Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Milyen saját élményeitek...

Milyen saját élményeitek voltak telepátiával kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Szkeptikus véleményeket köszönöm, de nem kérek. Én is tudom, hogy a kísérleti eredmények ellentmondásosak, de azt is tudom, hogy a tudomány még nem ismer minden lehetséges kölcsönhatást, kommunikációs módot vagy energiaformát.

2012. júl. 19. 12:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 A kérdező kommentje:

"Nem kell reprodukálhatónak lennie. Gondolj mondjuk egy szupernóva-robbanásra."

Az is reprodukálható, hiszen annyi galaxist tudunk megfigyelni, hogy szinte minden napra jut egy robbanás.

Persze nem ugyanazt a robbanást látjuk, de sok fizikai kísérletnél sem mindig ugyanazt a kísérleti eszközt vagy tárgyat használjuk fel, magát a kísérletet mégis reprodukálhatónak tekintjük.

2012. júl. 27. 21:36
 42/72 A kérdező kommentje:

"Innentől kezdve egyszerűbb véletlen egybeesésnek tekinteni őket."

Lehet, hogy egyszerűbb, de nem biztos, hogy helyes. A telepátiás kísérletek során az eredmények mindig picivel jobbak voltak a véletlen találgatásnál. Pl. részecskefizikai kísérletek során már milliárdodrésznyi eltérést is határozott eredménynek tekintenek - mellesleg teljes joggal. Hány milliárd eseményből szűrték ki nemrég azt a néhányat, amely a H-bozon létezését bizonyítja elég nagy megbízhatósággal?

2012. júl. 27. 21:43
 43/72 anonim ***** válasza:
43%

Itt is ugyanaz van, mint mindenhol. A bal agyféltekések mindenáron le akarják nyomni a jobb agyféltekéseket *-)

Pedig hát.. Ez lehetne az evolúció következő lépése, hogy telepatikusan kommunikálunk egymással. Mostanában aktiválódnak ezek a képességek, egyre többen vagyunk :) Érzők, gondolatolvasók, jövőlátók, szerintem ez maga a csoda :) Tul.képpen minden pillanatban hálás vagyok azért, hogy tapasztalhatok ilyesmiket :)

A tudományos kísérleteket valószínűleg szkeptikusok végzik, hiszen ha nem lennének szkeptikusok, az asztal másik oldalán ülnének. A szkeptikus sohasem fogja látni, hiszen az az ajtó számára zárva van (kék tabletta, piros tabletta feeling).

A két tábor sosem fogja tudni meggyőzni egymást: a tudomány mindig is istent akart játszani (majd ők bebizonyítják a világmindenség összefüggéseit), ellenben lenézendő, ha valaki hite által különleges képességeket kap.

Pedig gyermekkorunkban mindannyian, még a szkeptikusok is hittek az angyalokban és a varázslóban ;)

2012. júl. 28. 07:56
 44/72 Tom Benko ***** válasza:
51%
@Kérdező: Pont ez a baj, hogy nem. Egyébként statisztikai módszerekkel lehet megmondani, hogy valaminek van-e alapja vagy nincsen. A Higgs-bozonnál is pont ez működött.
2012. júl. 29. 02:54
 45/72 Tom Benko ***** válasza:
35%

@46:

"Itt is ugyanaz van, mint mindenhol. A bal agyféltekések mindenáron le akarják nyomni a jobb agyféltekéseket *-)"

Hát, ha a az ezoizék a bal agyféltekések, a józan ész meg a jobb, akkor lehet, hogy igazad van.

"Pedig hát.. Ez lehetne az evolúció következő lépése, hogy telepatikusan kommunikálunk egymással."

Lehetne, de egyelőre nincs még jele sem. Mondjuk eleve az evolúció nem lépcső, de ez már apróság.

"Mostanában aktiválódnak ezek a képességek, egyre többen vagyunk :) Érzők, gondolatolvasók, jövőlátók, szerintem ez maga a csoda :) Tul.képpen minden pillanatban hálás vagyok azért, hogy tapasztalhatok ilyesmiket :) "

Nem csoda, egyre terjedő elhülyülés.

"A tudományos kísérleteket valószínűleg szkeptikusok végzik"

Mivel a tudomáyn eleve szkeptikus...

"A szkeptikus sohasem fogja látni, hiszen az az ajtó számára zárva van"

Akkor lehet, hogy nincs is ajtó?

"A két tábor sosem fogja tudni meggyőzni egymást:"

A tudomány nem is akar. A kalapács sem akar...

"a tudomány mindig is istent akart játszani"

Egy fenét. A tudomány egy igen hatékony módszer, hogy a kérdéseinker választ kapjunk. Sőt, jelenleg nem ismerünk jobbat...

"(majd ők bebizonyítják a világmindenség összefüggéseit)"

Vagy nem. Majd kiderül.

"ellenben lenézendő, ha valaki hite által különleges képességeket kap."

Nem. Pontosan: Elleneben lenézendő az, aki a valóság helyett a mesét választja.

"Pedig gyermekkorunkban mindannyian, még a szkeptikusok is hittek az angyalokban és a varázslóban ;)"

Igen, csak azóta volt, aki felnőtt. És én például nem akarom, hogy alsós óvodások mondják meg nekem, mi a helyzet.

2012. júl. 29. 03:03
 46/72 anonim ***** válasza:
47%

#49 pedig sokat tanulhatnál tőle. Ő még emlékszik olyan dolgokra, amiket te felnőttként már elfelejtettél.

Valószínűleg ez sem fog tetszeni, de egyre több helyen látom, hogy az az új tendencia, hogy a szülők tanulnak a leszületett gyermekektől. Ki tudja, az is lehet, hogy csak így állíthatjuk meg a világ pusztulását..

