Jézus említést tesz a reinkarnálódásról ?
Az Újszövetségben található konkrét írás arra vonatkozóan, hogy létezik a reinkarnáció? Ha igen, hol található erről írás?
Kérem, csak olyanok válaszoljanak, akik valóban tudják a választ a kérdésre, és képesek azt konkrétan kifejteni, valamint alátámasztani, bizonyítani.
Sajnos drámaian megnövekedett azok száma az oldalon, akik nem tudják az adott kérdésre a választ, mégis kommentelnek valami teljesen fölöslegeset, vagy a kérdező számára irreleváns választ adnak. Ezt nagyon kérem, kerüljük el! Nagyon köszönöm annak, aki normálisan válaszol.
" Kérem, csak olyanok válaszoljanak, akik valóban tudják a választ a kérdésre, és képesek azt konkrétan kifejteni, valamint alátámasztani, bizonyítani. "
Mielőtt ezt valaki félre értené, konkrétan az alátámasztást és bizonyítást... Ezek alatt azt értettem hogy az Újszövetségből idézetet tud bemásolni és kifejteni azt.
"Jézus említést tesz a reinkarnálódásról ?" Nem egyértelműen (a hívek szerint nem).
"Az Újszövetségben található konkrét írás arra vonatkozóan, hogy létezik a reinkarnáció? Ha igen, hol található erről írás?" Nincs.
Viszont a nem kanonizált iratok szerint valamifajta "újraszületések láncolata elmélet"-félét tartalmazott Jézus tanítása és a korai kereszténység is. Az Újszövetség szöveganyaga tendenciózusan szerkesztett, leginkább a földi hatalmak által korrumpált egyházi méltóságok céljai és szándékai szerint.
Köszönöm a választ!
“ Viszont a nem kanonizált iratok szerint valamifajta "újraszületések láncolata elmélet"-félét tartalmazott Jézus tanítása és a korai kereszténység is. Az Újszövetség szöveganyaga tendenciózusan szerkesztett, leginkább a földi hatalmak által korrumpált egyházi méltóságok céljai és szándékai szerint. “
Honnan származnak ezek az infóid ha szabad kérdeznem ?
Nem.
De nyilván ennek bizonyítására nem másolom be az összes esetet, amikor nem tett említést róla.
Egész biztosan nem tesz említést a reinkarnációról, hiszen Jézus maga az örök életet Isten országában hirdette. Számos példát lehet hozni, de itt van Lázár feltámadása történetéből egy részlet János evangéliumából.
János 11:23-27 RÚF
"Jézus ezt mondta neki: Feltámad a testvéred! Márta így válaszolt: Tudom, hogy feltámad a feltámadáskor, az utolsó napon. Jézus ekkor ezt mondta neki: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él; és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha. Hiszed-e ezt? Márta így felelt: Igen, Uram, én hiszem, hogy te vagy a Krisztus, az Isten Fia, akinek el kell jönnie a világba."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!