Van-e itt nyitott gondolkodásmóddal rendelkező, mágia
iránt érdeklődő személy(ek), aki egyedül járja az
útját, viszont attólmég szeretne néha
gondolatokat/tapasztalatokat cserélni?
311/2705 A kérdező kommentje:
Nekem az idegesség könnyen jön és könnyen megy. Normál állapotomban teljesen semleges vagyok, azt hiszem.
Írásban még nem látszik meg rajtam, hogy ideges típus vagyok. Tudok javítani, ezért a félregépelés, fogalmazási hiba ritkább. Élő szóban más a helyzet.
Az az egészséges. Ha az idegesség, stressz csak addig tart, amíg van stresszforrás. Ha olyankor is szorongsz, stresszelsz, amikor nincs látható oka, az már probléma.
Tanultam stresszoldó módszereket, így nem olyan rossz, mint lehetne, de ez is csak tüneti kezelés.
2021. dec. 8. 13:50
313/2705 A kérdező kommentje:
Általában amikor válaszokat írsz (a jól informálton kívül) semlegesnek, pártatlannak hatsz. Biztonságosnak ugynakkor távolságtartónak.
Nem jó dolog szerintem érzelmi alapon reagálni mások kérdéseire. Olyan kérdésekre ritkán válaszolok, ahol érzelmi reakciót vár a kérdező. És onnan ki is hurrognak, hogy de érzéketlen vagyok. Olyan kérdésre meg nem is válaszolok, ahol tudom, hogy felidegesíteném magam. Ha véletlen belefutok ilyenbe, mert a kérdésből nem volt egyértelmű, hogy a kérdező, vagy a várható válaszolók idegesítőek, akkor onnan gyorsan távozok is. Ez ilyen önvédelem. Volt már, hogy valaki csak azért regisztrált gyorsan egy fiókot, hogy egy kérdéssel kapcsolatban privátban közölhesse, hogy édesanyám pénzért nyújt szekxuális szolgáltatásokat. Csak nem ezekkel a szavakkal. Aztán törölte a fiókot. Az ilyeneket igyekszek elkerülni közös felületen.
2021. dec. 8. 14:04
315/2705 A kérdező kommentje:
Az emberek olyan kicsinyesek és bunkók tudnak lenni.
316/2705 A kérdező kommentje:
Az én rituáléimnak, mostanában, fontos eleme az érzelmi transzmutáció. Először nagyon nehéz volt előhívnom egy érzelmet, bármilyen érzelmet. Mostmár folyamatosan fejlődik ez a képességem és sokkal többmindent érzek, nem csak a rituálékban. Gyakorlatilag szinte érzelem-mentesen éltem előtte. Ettől pszichopata vagy szociopata lennék? (gyakorikérdések szerint..:)
Én nem gondollak érzéketlennek, inkább óvatosnak, ami nem baj, nem kell mindig a konfliktust keresni.
Az érzelmek nagyon erős hajtóerővé válhatnak a szellemi munkában. Sok esetben nélkülözhetetlenek is. Én is használnám a módszert, ha tudnám. Helyette alternatívaként vagy a koncentrációt erősítem, vagy a rituálé elemeit válogatom össze úgy, hogy fokozzák a koncentrációt. Így legalább működik, még ha hajtóerő híján nem is olyan erős a végeredmény. Biciklivel is oda lehet érni, ahová kocsival, csak kocsival hatékonyabb.
2021. dec. 8. 15:24
318/2705 A kérdező kommentje:
Én csak tavasszal szereztem tudomást erről, akkor került először a kezembe egy olyan könyv, amiben ez nagyon fontos. A leírás szerint csak éreznem kellett, amit tudok, amennyit tudok... Jelentős fejlődést vettem észre azóta, a mindennapi életben is. Szerencsére nem a negytív érzéseim erősödtek. Igazából lehet, hogy semmi sem erősödött, csak jobban felfogom az érzéseim.
319/2705 A kérdező kommentje:
Igazából az a bizonyos élet-szeretetem is azóta alakult ki.
320/2705 A kérdező kommentje:
És ha nem masszív negatív kisugárzású emberek vennének körbe, akkor folyamatosan úgy érezhetném magam, mintha ,,high,, lennék. (Ez lehet, hogy nem jó hasonlat, mert soha nem próbáltam tudatmódosító szereket, alkoholt kivéve.)
Kapcsolódó kérdések: