Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Van-e itt nyitott gondolkodásm...

Van-e itt nyitott gondolkodásmóddal rendelkező, mágia iránt érdeklődő személy(ek), aki egyedül járja az útját, viszont attólmég szeretne néha gondolatokat/tapasztalatokat cserélni?

Figyelt kérdés
Mert én igen.

2021. nov. 26. 21:13
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/2705 A kérdező kommentje:

Értem. A problémám ezzel csak az, hogy én nem ezt látom a világban. A rossz nem mindig kapja meg a büntetését és a jó nincs mindig megjutalmazva. De ez egy túl általános mondat, szinte fájt leírni.

Követsz valamilyen irányzatot? Vagy tisztán az eddig megszerzett tudásod alapján összeállított saját munkádat végzed?

2021. nov. 29. 21:21
 72/2705 Grimfox ***** válasza:
90%

A karma elég szövevényes, nem azonnali adok-kapok. Meg ugye feltételezi a reinkarnációt. A reinkarnáció beiktatása nélkül a rendszerbe nincs értelme karmán gondolkodni.

Nem követek irányzatokat. Csak ilyen nagy általánosságban, maximum. Például foglalkozok alap szinten qugong-gal, de nem valamelyik irányzatot művelem, csak az általános elvek alapján használom. Inkább saját kútfőből dolgozok. Nem vagyok képes nagy dolgokra, mert ilyen módon csak a tehetséges útkeresők tudnak nagyobb dolgokat elérni, de legalább nem is futok túl gyakran taposóaknákra. Persze még fiatalabb koromban próbálkoztam irányzatkövetéssel, de hatalmas csalódás volt. Sok szempontból. Mivel nem lehet leírni a rendszer nevét, ezért ezt így kihagyom. A gyk nem enged bizonyos szavakat leírni. Gondolom levédették, vagy hasonló.

2021. nov. 29. 21:32
 73/2705 A kérdező kommentje:

A qugong olyan vagy ugyanaz, mint a chi kung? Én évekkel ezelőtt belekóstoltam, de sajnos abbamaradt, mert akkor nem tudtam biztosítani megfelelő körülményeket a gyakorlásához.

Én nem követek irányzatot, ami gondolom egyértelmű. Persze voltak különböző ,,hangulataim,, az évek során, de sosem azonosítottam magam egy adott rendszerrel. Nekem ez így működik. Mindenhonnan szerezhetek kincseket és használhatom azt, ami leginkább megfelelő a célomnak.

2021. nov. 29. 22:08
 74/2705 Grimfox ***** válasza:
92%

A qigong a pinyin átírása a chikung-nak, vagy csikungnak. Csak az írásmód tér el, ugyanazt jelenti.

Én is csak az ülőmeditációit gyakorlom a qigongnak, a mozgásos gyakorlatokat nem csinálom, meg nem is vagyok elég hajlékony hozzájuk.

Amíg összeegyeztethetők az elemek, addig szerintem is lehet több rendszert használni. Akkor van gond, ha a két rendszerben ugyanannak a szimbólumnak például eltérő töltete van. Keleten például a Hold sok helyen hímnemű, míg nálunk főképp nőnemű. A Nap meg a távol-keleten több helyen nőnemű, nálunk az egyik legférfiasabb szimbólum. Amíg az ilyen problémák nem merülnek fel, szerintem lehet vegyíteni az elemeket.

A wicca például ezért kevéssé szimpatikus. Ők szintén vegyítenek, de az ellentmondásokat nem oldják fel.

2021. nov. 29. 23:36
 75/2705 anonim ***** válasza:
100%
Én is ilyen vagyok ☺️
2021. nov. 29. 23:36
 76/2705 anonim ***** válasza:
100%
Ha tárgyak elbájolását és manifesztációt gyakorlok,akkor mondhatjuk azt ,hogy foglalkozok a mágiaval es spiritualitassal? Mert nagyon erdekel a tema ,de eddig csak ezeket tudom megcsinalni ^^
2021. nov. 29. 23:46
 77/2705 Grimfox ***** válasza:
90%
Amit csinálsz, része a spiritualitásnak, de a spiritualitás nem csak arról szól, amit meg tudsz csinálni. Világnézet, és filozófia is, nem csak gyakorlati hasznú tudás. Azt mondhatjuk, hogy foglalkozol mágiával, mert ezek mágikus műveletek. A spiritualitás meg jön magától, ahogy új dolgokat keresel, és tapasztalsz meg.
2021. nov. 30. 00:12
 78/2705 A kérdező kommentje:

Qigong engem is érdekelne, főleg ilyen hidegebb időjárásban komfortosabb lenne, mint kint és kényelmesebb, mint a bútorokat kerülgetni bent.

Rendszereket egy rituálén belül nem vegyítek. Én amúgy saját magam által kitalált rituálét nem csinálok, nem tudom, hogy fogok-w. De pl a Circle of Power-ben, amit én használok, az elemek és az égtájak máshol vannak, mint az LBRP-ben.

Én Wicca-val kezdtem, nem tartott túl sokáig.

2021. nov. 30. 05:31
 79/2705 A kérdező kommentje:
Szia #75! :) #76 is te vagy?
2021. nov. 30. 05:37
 80/2705 anonim ***** válasza:
100%
76 nem én vagyok :) 75 voltam
2021. nov. 30. 07:20
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!