A jelenlegi módszereinkkel a szakadék szélére vittük a világot és minden nap újabb lépéseket teszünk előre. Csak a vak nem látja..

Talán a szabad energia lesz a következő lépcső, talán nem, nem tudom. Egyet tudok: nem szeretek a jelenlegi berendezkedés szerint élni, erősen korlátozza a szabadságunkat.

2012. júl. 29. 08:14
 47/72 Tom Benko ***** válasza:
51%
@50: Igen? És mit?
2012. júl. 30. 08:29
 48/72 anonim ***** válasza:
48%

Olvastam egy érdekes cikket, amit megosztanék veletek.

Benko, ha ennyire elszánt vagy akkor inkább az EZO-tv-t pereld be, nah az felháborító ami ott megy, szegény nyugdíjasokat és elkeseredett embereket kihasználják...

A telepátia létezésének magyarázatát egyelőre nem találják a kutatók, a szkeptikusoknak azonban már a huszadik század egyik legnagyobb pszichológusa, C. G. Jung is azt üzente, hogy felesleges túlzottan belebonyolódniuk szubjektív tudatosságukba. Véleménye szerint, miközben az ember mindenhatónak érzi magát a természet jelenségeivel szemben, éppen legcsodálatosabb fegyverét, a saját pszichéje működését nem ismeri.

Szavazz!

Te hiszel a telepátiában?

NemNem tudomKétkedő vagyokIgen, szerintem létezikIgen már tapasztalatam

Jung szerint a telepátia a kollektív tudattalan segítségével működhet. Ez egy úgynevezett központi tudatalatti csatorna, mely olyan információkat tárol és továbbít, melyek az emberiség múltjával és ezáltal jövőjével is kapcsolatosak lehetnek. A kollektív tudattalant modern megközelítésben nevezhetjük akár egy magasabb intelligenciájú hírtovábbító rendszernek is.

Sheldrake kutatása

Egy brit tudós, Rupert Sheldrake igyekezett bizonyítani a telepátia létezését. Vizsgálatai elkezdéséhez az úgynevezett telefon-telepátia adta az ihletet. Ezt a jelenséget bizonyára te is ismered: gondolsz valakire, és az illető hamarosan felhív. Sheldrake szerint túl gyakran fordul elő a jelenség a hétköznapokban ahhoz, hogy véletlen legyen. Vizsgálatai során megkérte kísérleti alanyait, hogy adják meg négy rokonuk vagy ismerősük nevét és telefonszámát. Később a kutató találomra felhívott egyet a négy közül, és megkérte, hogy telefonáljon az érintett személynek. A kísérletben részt vevő személytől pedig a telefon csörgésekor megkérdezték, mit gondol, ki keresi.

A kísérlet során a válaszok találati arányának 25%-osnak kellett volna lennie – mivel összesen négy nevet adtak meg az alanyok. Ennek ellenére az eredmény azt mutatta, hogy a vizsgálati alanyok 45%-os gyakorisággal meg tudták mondani, ki keresi őket telefonon. Ez pedig kizárja annak eshetőségét, hogy az egész pusztán a vak véletlen műve lenne. A kutatás eredménye tehát azt bizonyítja, hogy a telepátia igenis létezik. Sheldrake szerint mindez egy úgynevezett morfogenetikus mező segítségével valósulhat meg, mely a telepátia szempontjából nem különbözik a Jung által említett kollektív tudattalantól.

Nem pusztán szoros családi kötelékek állhatnak a telepátia hátterében, vannak olyan emberek, akik telepatikus képességekkel rendelkeznek. Bár első hallásra talán nevetségesnek tűnhet, az Amerikai Egyesült Államok kormánya is alkalmazott úgynevezett távolbalátó embereket a Star-Gate nevű titkos katonai akció során. A telepatikus képességekkel bíró személyek feladata az volt, hogy titkos katonai bázisok helyét határozzák meg a világ másik felén.

A katonai program főhadiszállása Marylandben volt, Irántól több kontinensnyi távolságra. Ám nem csupán az ellenséges támaszpontok helyét kellett meghatározniuk, hanem a túszok egészségi állapotára vonatkozó információkkal is szolgálniuk kellett a CIA számára. A telepátia ilyen irányú alkalmazása azt mutatja, hogy a jelenséget érdemes komolyan venni.

A teljes cikk itt érhetö el:

[link]

Üdv, Kym

2012. júl. 30. 16:38
 49/72 anonim ***** válasza:

"A találatarány 45 százalékos volt, vagyis jóval magasabb, mint elvárható 25 százalék. Annak, hogy ez a vak véletlen műve, 1000 milliárd az egyhez az eshetősége" - jelentette ki a tudós a brit tudományfejlesztési társaság előtt tartott beszámolójában.

Elmondása szerint ugyanez volt a találati arány akkor, amikor a kísérleti alanyoknak még az elektronikus üzenet beérkezése előtt arra kellett tippelniük, hogy kitől kapnak emailt.

Forrás: Index, tudomány

2012. júl. 30. 16:45
 50/72 anonim ***** válasza:
54%

"Valószínűleg ez sem fog tetszeni, de egyre több helyen látom, hogy az az új tendencia, hogy a szülők tanulnak a leszületett gyermekektől. Ki tudja, az is lehet, hogy csak így állíthatjuk meg a világ pusztulását.. "

Nem mondod, hogy ezt te komolyan elhiszed.... (afféle önnbeteljesítő jóslatként) azt hiszem az ezotériások a terjedő hülesége lesz az ami pusztulásba dönt mindent... leszületett gyerektől tanulnak a a szülei... na, ez valóban pusztuláshoz vezet.

2012. júl. 31. 03:21
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!