Azt mondják a TKÉ csak 'álom', halu, de mi van ezzel a vak nővel aki látta a saját testét feküdni a klinikai halálban?
Figyelt kérdés
A nő születése óta vak, egy adón( discovery science) volt vele interjú a TVben ami azért nem hiszem hogy kamu lenne, persze minden lehetséges( mármint hogy a szájába adták a sztorit stb.) de mit gondoltok erről?2011. okt. 11. 19:37
1/18 anonim válasza:
Nem láttam a riportot, de az, hogy ő látta magát az ágyon miért zárja ki, hogy haluzott? A hallucináció nyilván a meglévő adatokból (tárgyak alakja, saját magáról ismert tulajdonságok, stb) az agya által összerakott kép lenne, amilyennek ő maga is elképzeli. Ezért mikor visszaemlékezik biztos benne, hogy azt látta, pedig lehet, hogy valami teljesen mást, amilyennek ő képzeli az eseményeket. Bár nem fogjuk megtudni, hogy a látottak mennyiben egyeztek a valósággal, abban biztos vagyok, hogy csupán a klinikai halálban felszabaduló vegyületek generálta hallucinációt látott.
2/18 A kérdező kommentje:
értem..melyek ezek a vegyületek, és mért csak klinikai halálkor szabadulnak fel, ezt valahogy soha senki nem említi, ha ezt megtudnám, talán hallucinálhatnék még életemben is, ha beszednék ilyen anyagokat, várom a mahyarázatát! :)
2011. okt. 11. 20:34
3/18 anonim válasza:
Ez érdekes :) Tudtommal azoknak akik születésük óta vakok nem fejlődnek ki a látásért felelős idegsejtek, ezért is nem képesek képekkel álmodni, hanem csak hangokkal, tapintással stb. Ebből meg az következik, hogy hallucinálni se tudnak vizuálisat. Van olyan elmélet miszerint az ilyen testen kívüli élmények során a tobozmirigyben nagy adag DMT szabadul fel és ennek köszönhető a "hallucináció". Kíváncsi lennék mi lenne ha egy született vak kívülről venné be ezt az anyagot. Vajon lenne vizuális halu? :)
4/18 A kérdező kommentje:
ez érdekes lenne tényleg, kéne javasolni, hogy végezzenek ilyen kísérleteket, bár szerintem is logus lenne inkább hogy aki soha nem látott, az nem tud képekben gondolkozni...de hát próba cseresznye :D
2011. okt. 11. 21:33
5/18 anonim válasza:
A poloskoidok kitépték az asztráltestét az ötödik dimenzióba, ahol különböző szubegzisztenciális kísérleteket végeztek rajta. Valószínűleg a reptoidok közbeavatkoztak, így juthatott idő előtt vissza, és emlékezhetett a történtekre (mert ugye a poloskoidok alaposak, és törlik az emlékeket ilyen esetekben).
6/18 anonim válasza:
Az ember tudatalattija valószínűleg mindaddig éber, amíg él (amennyire tudom még altatás alatt is éber lehet). Az újraélesztés közben kinyílhat a szem, hallani meg mindenképpen hallasz. Csapjuk mindehhez hozzá az álmodás képességének tényét vagy a sötét helyeken jelentkező hallucinációkat (mindezek többé-kevésbé a tudatalattinkból építkeznek) és rájövünk, hogy semmi szükség ˝vegyületekre˝ ahhoz, hogy olyasmit lássunk, ami nincs, vagy nem úgy van, mint ahogy azt gondoljuk.
Az is megér egy misét, hogy miért csak egy bizonyos százaléknyi halálból visszahozott ember számol be ilyen élményről.
7/18 anonim válasza:
Nem olvastam végig a kérdést sry:)
8/18 anonim válasza:
Az ember nem a szemével lát, hanem az agyával. Pár év(tized) múlva lehetséges lesz, hogy egy születésétől fogva vak ember láthasson egy videókamerával... már javában folynak ilyen irányú tudományos kísérletek az agyra kapcsolt különféle elektromos berendezésekkel. Mindenféle dolgot tudunk majd irányítani a gondolatainkkal.
9/18 A kérdező kommentje:
aham, okés, de most nem videókamerával látott a nőci, na teljesen mindegy, köszi a válaszokat :)
2011. okt. 13. 20:09
10/18 anonim válasza:
S arról a török festőről hallottál aki születésétől fogva vak, s teljesen perspektívikusan le tud festeni bármit, többek közt hatalmas épületeket, a tengert hullámokkal. Pedig soha nem látott tengerhullámokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!