módon harcolt ellene. Azaz másokat lelkileg vagy testileg bántva.
Felnőve viszont önfejlesztésbe fordul át edz és szellemileg építi magát.
Amik példakent vannak fent a megcsaloson kívül egyik sem nevezhető elégtételnek borzasztó ha ez így okés.
De azt akarom mondani, hogy ok okozat van mindig van indíték, meg ha buta is akkor is ott lapul. S a tetteknek eredményük van. Hivhatod karmának ahogy jól esik. De az én szememben nem azért ütik el az embert mert két hete lopott hanem bért berúgott azon a pénzen amit ellopott.
Az aki másokon taposva mászik fel nem rendelkezik igaz barátsággal igaz szerelemmel mert fél hogy őt is kihasz ahogy ő is kihasznált másokat.
Vagyis bár anyagil gazdag lélekben szegény.
Te ki nem tudom milyen anyagi javakkal rendelkezel lényegében saját magadat bántalmazott csorbitod ezzel az egésszel. Mert a külsőségekkel foglalkozol.
Én nem irigykedem más vagyonára jó létére. Nekem elég egy ház egy kocsi és egy család akikkel boldog lehetek. De elégedett vagyok most is pedig jelenleg csak párom van.
De nem vagyok sem szent se jó se megvilágosodott se felébredt, nem is akarok az lenni.
Nem baj ha neheztelsz rájuk, nem baj ha rossz indulataid vannak. De ne várd el azt hogy a karma olyan hogy megdobnak kővel S akik megdobtak azokra jön a hegyomlas
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!