Van-e itt nyitott gondolkodásmóddal rendelkező, mágia iránt érdeklődő személy(ek), aki egyedül járja az útját, viszont attólmég szeretne néha gondolatokat/tapasztalatokat cserélni?
Figyelt kérdés
Mert én igen.2021. nov. 26. 21:13
1841/2705 Grimfox válasza:
Szexuális felvilágosítást nem, de az alapvető nemi különbségektől, és hasonlóktól is óvják őket. Nem csak a másik nem testéről nem tudnak semmit, a sajátjukról sem. Sem arról, hogyan kellene gondolniuk magukra. Ugyanakkor egy rakás olyan dolgot láthatnak, amit nem lenne szabad. Katasztrófákat, erőszakot, a fegyverek olyan beállítását, mintha szükséges, és jó részei lennének a mindennapi életnek, stb.
1842/2705 A kérdező kommentje:
Nem értem miért kell olyan nagy tabunak lennie az emberi tesnek amúgy, hiszen mindenkinek van..
2022. jan. 22. 22:17
1843/2705 Grimfox válasza:
Mert a gyerekek elég kényelmetlen kérdéseket tudnak feltenni, ha kapnak alap ismereteket. A felnőttek pedig ezt nem szeretik. Ha hazudsz nekik, az hülyeség, később visszaharap, ha túl sokat mondasz, lecsuknak szexuális zaklatásért(mert miért ne...), ha pont eleget mondasz, akkor elkezdenek érdeklődni a téma iránt, és hát a gyerekeknek csak fokozatosan alakul ki a szégyenérzete. Főleg iskolában, alsóban. Ha túl keveset mondasz, akkor is kíváncsiak lesznek, és még inkább saját szakállra kezdenek el "kutatásokat végezni" az óvoda/iskolaudvaron, a bokor mögött. Vagy ami még rosszabb, már hozzáférnek az internethez is. Tapasztalatból mondom. Mellettünk egy mezőgazdasági szakmunkás suli van. Gyerekkoromban is itt volt. Átjártunk unokanővéremmel, meg még egy rokonnal játszani a parkba teljesen legálisan, és megengedetten, egy kerítéslyukon át. És hát persze, hogy összefutottunk a középsulisokkal. Na, a szexuális felvilágosítást meg is kaptuk már 6 évesen. Sőt, pucér csajos franciakártya lapokat is kaptunk ajándékba. Szerencsére piszok későnérő típus voltam, 13 éves koromig a téma nem is érdekelt különösképpen. De a felvilágosítás az megvolt. Van akinek nem gond, van akinek igen. Ezért jó, ha pedagógusok, fokozatosan végzik, nem pedig hülyegyerekek, akik állattenyésztőnek tanulnak, és viccből ilyeneket mesélnek 6 éves kölköknek.
1844/2705 A kérdező kommentje:
Oh, ezt nem tudtam. Mondhatni safe place-ben nevelkedtem ilyen szempontból. Csak lány iskola... azért hátránya ennek is volt bőven. Például a teljes megvonás.
Nekem csak óvodában csattant el egy kéretlen csók, az én részemről kéretlen. Plusz én tökön rúgtam egy kisfiút.
2022. jan. 22. 22:48
1845/2705 A kérdező kommentje:
Milyen vagány már a legális kerítéslyukon átjárni játszani. :D
2022. jan. 22. 22:51
1846/2705 Grimfox válasza:
Ha látnád azt a parkot(bár már nem olyan szép), te se tudnád megállni, hogy ne lógj be minden adandó alkalommal. 200+ éves fák voltak még akkor mindenfelé. A kollégium egy kastély, körülötte épültek az iskolaépületek, a park meg hát...akkor még gyönyörű volt. Egyik koleszos egyszer bevitt minket a kastályba. A központi csarnok részen még megvoltak akkor(most nem tudom) a régi freskók, és a lépcső, meg kőmunka dizájnja. Kívülről is szép persze, amennyit lehetett, megtartottak az eredeti külsőből. Kalandpark gyerekeknek, legalább is amíg a felnőttek nem kapnak el:D
1847/2705 A kérdező kommentje:
:) Nekem az ilyen kalandok úgy hiányoztak gyerekként. Olyan jó, hogy neked voltak.
2022. jan. 22. 23:03
1848/2705 Grimfox válasza:
Erdőbe is rendszeresen vittek minket. Persze nem ilyen Mátra méretűekbe, csak városszéli erdőkbe. Szerintem egészen óvodás korunktól, bár az időt nem tudom pontosan belőni. Volt az erdő szélén egy házalap, amire sosem épült ház. Nagymamánk bemesélte, hogy várrom :d Az erdő igazából egy hosszú, mély agyagos vízmosás körül nőtt, és az ilyen vízmosások összegyűjtenek mindent az erdőből kb egy helyre. Akkortájt kezdtem el koponyákat hazahordani. Mondjuk akkor még csak kutyákét. Nem engedtek be vele a házba :/
1849/2705 A kérdező kommentje:
Ez nagyon durva. :O Kis Grimfox koponyákkal kalandozik haza az erdőből... Mi lett velük? Vissza kellett vinned oda, ahol találtad? Vagy tele van a kert elásott csontokkal? (A koponyák a szobádban mostmár legálisan vannak bent?:))
2022. jan. 23. 02:24
1850/2705 A kérdező kommentje:
Egy új érzést kaptam ma az Angyaltól, mély nyugalmat. Olyan gyakorlatot csináltam, amiben fogni kellett egy teljesen átlagos hétköznapi tevékenységet (én edényeket törölgettem, miközben zenét hallgattam) és el kellett dönteni, hogy most ezt a dolgot azért csinálod, hogy ezzel közelebb kerülj hozzá. Erre kellett közben gondolni, nem folyamatosan, görcsösen, de tudni kellett közben. Egy idő után először azt az erős szeretet éreztem, amitől megszakad a szív; aztán belevontam egy másik gyakorlatot, amiben azt kell vizualizálni, hogy az Angyal vagy és az ő szemeivel nézed önmagad, kívülről, ekkor egyszercsak mély nyugalmat éreztem, ami nem múlt el egy ideig azután sem, hogy már visszatértem a saját perspektívámba.
2022. jan. 23. 05:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!