Van-e itt nyitott gondolkodásmóddal rendelkező, mágia iránt érdeklődő személy(ek), aki egyedül járja az útját, viszont attólmég szeretne néha gondolatokat/tapasztalatokat cserélni?
A lélek csak az élet oka. Az, hogy hogyan, és miért mozog a test alacsonyabb szinten keresendő. A testben megvannak az átmenetek a szellemi, és fizikai részek között. Mivel vannak átmenetek, ezért egységet alkot, nem különálló dolgok dolgoznak együtt. Olyan, mintha lenne egy kétirányú csatorna, a legalsóbb szinttől a legfelsőbbig, amin a szándék(informáciü), és az erőforrások(életerő) áramolhatnak. Nem szabadon, legalább is egy átlag embernél, de annyira igen, hogy funkcionáljon a test. A szellem(elme, tudatos, tudattalan, ösztönszféra) felelős az emberi lény létezéséért, mint testet öltött élőlény. A szellem, és a test létezéséhez is életerő kell, ezt hívják a kínaiak qi-nek(chi). A fizikai testben ez az idegekben, és vérben áramlik, tulajdonképpen a biokémiai energiát is ennek egyik formájaként tekintik. Ezt követi a bioelektromos energia az idegekben, és az agyban. Az agyat tekintik a szellem, és a test közötti elsődleges kapcsolatnak. Az elektromosság már félig nem anyagi energia, ezért ez reagál leginkább a fizikai síkon nem, csak a szellemin áramli energiára. A szellemi energia is felosztható sima életerőtől kezdve a szellemet tápláló erőig különböző "finomságú" energiára, de mind ugyanaz az erő, más megnyilvánulásban. Azaz állandó kapcsolat van minden szinten. A szellem pedig valamennyire képes ezt befolyásolni, hiszen ez az energia élteti. Aki ért hozzá, annak nagyobb az irányítása.
Ez így leegyszerűsítve nem biztos hogy érthető, nem vagyok jó magyarázó, és ez több könyvből összeszedett ismeret, ami önmagában is egy kisebb könyvnyet kitenne. Alapszinten értem én is csak, ezért csak alap szinten tudom hasznosítani, de már ez elég bizonyíték, hogy a valóságból legalább egy kis részt értek. Illetve úgy vélem. A tévedés jogát fenntartom.
A belgyógyász tömött vele? Gratulálok.
Írásban nagyon jó vagy, ne aggódj. :)
Én egyszerűen csak nem beszélek eleget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!