Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Milyen saját élményeitek...

Milyen saját élményeitek voltak telepátiával kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Szkeptikus véleményeket köszönöm, de nem kérek. Én is tudom, hogy a kísérleti eredmények ellentmondásosak, de azt is tudom, hogy a tudomány még nem ismer minden lehetséges kölcsönhatást, kommunikációs módot vagy energiaformát.

2012. júl. 19. 12:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/72 A kérdező kommentje:

"Akkor meg honnan tudjam, hogy nem csak zavar?!"

Ezt sem tudhatod, de ez világosan következik abból, amit eddig írtam. Ne feledd, ez végig színtiszta információelmélet.

"Mintha kezdenél kicsit belekavarodni..."

Nem igazán, inkább te tűnsz abba a hibába esni, hogy egy példán lovagolsz.

2012. júl. 25. 17:26
 32/72 anonim ***** válasza:
25%

Benko, te biztos vészhelyzetben is számolgatni kezdesz, meg statisztikázni, én nálam a hatodik érzék nagyon jól müködik, örülök, hogy ez segít nekem az életben és sajnálom, hogy te csak a számok mögött látod a világot.

Már ne haragudj de az EQ ugyanolyan fontos mint az IQ, hacsak nem fontosabb is....sose érezted még meg ha valami baj történik egy szeretteddel? Mert én számomra nem fontos emberek halálát is elöre látom, mintha egy lasított felvételen látnám öket, ha elektródákat kötnének a fejemre se érdekelne honnan van ez a képesség,vagy éppen milyen agyterületek aktívak... mert nem mindig az a lényeg, hogy másoknak bizonyítsunk, idejöttél okoskodni mert nem találod a helyed a világban szerintem.

Láttál már olyan édesanyát aki azt számolgatja mennyi esélye van a beteg gyermekének?

Vagy zuhanó repülön a túlélési esélyeket számolgató emberekröl hallottál már? Mert te valami ilyesmit próbálsz kisajtolni az emberekböl...a telepátia is ilyen ha hiszel benne és érékeny vagy rá müködik, ha meg nem hiszel benne ne erölködj itt, mert ha egyszer megtapasztalnád többé nem lenne szükséged bizonyítékra.

Arról am nem hallottál, hogy agyuknak csak alig néhány százalékát használjuk ???

2012. júl. 25. 22:22
 33/72 Tom Benko ***** válasza:
83%

@Kimberley:

Nem, nem kezdek számolgatni, ahogy más sem. De nincsen hatodik érzék, csak ösztön.

Mindkettő csak egy-egy statisztikai adat, nem kell mögé semmit belelátni. Azt, remélem, tudod, hogy vannak egyébként teljesen normális emberek, akiknek az IQ-ja nem mérhető?

Megérezni nem szoktam senki halálát. Más sem. Gondolkodj egy kicsit, vajon miért mindig utólag jut eszedbe, hogy "ezt megéreztem"?

Nem okoskodni jöttem ide, hanem ettől a szellemi gettótól megpróbáljak minél többeket megvédeni, kimenteni.

Igen láttam. Na és?

Tévedés. Valami vagy működik, vagy nem. Nem hit kérdése. Van rá bizonyíték? Nincs. Tudod bizonyítani? Nem. Akkor miről beszélünk? A megtapasztalás magában semmit nem jelent. További feltételek is kellenek, hogy teljesüljenek.

Hallottam. Évszázados, ordas nagy baromság. Az agyunknak 100%-át használjuk. Bár ez ezoterikus körökben nem divat, itt ki van kapcsolva a gondolkodásért felelős rész.

2012. júl. 26. 09:00
 34/72 Antimod ***** válasza:
34%

"Más sem. Gondolkodj egy kicsit, vajon miért mindig utólag jut eszedbe, hogy "ezt megéreztem"?"

Komolyan sajnállak, mert ebből tisztán látható, hogy még soha nem éreztél meg semmit. Nos az igazi megérzésnél az ember nem utólag jön rá, hogy megérzett valamit. Többször volt már, hogy ismerősök előtt megmondtam, mi fog történni a következő két-három percben egy bizonyos eseményen. Utólag beigazolódott, nem csupán számomra, számukra is. Tehát a szubjektív tapasztalást ez esetben kizárhatjuk.

És az adott esemény matematikai bekövetkezésére meglehetősen csekély volt az esély. Pl. egyszer a sorsolás előtt fél perccel bemondtam az első három kihúzott számot, erre tanúm is van. Nem tudom, honnan jött és miért, de éreztem, hogy el fogom találni, ezért hangosan kimondtam azokat, és magam is megdöbbentem az eredményen. (Igen, az utolsó kettőt nem találtam el.)

