Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Milyen saját élményeitek...

Milyen saját élményeitek voltak telepátiával kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Szkeptikus véleményeket köszönöm, de nem kérek. Én is tudom, hogy a kísérleti eredmények ellentmondásosak, de azt is tudom, hogy a tudomány még nem ismer minden lehetséges kölcsönhatást, kommunikációs módot vagy energiaformát.

2012. júl. 19. 12:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/72 Antimod ***** válasza:
67%

"leszületett gyerektől tanulnak a a szülei"

Tudod, hány családot láttam már, ahol a gyerek volt a legértelmesebb tag? Persze nem kétévesen, de tízévesen már ő volt a család lelkiismerete...

2012. júl. 31. 08:43
 52/72 Tom Benko ***** válasza:

@Kimberley: Szerinted ORTT mit csinál vele?

A femina cikkét bizonyítékként felhozni kissé... hogy is mondjam... szánalmas.

Egyébként Sheldrake ugyan foglalkozott ilyenekkel, sőt, főleg ilyenekkel, de az idézett kísérletről nem találok hivatalos anyagot. Ellenben az elvégzetteket erőteljesen kritizálják más tudósok, főleg módszertani okok miatt.

2012. júl. 31. 23:32
 53/72 anonim ***** válasza:
28%
Én hiszek benne. Szoktunk a barátnőimmel olyat csinálni, h gondolunk egy formára, és a másik kitalálja. 10ből 9 esetben még oly anokat is kitalálunk, hogy téglalapba háromszög, ami nem egy egyszerű dolog. Táborban egy lány kártyával megjósolta azt, amit 3 napja álmodtam. Szerintem egyszerűen vannak emberek, akik természetüktől fogva közelebb állnak a spirituális történésekhez, és vannak akik nem. Én se hiszek mindenben, pl a természetfölötti lényekben nem, csak a lelki dolgokban, amik az ember bensőjén alapulnak. (telepátia, megérzés, bizonyos jóslások stb)
2012. aug. 1. 11:48
 54/72 A kérdező kommentje:

"@Kérdező: Pont ez a baj, hogy nem."

Tudom, én állítottam valamit, ezért nekem kellene bizonyítanom, de nem jutnak eszembe ellenőrzött körülmények között végzett kísérletek. Ám arra emlékszem, hogy olvastam több olyan kísérletről (szkeptikusok írtak róluk), amelyekben a véletlen találati aránynál kicsivel, de csak kicsivel jobb volt az eredmény. A szkeptikusok ezt úgy tekintették, hogy a kísérlet cáfolta a telepátia létét, mert az eredmény nem szignifikáns.

Én viszont úgy látom, hogy ha akár csak egy picivel is, de MINDIG a véletlen találati arány fölötti eredmény jön ki, akkor már nem lehet a jelenség cáfolatáról beszélni. Ha CSAK a véletlen játszana közre, akkor ui. a véletlen aránynál KISEBB eredmény is kijöhet, ilyenről viszont még nem hallottam.

Tehát a következetesen a véletlennél csak picivel jobb eredmény nem azt jelenti, hogy a jelenség nem létezik, hanem azt, hogy ritkán jelentkezik.

2012. aug. 1. 13:13
 55/72 anonim ***** válasza:
100%
A véletlennnél picivel magasabb találati arány az ismerősök prioritási sorrendjéből is következhet. Elsőre azokra gondolunk akikre előbb gondolunk mint másokra. Ha a kísérletben ezt direkt így kérdezték akkor természetes, hogy a százalék magasabb az egynegyednél a felsorolt ismerősök között:-)))) Másrészt igaza van Tom benkonak, a femina cikke kb egy nőklapja vagy blikk, esetleg kacsmagazin tudományosságával ér fel:-))))) Csákány
2012. aug. 1. 17:16
 56/72 A kérdező kommentje:

59.:

Mit értesz azon, hogy ha a kísérletben ezt direkt így kérdezték? Arra gondolsz, hogy a közelebbi ismerőst Sheldrake gyakrabban kérte meg a telefonálásra, vagy arra, hogy bár a kísérleti személy gyakrabban tippelt a közelebbi ismerősre, a hívások ettől függetlenül egyenletesen oszoltak meg az ismerősök között?

