Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Milyen saját élményeitek...

Milyen saját élményeitek voltak telepátiával kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Szkeptikus véleményeket köszönöm, de nem kérek. Én is tudom, hogy a kísérleti eredmények ellentmondásosak, de azt is tudom, hogy a tudomány még nem ismer minden lehetséges kölcsönhatást, kommunikációs módot vagy energiaformát.

2012. júl. 19. 12:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/72 Tom Benko ***** válasza:
100%

Mivel az egyéni tapasztalat lehet tévedés, félremagyarázás, elértelmezés vagy hazugság, ezért azokat nem lehet bizonyítéknak tekinteni. Ellenben a szisztematikus, meghatérozott eljárással elvégzett vizsgálatok esetében ki lehet zárni a statisztikai és egyéb hibákat, ezért azok lesznek a lényegesek.

De ha gondolod, én szívesen benne vagyok egy tesztben.

2012. júl. 21. 09:00
 12/72 A kérdező kommentje:

Tom Benko:

Hidd el, nagyon jól értelek. Az emberek pl. általában arra emlékeznek jobban, amikor egy jóslat beválik, arra ritkábban, amikor ezer más esetben nem válik be. Ha arról álmodom, hogy meghalt egy rokonom, és másnap megtudom, hogy tényleg meghalt, arra sokkal jobban emlékezem, mint arra a sok-sok más álomra, amiben szintén meghalt valaki, de ezt nem követte haláleset a való életben.

DE:

Mindez még nem jelenti, hogy a telepátia nem létezik, csak azt, hogy ritká, igen ritkán tapasztaljuk. Képzeld el, hogy az ET-k igen erősen tömörített jelfolyamok millióit sugározzák ki digitális rádión, mondjuk szórt spektrumú adásban. Egy hagyományos vevővel csak fehérzajt fogsz (most tekintsünk el a headerektől és szinkronizációs jelektől). Ha ezután valaki azt állítja, hogy értelmes jeleket fogsz, akkor a lehető legtudományosabb módon fogod neki bebizonyítani, hogy csak jelentés nélküli zajt fogsz (az ember még nem ismeri a fejlett számítástechnikát, mondjuk a 2. vh. körül történik mindez). Ugyanis minél jobban van tömörítve egy tartalom, annál inkább hasonlítani fog a zajhoz (az entrópiája annál nagyobb lesz). A tömörítés algoritmusának ismerete nélkül elvileg sincs lehetőség megmondani, hogy zajt vagy hasznos jelet fogsz. Ehhez vedd hozzá, hogy a jel ráadásul egy 256 bites, ötpercenként változó kóddal titkosítva is van, s akkor még reménytelenebb lesz a helyzeted.

Tegyük fel, hogy minden ember agyában működik egy ilyesfajta adó. És egy vevő is, de senki nem ismeri a másik tömörítési algoritmusát és titkosítási kódját. Időnként, véletlenül, előfordulhat az, hogy valaki megérti a másik által küldött kódot, de ez a változó kód miatt nem lesz reprodukálható.

Nem azt állítom, hogy a telepátia így működik, sőt biztos, hogy egészen más. Ez csak egy példa arra, miként lehet abszolút tudományos módon cáfolni egy létező jelenséget.

Nekem - ill. barátnőmnek - pár éve volt egy olyan tapasztalatom, amit rajta kívül senki másnak nem hinnék el. Ekkor kezdtem el azt gondolni, hogy valami alapja csak lehet a telepátiának. Semmi természetfelettire nem gondolok. Idővel - ha tényleg létezik - biztos meg lehet találni az abszolút tudományos magyarázatát.

2012. júl. 21. 11:25
 13/72 anonim ***** válasza:
38%

Hol ott tévedés, félremagyarázás, hogy érezzük a kezünkben azt, amit a másik szeretne, hogy érezzük?

Ha tudsz és szoktál meditálni, tehetünk egy próbát. Amúgy semmi értelme nem lenne. Ha az ember nem hangolódik rá az egészre, ha nem adja át magát, ha komoly kételyei vannak vele kapcsolatban, akkor nem működik. Nem fogadja az agy a jelet, ha meg van tiltva neki.