"Nem okoskodni jöttem ide, hanem ettől a szellemi gettótól megpróbáljak minél többeket megvédeni, kimenteni."

A "szellemi gettó"-t éppen ellentétesen érzékelem, mint te. Úgy érzem, mindannyian kicsit be vagyunk zárva a saját világunkba, és görcsösen ragaszkodunk a racionalitáshoz. Ez hiba, mert van másfajta érzékelés is, mint a fenti példa is bizonyítja, és használhatnánk, mert képesek vagyunk rá. De én sem tudom, hogyan.

"Valami vagy működik, vagy nem. Nem hit kérdése."

A mechanikus dolgokkal így van, a gondolat világa teljesen más. Kívánom neked, tényleg, tiszta szívemből, hogy megtapasztald egyszer (persze még a földi életedben)! Azután tudni fogod, miről van szó, addig bárki mondhat neked bármit.

"Van rá bizonyíték? Nincs. Tudod bizonyítani? Nem. Akkor miről beszélünk? A megtapasztalás magában semmit nem jelent."

Érdekes felfogás, és szerintem kimondottan hibás is. Ez a bizonyítási kényszert pedig hibás mindenre alkalmazni. A szerelem érzését is bizonyítani akarod magadnak? Nem elég megtapasztalnod, hogy elhidd, hogy van?

2012. júl. 26. 09:11
 35/72 A kérdező kommentje:

"Valami vagy működik, vagy nem."

További lehetőség, hogy időnként működik, időnként nem. Még ugyanannál az embernél is.

"Évszázados, ordas nagy baromság."

Szerintem egy baráti vitában nem kellene ilyen szavakkal dobálózni, mert sértő lehet. Még akkor is, ha nem az embert minősíted, hanem az állítását. Lehet finomabban is fogalmazni.

"Az agyunknak 100%-át használjuk."

Amúgy csak nézőpont kérdése. Egy adott feladathoz az agyunknak csak egy kisebb részét használjuk, hiszen más agyi területek más célt szolgálhatnak. Más típusú feladathoz megint más agyi területet használunk, ami esetleg szintén csak egy adott hányada a teljes agyi kapacitásunknak. MRI-vel ezek a területek igen egyszerűen azonosíthatók.

A dolog úgy is értelmezhető, hogy az ember az intellektuális (agybéli) képességeinek csak egy kisebb hányadát használja. Ez az emberek jelentős részére valóban áll, mert képességeiket nem eléggé kihasználó munkát végeznek.

Nem biztos, hogy egy megalapozatlan, túlságosan általánosító állítást egy ugyanígy megalapozatlan és túlságosan általánosító tagadással kell cáfolni. :)

2012. júl. 26. 10:42
 36/72 anonim ***** válasza:
25%

A világ nem ilyen fekete és fehér, hanem sokkal összetettebb, nincs mindenre racionális magyarázat jelenlegi tudásunk alapján. Dejaveu érzése szerintem sokunknak volt már...Benko ne fogalmazz merev állításokban és kijelentésekben, mert attól még nem lesz az igazságtartalma magasabb, ajánlom figyelmedbe Hámori József agykutató válaszát, ha jó szívvel fogadod és nem ellenséges szándékként, mert van még hova fejlödnünk, ahogy neked is, úgy nekem is. Ö ezt mondja:

"Semmilyen mért adat nincs mögötte, senki sem tudja, hogy az ember mennyire használja ki az agyát. Van, aki 7 százalékot mond, van, aki 17-et, s van, aki 50-et. A lényeg az, hogy nem használjuk ki azt a kapacitást, amely a legfontosabb bennünk. Az embert minden más élolénytol - az éntudaton kívül - foképp az alkotóképesség, a kreativitás különbözteti meg. És épp ennek mértéke mutatja meg, hogy az ember mennyire használja ki az agyi képességeit."

Tehát tényleg érdemes utánanézni, én se tudtam öszintén szólva. Mi sem akarunk téged megmenteni a racionalista-materalista világodból, fogadd el, hogy a világ sokszínü és nem vagyunk egyformák. Én úgy tudom folytak kísérletek a telepátia vizsgálatára, amikor egy másik szobában lévö embernek uyganazt kellett lerajzolni, amit valaki lerajzolt egy papírra, hogy milyen eredménye lett azt már nem tudom. Nekem olyan volt már többször, hogy szóltam, hogy telefon vagy csengö (én hallottam) és rá pár másodperecre tényleg megszólalt! Telepátiára szerintem mikor kitaláltam, hogy a párom görkorival jár dolizni, pedig Németbe volt, vagy hogy megint dohányzik, nem tudta titkolni :)honnan a csudából tudtam volna ezeket, ha nem érzékelem öt a távolból.

