Van-e itt nyitott gondolkodásmóddal rendelkező, mágia iránt érdeklődő személy(ek), aki egyedül járja az útját, viszont attólmég szeretne néha gondolatokat/tapasztalatokat cserélni?
Lassan jönnek elő a gondolataim. Még hozzá kell fűznöm azt, hogy vajon kell-e többet tudnunk erről az élet-halál témáról? Sokan többet tudnak biztosan, de kell-e?
Ha valaki az élet-halál misztériumot tanulmányozza, és sikeresen(nem valami new age cuccba fut bele), az elég jól meg tudja mondani, hogy holnap még élni fog e. Igazából már az önvizsgálat magasabb fokán meg tudja mondani az illető, ha közeledik a halála. Még akkor is, ha nem szívroham, vagy hasonló fogja okozni, hanem mondjuk egy adott pillanatban rendelkezésére álló eszközökkel nem elkerülhető baleset miatt. Van, aki "véletlen" érzi meg valahogy a halálát, és pánikba esik, nem tud vele mit kezdeni, nincs rá felkészülve. Aki ezt a misztériumot tanulmányozza, az felkészül rá.
Ezért becsülöm, és tisztelem a hospice rendszert. A haldoklót, és a családtagokat is felkészítik. Gőzöm nincs, ezt pénzért csinálják e(úgy értem, hogy zsebből fizetik, nem tb, vagy más biztosítás), de én szívesen fizetnék, ha a családomnak emiatt könnyebb lenne.
Tudom, hogy nem azért írtad, hogy elismerést kapj, de azért erre biztosan nem sokan gondolnak.
Életem egyik legdurvább horrorfilme pont ebben a témában volt, nagyon felzaklatott. Lake Mungo
Mire nem gondolnak sokan?
Én csak démonos/kísértetes, zombis, és ufós horrorokat nézek, azokat is évente kb egyszer. Vagy ritkábban. Filmet is kb ilyen gyakran nézek. Ezt a lék mungót pl nem is ismerem.
A halálra való felkészülésre. Hogy mi lesz a családjukkal előtte-utána. Vagy hogy hogy mi lesz, ha nekik hal meg valakijük. Legalábbis nekem vegyes tapasztalataim vannak abban, hogy ki hogyan kezeli ezt.
Tudom, hogy nem vagy nagy filmes. Ez a film kísértetes (is), úgyhogy benne lenne a kategóriáidban.
Az emberek tabuként kezelik a halált. Van aki viccelődik vele, de amikor a közelébe kerül a valódi halál gondolatának, teljesen megváltozik a viselkedése, gondolkodása. Általában inkább kerülik gondolatban a témát, amíg már nem kopogtat az ajtón. Akkor viszont már késő. Szerintem egészséges valamilyen szinten foglalkozni a halállal, gondolkodni rajta, elképzelni, milyen lesz az életed valaki nélkül, vagy milyen lesz valaki élete nélküled. Az öngyilkos gondolatokat például nagyon szépen letapossa az utóbbi.
Ha kísértetes, lehet, hogy összeakadok vele valamikor, amikor filmet keresek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!