Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Van-e itt nyitott gondolkodásm...

Van-e itt nyitott gondolkodásmóddal rendelkező, mágia iránt érdeklődő személy(ek), aki egyedül járja az útját, viszont attólmég szeretne néha gondolatokat/tapasztalatokat cserélni?

Figyelt kérdés
Mert én igen.

2021. nov. 26. 21:13
 1181/2705 A kérdező kommentje:
Ha nem is számít mások véleménye, akkor is kaphatsz érdekes (jó értelemben) hozzászólásokat, bár kis eséllyel. Én azért kíváncsi lennék, hogy milyen válaszokat kapnál, a reputációdra való tekintettel. :)
2022. jan. 2. 22:50
 1182/2705 Grimfox ***** válasza:
100%
"Reputáció". Ugyanolyan válaszokat kapnék, mint az új regisztrálók. Ők sem kérdeznek kevésbé komolyan, mint én. Ők sem tudnak kevesebbet, mint én. Ők sem akarnak kevésbé tudni, mint én. Most hiába írnám ki, hogy "A szellemi erő és életerő, amit mozgósítasz, miként alakul fizikai/kinetikus energiává" mert más szavakkal már megkérdezték, és láttam a válaszokat is. Egyszerűen ha van is az oldalon aki tudja a választ, nem osztja meg(amit megértek valamennyire). Bár valószínűbb, hogy a téma teljes megközelítése hibás részemről. A kötekedést, meg trollkodást pedig kihagynám az életemből.
2022. jan. 2. 23:02
 1183/2705 anonim ***** válasza:

"európai, így a magyar mesékben is a róka mindig negatív szereplő, gyerekkorban ez ivódik be, felnőtt korban pedig hogy veszettek, rühesek, lopnak a baromfiólból, stb. Kell az ellenpropaganda."

Van ahol istenkênt tisztelik a rókát pl a rizs istenekênt . És sajnos a róka tényleg minden mesében ilyen , de van ahol tisztelik,arról kéne egy mesét csinalni :D

2022. jan. 2. 23:59
 1184/2705 A kérdező kommentje:
Grimfox reputációt úgy értettem, hogy pl én nem mernék válaszolni a kérdésedre. Megértem, hogy a trolloskodás nem hiányzik. Akkor vársz, hátha vki kérdez vmit, amire vki válaszol vmi hasznosat? Mondjuk ezért is vagyunk itt..
2022. jan. 3. 02:14
 1185/2705 A kérdező kommentje:
11111616 Szia:) Igen, lehetne olyan mese. A Kis Vuk is olyasmi, ha jól emlékszem (?!). Persze az nem tanmese.
2022. jan. 3. 02:16
 1186/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

1183., igen, főképp Japánban Inari isten hírvivőjeként szerepel, és szívesen látják a rizsföldeken, mert megeszi a kártevőket. De ott is megkülönböztetik a jó(általában inari, vagy Dakini-ten szolgái), semleges(kb a vad rókák), és a gonosz(rókadémonok) kategóriáit.

Igen, nagyjából várok, és figyelek, közben pedig hatvanhárom más forrásban kutakodok darabkák után.

A kis Vukban is csak azért jó a róka, mert ők a mese főszereplői, de ugyanúgy azt mutatják be, ahogy lopja a baromfiudvarból az állatokat, és kijátsza az embert. Persze a mesében nekik drukkolunk, és a gyerekeknek ez egy pozitív mese a rókáról, de igazából nem sok jó tulajdonságát mutatják be. A könyv méginkább ilyen, kevésbé meseszerű, de ott sokkal nagyobb hangsúly van a róka, és az erdő egyensúlyán, együttélésén.

2022. jan. 3. 09:33
 1187/2705 A kérdező kommentje:

"A szellemi erő és életerő, amit mozgósítasz, miként alakul fizikai/kinetikus energiává"

Kifejezetten ez érdekel vagy ez csak egy a sok közül?

2022. jan. 3. 12:34
 1188/2705 Grimfox ***** válasza:
100%
Utóbbi. Egy a sok közül. Ez csak egy lépés egyetlen dologban, ami érdekel, több lépést nem ismerek, vagy csak félig, és ugyanígy csak részleteket ismerek más dolgokkal kapcsolatban. Ezt csak amolyan példának mondtam. Nem mintha meg tudnám csinálni, ha a teljes módszert ismerném, de akkor legalább tudnék kísérletezni, és ha valaki olyan kérdezné, akiről úgy vélem, hogy hasonlóan elsődlegesen ismeretre vágyik, akkor tudnék válaszolni neki.
2022. jan. 3. 12:49
 1189/2705 A kérdező kommentje:
Az a kérdés pl kiterjed arra is, hogy hogyan mozgatjuk ezt a hús/csont/inak/stb testet?
2022. jan. 3. 14:45
 1190/2705 Grimfox ***** válasza:
100%
Nem, mert az egyértelmű, legalább is azután, hogy az ember tanul a témában. A test befolyásolása, még az alap funkciók felett is elég egyételmű. Az akarat testen túli kiterjesztése a fizikai világra a nehezen megválaszolható kérdés.
2022. jan. 3. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!