Van-e itt nyitott gondolkodásmóddal rendelkező, mágia iránt érdeklődő személy(ek), aki egyedül járja az útját, viszont attólmég szeretne néha gondolatokat/tapasztalatokat cserélni?
Szerintem sors van, egy általánosabb nagyobb képben egy minta, amit követsz. Viszont le lehet térni róla. Folytatom a gondolatmenetem, ha valakit érdekel és nem vagyok túl elvont..
Én a karmában nem hiszek.
66., ha magadat azért befolyásolod, hogy ezzel jobb, erősebb, hatékonyabb ember legyél anélkül, hogy ezzel másnak ártanál, akkor ez a legjobb megoldás egy sor problémára. Ha olyasmi módon befolyásolod magad, hogy mások fölé kerekedhess az eredménnyel, az mindaddig nem okoz hátrányos dolgokat, amíg nem használod az eredményt.
Kérdező, én a karmát az eredeti értelmezése szerint nézem, mint egy egyetemes jelenség, vagy természeti törvény. Amúgy nem csak rossz karma, "büntetés" létezik, hanem jó karma is. A tettek, döntések következménye. Ha jó döntést hozol, a következmény is jó.
Relatív. Jó, mert a következményei is jók. Nem pillanatnyilag előnyös, azaz nem a cselekedet maga ad előnyt, hanem a következményei. Például ellopok egy kasszányi pénzt, az most nekem "jó", mert van pénzem, de a következménye az, hogy lecsuknak. Ugyanakkor ha úgy döntök, hogy most elkezdek dolgozni, spórolok, csak szükséges dolgokra költök, akkor nem azonnal lesz pénzem, hanem fokozatosan, de ezzel nem károsítok meg senkit, nem veszem el másét, a következménye az lesz, hogy szükség esetén lesz pénz, amihez nyúlhatok. És menet közben is van pénzem, ha nem is sok, és csak szükséges dolgokra költöm. Ez egy nagyon leegyszerűsített példa. Meg nagyon materialista. A karma nem szubjektív, hanem objektív. Az, hogy jónak érezzük e, vagy sem, az a szubjektív.
A mindenkinek jó döntések mindenképpen jók. Ha senki, és semmi nem szenved, akkor a következmény sem lesz szenvedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!