2012. júl. 26. 13:42
 37/72 A kérdező kommentje:

Kimberly:

A telepátia vizsgálatára folytatott kísérletek, mármint azok, amelyeket tudományos alapossággal, ellenőrzött körülmények között végeztek, azzal zárultak, hogy nem lehetett kimutatni a telepátia létét. Minél inkább kizárták a lehetséges metakommunikációs lehetőségeket ill. a kísérleti adatok kozmetikázását (pl. voltak olyan kezdeti kísérletek, ahol az első és az utolsó pár próbálkozást nem vették figyelembe a kísérleti személyek "belerázódása" ill. elfáradása miatt), az eredmények annál inkább közelítettek a véletlen találatok (találgatások) valószínűségéhez. Most nem tudok neked forrásokat, linkeket adni, de könnyen belátható, hogy ha egy mérni kívánt mennyiség a mérés pontosságának növelésével egyre inkább közelít a nullához, akkor a mért mennyiség igen jó eséllyel tényleg nulla. A tudományos kísérletekben ui. inkább az szokott történni, hogy minél pontosabb egy mérés, annál inkább kimutatható egy létező hatás vagy jelenség.

Ezzel nekem mindössze az a problémám, hogy nem vagyok biztos abban, hogy egy igen ritka - és az ember számára nem akaratlagos - jelenség létének vizsgálatához alkalmas módszert használtak. Hiszen még ugyanannál az embernél is hol működik a telepátia, hol nem. Az is lehet, hogy a tudatos akarás gátolja a működését. Ez alapvetően befolyásolja a jelenség reprodukálhatóságát. Viszont mindenféle tudományos vizsgálat éppen a vizsgált jelenség reprodukálhatóságán alapul.

2012. júl. 26. 14:16
 38/72 Tom Benko ***** válasza:
76%

@Kimberley: Tudom, hogy nem ismerjük még sok dolognak a racionális magyarázatát. De erre hivatkozni jelen esetben erősen megkérdőjelezhető, ugyanis legalább a jelenség létét tudjuk bizonyítani vagy cáfolni.

Az viszont hülyén nézne ki, ha az agykapacitásunknak csak egy részét használnánk ki. Ha jól megnézed, mit is mondott Hámori, akkor rájössz, hogy pont az ilyen légből kapott állításokról beszélt. "Semmilyen mért adat nincs mögötte..." pont ez a lényeg. Ami biztos - ha lenne ki nem használt kapacitás, akkor az már az evolúció miatt zsugorodna. Ezt nem igazán tapasztalni.

Elfogadom, hogy a világ sokszínű. Sőt, én élvezem és látom. Sajnos pont az ezotérikusok mennek ezzel szemben, nekik nem jó ez a sokszínűség.

Telepatikus kísérletek... Voltak, persze, mindegyik arra mutatott, hogy nincsen telepátia. Ez az, ami miatt sok ezobigyós inkább a kognitív disszonancia egyik fajtájába menekül: inkább a metódust kritizálja beismerés helyett. Lehet, hogy van jobb módszer, mint a termtud.-os, csak éppen azt még senkinek nem sikerült prezentálnia. Amit felhozol példának, az is csak a k. d.-re jó. Ja, és a fiókeffektusra. Hányszor tévedtél, vagy nem éreztél meg előre valamit? Ennek hiányában ugyanis a felsorolt tapasztalatokat nem lehet értelmezni.

2012. júl. 27. 19:33
 39/72 Tom Benko ***** válasza:
51%
@Kérdező: Nem kell reprodukálhatónak lennie. Gondolj mondjuk egy szupernóva-robbanásra. A telepátiával pont az a baj, hogy voltak találatok, csak éppen a statisztikai ingadozások tartományába estek. Innentől kezdve egyszerűbb véletlen egybeesésnek tekinteni őket. (Ha valami úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy hápog, mint egy kacsa és úgy úszik, mint egy kacsa, azt nem fogom sivatagi rókának nevezni.)
2012. júl. 27. 19:36
 40/72 Antimod ***** válasza:
33%

Lepontozás helyett válaszolhattál volna erre:

"Ez a bizonyítási kényszert pedig hibás mindenre alkalmazni. A szerelem érzését is bizonyítani akarod magadnak? Nem elég megtapasztalnod, hogy elhidd, hogy van?"

2012. júl. 27. 20:09
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!