2012. júl. 21. 13:04
 14/72 Ilyent ***** válasza:
30%

Működik szerinte a haverommal a koleszba sokat játszottuk.

Mi úgy kezdtük hogy egyszerű tárgyra gondolt az egyikünk a másik meg kitalálta kérdések nélkül.

2 év alatt jól összeszoktunk.

Most egymástól 3000kmre vagyunk szoktam arra gondolni hogy hívj fel igaz egy órán keresztül és hív meg ilyenek

Csak nem véletlen.

2012. júl. 21. 19:44
 15/72 Tom Benko ***** válasza:
65%
@13: Viszont az ismétlôdések egy idô után felfednék a jelenséget. Ha már a kódolásnál tartunk: ha elég hosszú üzenet áll rendelkezésre, jó eséllyel lehet nekilátni a kód feltörésének.
2012. júl. 22. 10:58
 16/72 A kérdező kommentje:

Változó kódnál nemigen gyakoriak az ismétlődések. Az üzenet hosszúsága sem segít egy jó kódolásnál, tömörítésnél. Aztán mint írtam, eleve észre sem veszed, hogy hasznos infó jön, nem fehérzaj. A megfejtéshez először fel kellene ismerned, hogy tartalom jön, nem zaj.

Na de írtam, hogy csak példa, az elvet érzékeltettem vele.

2012. júl. 22. 13:05
 17/72 anonim ***** válasza:
69%

,,Ha az ember nem hangolódik rá az egészre, ha nem adja át magát, ha komoly kételyei vannak vele kapcsolatban, akkor nem működik. Nem fogadja az agy a jelet, ha meg van tiltva neki."

Hoppá! Épp ez a pszichológiai alapja az összes hiedelemnek. Ha hiszel benne akkor jelenik meg neked például a szellem is. Nem azért mert megjelenik a nemlétező, hanem aki nem hiszi az nehezebben képzeli oda. Ennyi az egész.

A hipnózist is azokkal lehet megcsinálni akik hagyják, sőt akik akarják, tehát az ilyen képzelt dolgok mint szellemek meg hasonlók is az agy belső munkájának következményei. Ez régi tény,csak sokan nem vesznek róla tudomást.Önigazolás, önámítás, minden eseménynek a tévhithez kötése, sőt ,,bizonyítékként" való kezelése. Így működik minden ezoterikus izé.....A meggyőzés lélektanának ügyes alkalmazása, de semmi komoly:-)))

2012. júl. 22. 14:33
 18/72 anonim ***** válasza:
38%

Nem. :)

A hit azért kell, mert ha nem győzöd le magadban legalább minimálisan a materialista felfogást, képtelen vagy rákapcsolódni a spirituális dolgokra. Az ezotéria legtöbbje valóban önámítás, de amit én írtam (energiaátadás), ott nem csapjuk be magunkat. Nem az történik, hogy szeretnék érezni valamit és beérzem. Az történik, hogy szeretném tudni, hogy adok-e, vagy kapok. Igen, vagy nem. 1 vagy 0. Ezt az adatot aztán megkapom, majd leellenőrzöm a másik féllel a valódiságát. És ez az információ szinte mindig helyes. Itt sehol sem csapom be magam. Akkor csapnám be magam, ha azt szeretném, hogy mondjuk meleget érezzek a bal kezemben. Ott, ha eléggé rákoncentrál az ember, szinte mindig megjelenik az érzés. Az valóban önbecsapás, ha többet magyaráz bele az illető. De esetemben arra koncentrálok rá, hogy vagy kitisztulást, vagy erőteljes bizsergést, melegséget érezzek az egész testemben. És ha én A-t érzek, a másik mindig B-t érez.

2012. júl. 22. 19:30
 19/72 anonim ***** válasza:
100%
A válasz ugyanaz szinte mint az előző. Ha akarsz érezni valamit és nagyon erősen koncentrálsz rá, ráadásul hiszel is ezekben a dolgokban akkor fogod is érezni. Önámítás.-)))))Vagy a másik ámítása, a lényeg ugyanaz...
2012. júl. 23. 08:03
 20/72 Tom Benko ***** válasza:
52%
@19: Tesztelhetjük, vagy csak mesélsz?
2012. júl. 23. 10:21
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!