Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Van-e itt nyitott gondolkodásm...

Van-e itt nyitott gondolkodásmóddal rendelkező, mágia iránt érdeklődő személy(ek), aki egyedül járja az útját, viszont attólmég szeretne néha gondolatokat/tapasztalatokat cserélni?

Figyelt kérdés
Mert én igen.

2021. nov. 26. 21:13
 1811/2705 A kérdező kommentje:
1809 Semmi gond, már rég volt.:) Hogyan talál vki mentort? Te hogyan találtál? Ehhez nyilván egy meghatározott területen belül kell mozogni. Vagy nem? Hogyan működik ez az egész? Én kb semmit nem mernék elmondani egy idegennek.
2022. jan. 21. 12:51
 1812/2705 Grimfox ***** válasza:
100%
Mivel főképp szimbólumok érdekeltek, és már akkor is azokkal dolgoztam(kevesebb sikerrel), meg mivel akkoriban főleg könyveket zabáltam szó szerint tucatszámra, ezért nem gondolkodtam azon, hogy feladjam. Meg volt egy pár ismerősöm, akik hiteles képességekkel bírtak, amiket tudtak bizonyítani. Ha ők képesek rá, akkor lehetséges, akkor csak dolgozni kell érte. Akkoriban kerestem olyat, aki tudna tanítani, de a környezetemben lévők általában inkább ösztönös képességekkel rendelkeztek. Most meg már nem is nagyon reménykedek benne, hogy olyat találok, aki tanítana.
2022. jan. 21. 13:46
 1813/2705 A kérdező kommentje:
Grimfox ne add fel, ha szeretnél mentort találni. Végezz rituálét a mentorért.. :) (Nem viccnek szántam.)
2022. jan. 21. 13:58
 1814/2705 Grimfox ***** válasza:
100%
Erre nem tudok olyan rituálét összeállítani, ami működne. Illetve tudok, de az arról szólna, hogy egy személy(leendő mentor) élete folyását, vagy szándékát befolyásolná. Az meg nem tiszta játék. Az ilyen bevonzásos dolgokkal nem foglalkozok, az sem játszik. Annyit tudok tenni, hogy hallatok magamról. Az is nagy gond, hogy a mindenféle mesterekben nagyon elvesztettem a bizalmamat. Találkoztam egy bizonyos védjegyzett, így nem említhető módszer "mestereivel" elég magas szintűekkel is. Miattuk veszett el a bizalmam nagy része. Ismerek egy személyt, akitől tudnék tanulni, de nem igazán tart tanítható nyersanyagnak. Még 4 éve megígérte a csoportnak, hogy megtanít minket tűzönjárást vezetni, de aztán a csoport eredeti szervezője meghalt, és azóta 1-2 alkalommal láttuk csak. Most szült a felesége nemrég, nem valószínű, hogy egyhamar újra felbukkanna.
2022. jan. 21. 16:56
 1815/2705 A kérdező kommentje:

Miért vagy biztos benne, hogy befolyásolnád az élete folyását? Mi van, ha benne van az élete folyásában az, hogy te valamilyen módon keresed? Az ugyanakkor tökéletes hozzáállás, hogy hallatsz magadról.

Nekem ez a befolyásolás nem olyan egyértelmű, mint neked, hiszen naponta befolyásolunk másokat és befolyásolnak minket ilyen vagy olyan módon. Hol van az etikus határ? Mert hogy a média nem ismeri ezt a fogalmat, az biztos.

Mi az a tűzönjárás? Konkrétan az, amit jelent?

2022. jan. 21. 17:11
 1816/2705 A kérdező kommentje:
Ja és miért is nem vagy tanítható nyersanyag? Mert mindig igazad van? :)
2022. jan. 21. 17:20
 1817/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

Mert csak olyan módon tudnék mágikus eszközökkel tanítót keresni, ami az illető befolyásolásával járna. A mágikus befolyás nem része egy ember természetes életfolyamának. Pont ezért olyan korlátozott a jogszerű használhatósága. A hétküznapi befolyást nem hasonlítanám össze a mágikus úton elérttel, bár vannak, akik képesek az akaratukat ilyen szinten rákényszeríteni másokra. Ezt sem tartom szerencsésnek. A másik az elárasztás, és a tudatalattival való babrálás, amit a média csinál. Azzal egy az egyben nem értek egyet.

A tűzönjárás az, aminek gondolod. Raknak egy nagy máglyát, és amikor a fából sárgán, vagy vörösen izzó parázs lesz, szőnyeggé terítik, és átsétálnak rajta. Mentem már át rajta, és a kis piromániás lelkemnek nagy élmény volt.

Túl sok dolgot olvastam, túl erős véleményem van, és túlzottan ragaszkodok hozzá. Egy tanító nem fog azzal bajlódni, hogy bizonygassa nekem, én tudom rosszul és ő tudja jól. Olyan embert keres, aki alkalmasabb arra, hogy tanuljon.

2022. jan. 21. 18:29
 1818/2705 A kérdező kommentje:

"kis piromániás lelkemnek nagy élmény volt" Nekem is van egy ilyen lelkem. :)

Mennyit mentél? Mit éreztél?

Én ilyen szempontból a perfekt diák lennék. Sok más szempontból pedig nem.

De ha láthatóan ennyi igazságtalan befolyásolás ér mindenkit, mi lenne abban olyan szörnyű, ha te is használod a számodra rendelkezésre álló eszközöket?

2022. jan. 21. 18:47
 1819/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

Olyan 3-4 méteresre húztuk ki a szőnyeget. Igazából azt éreztem, hogy meleg a talpam alatt a sok rög, amin járkálok. Meg hogy néhány kisebb parázsdarab átkandikál a lábujjaim között. De semmi fájdalmat, égést, vagy más "kényelmetlenséget".

Miért kéne nekem is olyanná válni, mint azok, akiket elítélek amiatt amit csinálnak?

2022. jan. 21. 19:01
 1820/2705 A kérdező kommentje:

Vagány. Mikor történt ez?

Értem, és nagyra értékelem a felfogásod.

Én csak a határt nem látom. Nem befolyásoljuk egymást azzal, ha beszélgetünk?

2022. jan. 21. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!