#2*Sü Csodálom a kitartásod és az energiádat. Én már az olvasásba is kezdek belefáradni.
Amúgy rájöttem a hónapokig tartó éjszakák és nappalok okára: a Föld közepe ugye mágneses, erre mutat az iránytű is. Ezért magához vonzza a napot is. Ezért van az, hogy a nap hónapokig a Föld korong közepéhez közel kering. Ilyenkor a pizza szélén sötét van. Majd a sok napenergiától a Föld közepe felmelegszik, a mágneses atomok túlmelegszenek és felgyorsulnak. Ekkor fellép a negatív logika és a mágneses atomok nagy sebességük és sűrű mozgásuk miatt mágneses vonzerejük csökken. Vagyis inaktívabbá válnak. Ennek következtében már nem vonzzák a napot. Ez magyarázza a mágneses pólus változását is! Ilyenkor a nap visszatér a pizza szélére és ott kering. Ekkor van a pizza közepén sötét amég a mágneses atomok újra kihűlnek, hogy újra magukhoz vonzzák a napot és kezdődik minden elölről.
Na?
Ha netán a jövőben meglátjátok ezt a magyarázatot valami lapos Föld oldalon akkor tudjátok, hogy tőlem ered. Azt hiszem paentelni fogom.
Kedves kérdező.
1. elveted a tudományos ellenérveket, sőt hozzáteszed, hogy azoknak itt nincs létjogosultsága.
2. ha mégis szóba kerülnek, mindről azt állítod, csalás, átverés, hazugság, összeeesküvés.
3. rendelkezel egy "dogmával": a Föld lapos, és ezt meg sem próbálod tudományos hitelességgel alátámasztani.
Megkérdezném akkor: elismered-e, hogy a laposföldbe vetett hited semmiben sem különbözik a különböző vallási szektás hitektől?
Kedves Wadmalac (#71-es válasz),
„1. elveted a tudományos ellenérveket, sőt hozzáteszed, hogy azoknak itt nincs létjogosultsága.”
Olvasd át még egyszer a #61-es kommentem.
Ahogy említettem, ezotéria kategóriában nincs létjogosultsága. A kérdés alapból a tudomány kategóriába került, ám később átrakták az ezotéria kategóriába.
- Hogy hol írtam ezt? Egyszerű szövegértés:
#61-es kommentből -> "A kérdés alapvetően nem az Ezotériába került volna, ám később ide átrakták. Ettől eltekintve; már 'ők' is úgy gondolták, hogy nem a Tudomány kategóriában ennek a helye.
Akkor felmerül a kérdés, - a laposföldtől eltekintve, ezoterikus szinten -, hogy miért kell érveket és ellenérveket keresni; megmagyarázni tudománnyal? A tudománynak semmi köze az ezotériához."
„2. ha mégis szóba kerülnek, mindről azt állítod, csalás, átverés, hazugság, összeeesküvés.”
Lehet hazugság, de ezt is már kifejtettem.
„3. rendelkezel egy "dogmával": a Föld lapos, és ezt meg sem próbálod tudományos hitelességgel alátámasztani.”
Az 1. pont válasza. - De megpróbálhatod mindezeket tudományosan bizonyítani.
#61-es kommentből -> "Ha ebben a kategóriában maradunk - és ragaszkodunk a tudományhoz, matematikához -, feltehetném kérdésként a következőket is, várva rá a tudományos bizonyítást, ellenérveket:
'Mi a bizonyíték Isten létezésére?',
'.. a szellemek létezésére?',
'.. az UFO-k létezésére?',
'.. a deja-vu érzésre?'"
„Megkérdezném akkor: elismered-e, hogy a laposföldbe vetett hited semmiben sem különbözik a különböző vallási szektás hitektől?”
A Föld alakja semmiféle módon nem kapcsolódik a szektás hitekhez. Azonban az sem, ha valaki hisz valamiben, csak nem tudja alátámasztani; pl. a szellemekben.
Az, hogy valaki hisz valamiben semmilyen szektás - hithez - valláshoz sem kapcsolódik.
------
2*Sü nevű felhasználó válaszaira később reagálok.
"„Megkérdezném akkor: elismered-e, hogy a laposföldbe vetett hited semmiben sem különbözik a különböző vallási szektás hitektől?”
A Föld alakja semmiféle módon nem kapcsolódik a szektás hitekhez. Azonban az sem, ha valaki hisz valamiben, csak nem tudja alátámasztani; pl. a szellemekben.
Az, hogy valaki hisz valamiben semmilyen szektás - hithez - valláshoz sem kapcsolódik."
Aha.
Esetleg még a ceremóniaszabályzat, szent könyv hiányzik.
"Ahogy említettem, ezotéria kategóriában nincs létjogosultsága. A kérdés alapból a tudomány kategóriába került, ám később átrakták az ezotéria kategóriába."
Ha a kérdés alapból a tudomány kategóriában lett kiírva, akkor elég szánalmas érv a tudományos cáfolatok ellen, hogy most már ezotériában van.
Akkor miért került tudományba első körben? Trollkodásból?
Másik: miért kellett feltenni a kérdést, ha az nem eldöntendő?
Láthatóan minden ellenérvet letojsz.
Minek tetted fel a kérdést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!