Azt mondják a TKÉ csak 'álom', halu, de mi van ezzel a vak nővel aki látta a saját testét feküdni a klinikai halálban?
Figyelt kérdés
A nő születése óta vak, egy adón( discovery science) volt vele interjú a TVben ami azért nem hiszem hogy kamu lenne, persze minden lehetséges( mármint hogy a szájába adták a sztorit stb.) de mit gondoltok erről?2011. okt. 11. 19:37
12/18 A kérdező kommentje:
Az durva...és honnan tudja milyen színű az ég... ez lehetetlen, azt el tudom képzelni h tapintással formát tud venni, de színeket nem szagolhatja/ érintheti meg...tuti segít azért neki valaki:)
2011. okt. 17. 17:20
14/18 anonim válasza:
Az igazi probléma az, hogy honnan tudjuk, hogy a nő mit élt át? Lehet, hogy látott lehet, hogy csak azt képzelte, hogy lát. Ha beveszek valami tudatmódosító szert lehet, hogy azt képzelem új érzékszerveim nőttek, még érzékelni is fogok velük és az érzést el is tárolom valahogy, de ez csak az agy kreálmánya. Egy vak nő képzelheti azt, hogy látott de nem írt le semmi olyat amit látás nélkül nem tudott volna leírni.
15/18 anonim válasza:
Ezért érdekesebb a festő esete.
16/18 anonim válasza:
szerintem létezik ilyesmi. én hallottam olyanról, hogy egy fazon műtét közben kilógott a testéből, aztán látta, hogy a tetőn van egy fél pár cipő. Megnézték, és tényleg volt.
17/18 anonim válasza:
Ezt tudományosan is bizonyították. Nem kevés kísérletet végeztek hogy bebizonyítsák hogy valaminek kell lennie, csak azt nem tudják még hogy mi is ez. Hallottam olyan esetről is, hogy egy analfabéta páciens az orvos szakkifejézéseit megismételte miután felébredt. Valamint olyan részletesen leírta a környezetét és a mellette lévő kórtermekbe fekvő betegeket, valamint azt is amikor épp valaki meghalt 2 kórteremmel odébb. Kizárt hogy ezt szimpla agyi vegyi folyamatok művelnék.
18/18 anonim válasza:
Mellesleg akik csak azt hajtogatják, csak azt hiszik el amit látnak, hallanak, éreznek, azaz az 5 érzékszervükkel észlelhető, ez is ellentmondásos. Az elektromágneses hullámhossz spektrumából is csak 7%-ot lát az ember (látható fény tartomány) a többit csak műszerekkel lehet kimutatni. De ugyanez van a hallással is, magas és az alacsony frekvenciát nem hallja az ember. Ha majd megcsinálják a lélek érzékelő műszert, akkor már ezsem lesz kérdés :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!