Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Van valamilyen elmélet arról,...

Van valamilyen elmélet arról, hogy az emberre milyen hatással van ha sok húst eszik?

Figyelt kérdés

Ezoteriába raktam, mert a todomány ilyenfajta összefüggésekkel nem foglalkozik...

A kérdésben nem az egeszséges mertekű húsfogyasztasról van szó, hanem a minden nap reggel-délben-este való zabálásáról.

Van konkrét alany, akit megfigyeltem, a táplálékának 90%-át zsír és állati eredetű fehérje (hús) teszi ki, az illetőnek az a vallása, hogy ami nem tartalmaz húst, az "nem kaja".

Észrevettem hogy ez a valaki teljesen elállatiasodott.

Teljesen negatív, minden platformon zabálja a félelemkeltő híreket, meg agresszív filmeket.

Az emésztésének minden mozzanatáról is tudatja a környezetét, illetlenségig kitolva, ha akarják ha nem - főleg hogy el lehet képzelni, hogy milyen az emesztése ezzel a diétával, erre van is panasz, de hogy a két pontot összekösse az már nem megy.

Nekem nincs bajom a húsevéssel, de ebben az esetben a belem már kifordult a helyéről az egész embertől, úgy ahogy van...

Kérdés:

Ez a hanyag elállatiasodott viselkedés összeköthető a túl sok húsevéssel, vagy csak simán ekkora primitív paraszt az illető?

jan. 30. 18:47
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Elvileg állatként nem lehet reinkarnalódni, de amit ez a személy csinal magaval, esélyes hogy ő lesz az első kivétel.
jan. 30. 18:48
 2/18 anonim ***** válasza:
47%

"mert a todomány ilyenfajta összefüggésekkel nem foglalkozik..."

Akkor én eddig olvastam.

Nem tudom, milyen választ vársz, ha egy tudomány által könnyen megválaszolható, sőt, vizsgált kérdésnél pont azt zárod ki.

jan. 30. 19:02
 3/18 anonim ***** válasza:
48%

Hát spiri szempontból biztos nem lehet jó pont ha tetemeket eszik valaki

Nyilván az állatnak nincs választása meg ő ösztönből vadászik de nekünk van

jan. 30. 19:07
 4/18 A kérdező kommentje:

Jól esett a napi kötekedés? Most okosabbnak képzeled magad, mint előtte? Jól megmondtad?

Bocs hogy vérig sértettem a tudományos nézőpontodat...mit keresel az ezotéria témakörben?

jan. 30. 19:09
 5/18 A kérdező kommentje:
3 Na ezaz, az illető is lecsúszott az ösztönlény szintjére, és neki ott jó.
jan. 30. 19:10
 6/18 Grimfox ***** válasza:
87%

A hindu, és buddhista filozófia szerint is reinkarnálódhatsz állatként.

A hinduk, és buddhisták a szenvedésokozás miatt tartózkodnak részben, vagy teljesen a húsfogyasztástól. Amihez meg kell ölni egy állatot, az szenvedést okoz. A szenvedés okozása "rossz karma". A rossz karma pedig szenvedést szül. Ez az alap megfontolás.

Szerintem nem azért csúszott le az ösztönlény szintjére, mert sok húst eszik. Szerintem ugyanazért eszik sok húst, mint ami a lecsúszást okozta. Az ilyen mértékű túlfogyasztás(bármi esetén) egyfajta önjutalmazás, valamilyen érzelmi hiány kipótlására tett kísérlet.

jan. 30. 19:17
 7/18 anonim ***** válasza:
38%

#4: ja, jön a kötekedős szöveg.

Meg megint az a szöveg, hogy ez a rovat egy exkluzív klub, ahová csak spirik járhatnak.

Ha szerinted Te engem vérig sértettél, akkor projektálsz ezerrel. Csak hangsúlyoztam, hogy erre lenne a tudománynak válasza. Ha az lenne a kérdés, melyik Cèzanne legszebb festménye, akkor nem a tudpmánytól várnék választ.

Egy kérdésre válaszolj: érdekel az igazság, vagy nem?

jan. 30. 19:21
 8/18 anonim ***** válasza:

A zsidó vallásban a hús fogyasztása addig elfogadott, amíg az állat "tiszta" halált halt. Azaz nem szenvedett előtte, nem kínozták életében és a hála előtt sem. Tehát ha úgy vesszük teljes, boldog életet élt.

És persze az állat beleesik a kóser kategóriába.

jan. 30. 19:39
 9/18 anonim ***** válasza:
76%

Előz vagyok.

Elfelejtettem válaszolni a kérdésedre.

Simán csak paraszt az illető. Ismerek Vegánokat, akik ugyanezz csinálják. Ami összefüggést látok, hogy mind pasi.🤷‍♀️

jan. 30. 19:40
 10/18 modder151 ***** válasza:
84%

"Az igazság odaát van". Ezt már a kilencvenes években megmondták a tévében ...

Spiri nézőpontból minden energia. A hús nemcsak az állat 'tényleges és mérhető' energiáját tartalmazza, hanem az érzéseit is, tehát benne van a félelem, a szenvedés, a halál. Amikor elfogyasztod, ez mind hat rád is.

Valamennyi hús/ állati eredetű élelem kezelhető egy egészséges embernek természetesen, de ha figyelembe vesszük azt, hogy a fogazatunk milyen arányban tartalmaz ragadozó fogakat, akkor belátható, hogy ez kis mennyiség kell legyen.

jan. 30. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!