Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Van-e itt nyitott gondolkodásm...

Van-e itt nyitott gondolkodásmóddal rendelkező, mágia iránt érdeklődő személy(ek), aki egyedül járja az útját, viszont attólmég szeretne néha gondolatokat/tapasztalatokat cserélni?

Figyelt kérdés
Mert én igen.

2021. nov. 26. 21:13
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/2705 A kérdező kommentje:
Csak hogy magamnak válaszoljak, az óvatosságnak nem sok köze van az önbizalomhoz.
2021. nov. 27. 20:06
 22/2705 Grimfox ***** válasza:
92%

Ez nem olvasottság, vagy sikeresség kérdése. Van akinek van önbizalma, amikor csinál valamit, van akinek nincs. Nekem sosem volt.

Én többnyire rituális mágiát használok. Meg egyszerűsített írás alapú rituálékat, ahol lehet. Csak akkor, ha tényleg szükség van rá, mert azért a rituális mágia elég macerás tud lenni. Szóval elég ritkán.

2021. nov. 27. 20:15
 23/2705 A kérdező kommentje:
Én is rituális mágiát folytatok, de a ,,kiegészítők,, nélkül, csak talizmánokat, sigileket, vizualizációt használok közben. És persze a saját hangomat.
2021. nov. 27. 20:24
 24/2705 Grimfox ***** válasza:
92%
Akkor "egyszerűsített" rituálét. A látható rész egyszerűbb, a többit belül végzed. Én sigilek helyett írást használok. Magyar rovásjelekből készítek ligatúrákat és azokat használom rituális elemként.(a ligatúra hasonló a sigilhez, csak nem egész mondatokat jelöl, hanem szavakat, vagy szórészeket) Ha lehetőség van rá, akkor állandó szimbólumot készítek egy-egy ligatúrából. Vagy ha sikerül, akkor olyan képet alkotok az összerótt jelekből, amik hasonlítanak az eredeti szó által jelölt dologra. Talizmánokon egészen jól működik.
2021. nov. 27. 20:37
 25/2705 A kérdező kommentje:

Akkor igen, egyszerűsítettet. Most nem én készítem a sigileket.

Amikor sigil mágiát használtam, én a sima magyar abc-t használtam vagy a rúnákat.

Te mire használod a mágiát, ahogy kérdezted apróbb vagy nagyobb dolgokra? Kísérletezel vele?

2021. nov. 27. 21:14
 26/2705 Grimfox ***** válasza:
93%

Én kis dolgokra. Kb ami a korábbi válaszban szerepelt. A saját hangulatom befolyásolására, vagy a negatív érzelmek, és hasonlók miatt felhalmozódott ártalmas "légkör" eltakarítására. Meg amulett, és talizmánkészítésre.

A kísérletek főleg fejben történnek. Alapul veszek egy megoldandó problémát, és aztán gondolkodom rajta, hogy ismerek e módot a megoldására. Ha van egy vázlatos ötletem, akkor finomítom, amíg az általam ismert szabályok szerint működőképessé nem válik. Ha a probléma, amin gondolkodtam olyasmi, ami az én problémám, és zavar annyira, hogy így oldjam meg, akkor meg is csinálom azt, amit előtte elterveztem. Mivel kis dolgokról van szó, nehéz megmondani, hogy az hatott e, amit csináltam, vagy valami más. De azt azonnal tudom, ha nem sikerült.

2021. nov. 27. 21:57
 27/2705 A kérdező kommentje:
Érdekes. Entitásokkal így nekem sokkal könnyebb, mert nem kell tudnom, hogy miképp legyen a probléma megoldva, csak azt, hogy ki tud segíteni a benne.. Persze tudhatom is, ha akarom, de az ugye limitálja a lehetőségeket.
2021. nov. 28. 05:41
 28/2705 Grimfox ***** válasza:
92%
Mindenkinek ízlése szerint. Én nem szeretek másokat dolgoztatni magam helyett, főleg nem a szellemvilágban. A szellemvilággal főképp akkor keresek kapcsolatot, ha tudni akarok valamit.
2021. nov. 28. 09:25
 29/2705 A kérdező kommentje:

Ez valóban ízlés kérdése. Én nem dolgoztatásnak gondolom, hanem segítség kérésnek olyasmihez, ami amúgy valószínű, de biztosra akarok menni/nem valószínű/lehetetlen(?). Ők nagyobb köveket tudnak megmozgatni, mint én.

Olyasmihez sem kérnél segítséget pl hogy könnyebben tanulj, kreatívabb legyél, jobb memória?

2021. nov. 28. 13:50
 30/2705 Grimfox ***** válasza:
78%
Olyasmihez különösen nem. Az mind a saját teljesítőképességemen belül van, csak jobban ki kell használni. Igazából ahhoz még csak mágiára sincs szükség, bizonyos meditációs, és koncentrációs gyakorlatokkal ezeket lehet fokozni ideiglenesen. Ha rendszeresen gyakorolják, akkor pedig tartósan. Semmi olyanhoz nem kérnék külső segítséget, ami a saját belső tulajdonságaim befolyásolását célozza. Egyfelől mert ezek könnyen elérhetők saját erőből is, másfelől külső operátort engedni a saját belső világodba nem annyira biztonságos. Még ha ez a külső segítő a legjobbat akarja is, mivel nem ember, nem biztos hogy úgy nyúl bele a dolgokba, ahogy az egy embernek megfelel. Ha meg nem egészen, vagy egyáltalán nem jóindulatú, akkor tényleg veszélyes önként engedni.
2021. nov. 28. 15:50
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!