2012. aug. 1. 23:28
 57/72 Tom Benko ***** válasza:
@Kérdező: A véletlennél picit magasabb eredmény is lehet véletlen szórás, de lehet szebb oka is. Például a megkért ismerősök közül a közelebbi ismerősök/rokonok jobban emlékeztek arra, hogy fel kellene hívni a csókát, ezért ők gyakrabban hívták fel. Másrészt az ember inkább a hozzá közelebb állókat reméli, hogy hívja. Ez eleve torzítja a kísérleti eredményeket, így nem lesz szignifikáns a kísérlet.
2012. aug. 2. 11:41
 58/72 anonim ***** válasza:

A NAT GEO is komolytalan forrás???

Ha eleve nincs telepátia akkor miért foglalkozott vele az amerikai kormány és a kvantumfizikusok? Csak azért, hogy kizárják a létezését? Növények esetében már sikerült bizonyítani az összeköttetést, hogy egy részecske egyszerre két helyen is lehet és nem kamuhelyen olvastam, hanem tudományos szaklapban van fenn. Több millió dollárt csak úgy kidobálnak holmi nem létezö dolgokra? Miért alkalmaznak akkor néha még a rendörségnél is az eltüntek keresésére távolbalátókat?

Én az ellenkezöjére kérnélek titeket, kérlek, hagyjatok azzal a hülyeségel békén, hogy csak az öt érzékszervünkkel érzékeljük a világot...!

Én és mások akinek volt már testenkivüli vagy bármilyen jelenleg még nem magyarázható élménye azt már nem lehet meggyözni ezekröl, ezeket a dolgokat át kell élni és akkor már nincs szükség semmilyen bizonyítékra többé.

Az ember amúgyse tud még mindent a világról, csak egy kis szeletét ismerjük...

Itt a cikk, de nektek szkeptikusoknak úgyis tök mindegy mit mond az ember :) szélmalom-harc az egész.

[link]

"A távolbalátókat egy szovjet célpontra irányították, amelyet a kazahsztáni Szemipalatyinszkban létesítettek. Puthoff (aki mellesleg kvantumfizikus!!!) azt állítja, hogy figyelemreméltó eredményeket tudtak felmutatni.

– Ezért aztán távérzékelési kísérleteket folytattunk, és egy jó órán át körvonalaztuk a létesítmény felépítését, és végül azt mondtuk, hogy a legkülönösebb jellegzetessége egy óriási daru, ami túlnyúlik az épület tetején. Ez a daru olyan hatalmas, hogy egy ember mindössze egy kerék magasságának feléig ér fel – meséli. A létesítmény tényleg így festett, tehát az illetőnek igaza volt. Valóban ott volt egy óriási daru, ami túlnyúlt a ézpület tetején."

Izgalmas cikk amúgy;) Üdv,Kym

2012. aug. 2. 14:01
 59/72 A kérdező kommentje:

"A véletlennél picit magasabb eredmény is lehet véletlen szórás,"

Nem találtam a kísérlet leírását, de mint írtam, a véletlen szórásban az is benne van (kell is lennie), hogy a véletlennél picit rosszabb eredmény jön ki. Hiszen nagy átlagban csak úgy jöhet ki a véletlen találati arány, jelen esetben a 25%, ha előfordul ennél nemcsak nagyobb, hanem kisebb eredmény is. Ez nemcsak Sheldrake esetére igaz, hanem minden egyéb esetre is: az átlagnál nagyobb eredmények csak úgy jöhetnek ki, ha vannak az átlagnál rosszabb eredmények is, persze kellő számú kísérlet esetén.

"a megkért ismerősök közül a közelebbi ismerősök/rokonok jobban emlékeztek arra, hogy fel kellene hívni a csókát, ezért ők gyakrabban hívták fel"

Kimberly szerint "megkérte kísérleti alanyait, hogy adják meg négy rokonuk vagy ismerősük nevét és telefonszámát. Később a kutató találomra felhívott egyet a négy közül, és megkérte, hogy telefonáljon az érintett személynek". Nem az ismerősökön műlt a hívások gyakorisága és eloszlása, hanem Sheldrake-en. Persze ő is csalhatott, de egyelőre tegyük fel, hogy nem csalt.

"az ember inkább a hozzá közelebb állókat reméli, hogy hívja"

Ha Sheldrake nem csalt, és egyenlő eloszlásban utasította az ismerősöket a hívásra, akkor nem számít, hogy a kísérleti személy preferálta a közelebbi ismerőseit.

2012. aug. 2. 14:34
 60/72 mustafa33 ***** válasza:
0%
Kérdező, egy félperces rádhangolódásból az jött ki nekem, hogy te tiezenéves városi fiú vagy de nem Budapesti. Szóval ennyit ér a telepátia.
2012. aug. 3. 01:52
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!