Van-e itt nyitott gondolkodásmóddal rendelkező, mágia iránt érdeklődő személy(ek), aki egyedül járja az útját, viszont attólmég szeretne néha gondolatokat/tapasztalatokat cserélni?
"A wicca például ezért kevéssé szimpatikus. Ők szintén vegyítenek, de az ellentmondásokat nem oldják fel."
Hmmm, abba érdekes lehetne belegondolni, hogy az ellentmondások vajon milyen hatást produkálhatnak. Például hozzá ad valami olyat a képlethez amit amúgy nem tennél bele, vagy pont elvesz belőle? Esetleg, mekkora hatása lehet egy-egy ellenhatásnak a képletre?
Kérdező, ha érdekel qigong ülő meditáció, akkor tudok ajánlani könyvet.
Én vegyítek különböző elemeket, például a taoista papírtalizmánok stílusát a korábban leírt saját készítésű ligatúrás rendszerrel. Az eredmény hasonló, mert a ligatúra ugyanúgy fogalmat jelöl, mint a kínai írásjelek. Azaz a két rendszer nem akad össze. Én csak saját rituálékat végzek, mások által írt rituálét nem.
82. Elemtől függ, hozzá is adhat, el is vehet, de mindenképpen zavart fog okozni egy rituáléban, ha ellentmondásos elemeket használsz. A rituáléban használt szimbólum annál erősebb, minél erősebben kötődik hozzá a fogalom, ami miatt használod. Ha ugyanahoz a szimbólumhoz két, ellentétes fogalmi értéket kötsz, az nem lesz előnyös. Legjobb esetben is, nem fog sikerülni a rituáléd.
Csak a válaszodból kiemelt 2 mondatot olvasva felvetődtek bennem a 82-esben feltett kérdések. S gondoltam kiírom, hogy vajon mások hogyan vélekednek róla. :)
Attól függetlenül, hogy minden idetévedőhöz szólt a felvetés, a te meglátásod is ér annyit mint a többieké. :)
Akkor mégegyszer:
#75 (80) Szia! :) Milyen témában vagy érdekelt, milyen mágiával foglalkozol?
#76 (81) Szia! :) Tényleg nem arról szól csak, hogy mit tudsz megcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!